הצהרת הון

mmliat

New member
שא' לרו"ח בפורום

1.לדעתי זה כמו ה"ה ראשונה ואי אפשר לעשות השוואת הון , כי לאישה זה הדיווח הראשון על נכסיה והתחיבויותיה, ז"א מ"ה יבדוק ה"ה זו כמו שהוא בודק ה"ה ראשונה של נישום,מה דעתכם ? 2. תשובה לשואל: עליך למלא אותה כמו שהסביר hg1976, למשל ברכוש תרשום : בית בירושה,בעלות : אפס(כי זו העלות המקורית של הבית)שים לב לא לרשום את שווי הבית.

גליס

New member
hg1976

כלומר כל נכס שאני או אשתי קיבלנו במתנה או בירושה ירשם לפי העלות המקורית כפי שהיא אצל זה שנתן לנו או הוריש לנו למרות שלנו העלות היא אפס. תודה

גליס

New member
הצהרת הון

בהצהרת הון הקודמת שהגשתי הייתי רווק וכעת אני נדרש להצהרת הון ואני נשוי. ידוע לי שההצהרה צריכה לכלול גם את אשתי, אך השאלה האם יש לדווח על רכוש שיש לאשתי לפני שנישאנו לדוגמא רכב שלה מלפני הנישואין שמשמש אותנו כעת ודירה שקיבלה בירושה משפחתית ששייכת כעת לה ולאחותה אך אין לנו ממנה הכנסות כלשהן כי היא לא מושכרת וגם אנו לא מתגוררים בה ואם כן האם עליי רק לציין את חלקה בדירה שהורישו לה כלומר את חלקה בעלות של הדירה שקיבלה בירושה. כמו כן רכשנו ציוד לבית האם עליי לצרף להצהרת הון גם רשימה של ציוד מעל 3000 ש"ח כל ציוד וגם מסמכים המעידים על העלות. תודה לעונים

תמירי

New member
הצהרת הון

מר גליס היקר, אחת הדרכים היותר טובות של מס הכנסה לבדוק זו "צרת הון" עריכה לא נכונה, טעות או מחשבה לא נכונה וכמובן אי הכרת החומר עלולה לגרור אחריה חישוב במס. אם אתה לא איש מקצוע אני ממליץ בפניך לפנות לרואה חשבון. תשלום שכ"ט לרו"ח מוכר תמיד למס הכנסה. לדעתי שווה!

למעלה