הצד של הגגנת !

shiri96

New member
הצד של הגגנת !

שלום לגננות משתתפות הפורום, אני אם לילד העתיד להשתלב בשנה הבאה בגן חובה ורציתי לשמוע מעט את דעתכם מהצד של הגננת. בני הוא ילד מקסים, טוב לב, שקט וממושמע, באמת חלומה של כל גננת. במשך השנתיים האחרונות שולב במסגרת גן מקדם של משרד החנוך, גן המהווה חלק מן החינוך המיוחד במסגרתו ניתנת תמיכה בתחום השפתי ובתחום הריפוי בעיסוק. הילד התקדם מאד במשך השנים וכיום הוא על סף השלמת הפערים. אבחון עדכני כמו גם צוות הגן ממליצים לשלבו בשנה הבאה במסגרת החנוך הרגיל. השאלה היא כיצד לדעתכן יש להכניס את הגננת העדכנית לענין - הילד עדין זקוק לסיוע ולתמיכה במיוחד במעבר מגן קטן לגן גדול, מה אתן הייתן רוצות לשמוע? כיצד אתן הייתן מתייחסות לילד, להורים וכו´? מהו המידע המוקדם שהייתן מבקשות לקבל? האם העובדה שהילד בא ממסגרת של חינוך מיוחד תיצור אצלכן סטיגמה כלשהי כלפיו מראש? האם תתנו לו צאנס אמיתי במסגרת הגן? אודה על התייחסותכן העניינית מהצד של הגננת יום טוב ושקט לכולכן. נ.ב. באופן טבעי הפנייה היא בלשון נקבה, אך גם גננים מוזמנים להגיב

טלגל

New member
וואו, שאלות נהדרות הלואי שתקבלי

הרבה תשובות מגננות, בדיוק לשם כך נוצר הפורום ועכשיו לעניין. דבר ראשון בתור גננת הייתי רוצה לשמוע רקע אובייקטיבי על הילד, מהלך התפתחות הילד מגיל צעיר, קשיים שבדרך ומה עזר לו בגן הקודם שלו. כל אלה היו מהווים לי רקע חינוכי לילד כדי לדעת במה להמשיך לעזור לו ומה הכי יקדם אותו בגני. הייתי יושבת איתכם ההורים ושומעת מכם מה הציפיות מהגן, איך אתם רואים את הילד משתלב, למה לדעתכם הוא יהיה זקוק ומה הגישה המתאימה לו, אז הייתי מספרת לכם מה אני יכולה לעשות למענו, איך הוא יוכל לדעתי להשתלב בגן גדול ואיפה יהיה לי ולו קשה יותר. זה נקרא תיאום ציפיות אח"כ הייתי רוצה שהילד יבקר קצת בגן יכיר אותו קודם ספטמבר, יכיר אותנו ואנחנו אותו. אישית לא הייתי שמה שום תויות קודם היכרותי את הילד, אך כן היה לי חשוב לשמוע חוות דעת מהגן הקודם ביחוד שוב מה הדרכים שהכי יעזרו לי לקדם את ילדכם. אני חושבת שקודם הייתי מכירה אותו ואח"כ נעזרת בחוות הדעת. בקיצור זה שהילד היה בגן טיפולי קודם, הוא לא סטיגמה לדעתי אלא כלי עזר לבאות. אז שיהיה המון בהצלחה, וכיפאק היי לילדכם על ההתקדמות הגדולה שלו. שיהיה שילוב קל ומהיר...

יעל חגג

New member
מידע לגננת

ראשית אני שמחה לשמוע שהילד הגיע להשגים והתקדם .כגננת הייתי מעוניינת לקבל מידע על היכולות שלו בכל תחומי ההתפתחות כדי לדעת מאיפה להתחיל מידע ספציפי בתחום הרגשי כגון:דברים אהובים עליו במיוחד ,דברים הגורמים לו פחד רתיעה חשש,במיוחד הייתי רוצה לדעת באיזה פורום הוא מטיב להתבטא קבוצה,שיחה יחידנית ,שיחה במליאה עוד דואגת לשאול על שכניו הלומדים באותו גן ודואגת לחברו אליהם אחר הצהריים.על מנת להקל על הקליטה החברתית. בנושא הצאנס האמיתי אמא יקרה כגננת אני אומרת לך שאין סיפוק אדיר יותר מלראות ילד שעולה מהתחתית למעלה אומנם קל יותר לעבוד עם ילדים שאצלם הכל זורם בקלות .אך את ההנאה האמיתית שואבים מזה שהצלחנו לקדם אותו על אף קשייו.לכן אל תדאגי מסטיגמות נדבי לגננת כמה שיותר מידע זה רק יעזור לך וולילדך להמשיך הלאה בסולם ההצלחה אני אישית שלחתי ילדה לגן שפתי היא חזרה אלי כעבור שנה והיום היא אחת המובילות בגן

למעלה