הצד השני של המטבע

im mitzi

New member
הצד השני של המטבע

תמיד חשבתי שלמצוא דירה זה הקטע המעיק.
הרגע גיליתי שמתנהלת גם מלחמה על דירות מחוץ לת"א.

יש לי 3 אנשים שרוצים את הדירה שאני משכירה, כל אחד התקשר אליי כבר כמה פעמים והציע הצעות.
עכשיו אני צריכה להחליט עם מי לסגור.

גם להיות בעל דירה זה לא פיקניק...

im mitzi

New member
אני רק נותנת את הצד השני

כל הזמן מתבכיינים כאן (ובאופן כללי) על בעלי דירות ועל דירות שנחטפות, אז יש גם צד שני.
כבעלת דירה בשעה האחרונה לא היתה לי דקה פנויה לחשוב.

ואגב אני חושבת שאני בעלת דירה מאוד הוגנת ובלי קריזות, אז כן אני רצינית!
לא תמיד צריך להגיב בציניות

avvv

New member
ועדיין, שאלה יהיו הצרות שלך :)

זה נכון שגם לבעלי דירות יש צרות, אבל חשבתי שהן יותר בקטע של שוכרים בעייתיים ונוכלים, לא עודף עניין וצורך לבחור. בסה"כ בוחרים את מי שנראה הכי אמין ומספיק עמיד בשביל לעמוד בהוצאות.

im mitzi

New member
זה חלק מסינון הנוכלים והבעייתיים

למצוא את האדם שנראה לך, שיש לו אסמכתאות וערבויות ושירצה את הדירה, זה לא בהכרח הדבר הכי פשוט וקל.

להיות בעל דירה זה לא פיקניק

אבל דווקא מה שתיארת זה החלק הפחות בעייתי. אני מאחלת לך שלעולם לא תגלי איזה צרות דיירים יכולים לעשות... ולכן ממליצה לבחור בבררנות את השוכר העתידי מבין השלושה + לא לוותר על ערבויות וכו' בהתאם לרושם.

הכי טוב - ערבות בנקאית. זה כבר משהו שמסנן לא מעט אנשים, כי לא לכולם יש יכולת (אני מכירה בעלי דירות שזה היה השיקול שלהם - ככה הם יודעים שמי ששוכר הוא אדם מבוסס ולא רק מציג את עצמו ככזה).

im mitzi

New member
אני לא רוצה ערבות בנקאית

אני יודעת שערבות בנקאית אומנם תתן לי בטחון, אבל אני גם יודעת שזה עולה כסף וסוגר כסף בבנק.
ולכן אני מעדיפה לא להכניס דיירים להוצאות מיותרות ואני מבקשת צ'ק בטחון מערב (אחד ההורים) עם הצגה של תלושי משכורת של הדיירים ושל הערב.

וכמובן שאני גם מאוד בררנית בנוגע לדיירים שלי, והחלטתי ללכת עם אלה שעשו את הרושם הכי טוב על הדיירת שלי שאני סומכת עליה בעיניים עצומות וגם שעשו עליי רושם טוב ויש להם עבודה מסודרת וקבועה.

אני חושבת שלא יזיק להתייעץ בפורום מתאים

פורום נדל"ן או אחרים, ולקבל עצות מבעלי דירות מנוסים שמשכירים בשוק הנוכחי (ששונה לחלוטין משוק השכירות מלפני מספר שנים, שמעתי את זה מלא מעט משכירים).

im mitzi

New member
אין לי צורך בכך

יש לי הורים שהם בעלי כמה דירות ומתעסקים בנדל"ן גם כחלק מהמקצוע והם מייעצים לי בעניין.
בנוסף אני רואה איך חתימת החוזה שלי התקיימה מול בעל הדירה הנוכחי שלי, ומה היו הדרישות שלו.

לליתות16

New member
תדאגי גם לקחת צק בטחון , גם צק עבור חברת המים

עבור הארנונה לעיר בה הדירה ממוקמת ( לטובת עריית..)
צק עבור חברת חשמל
צק עבור ועד הבית .

ושיהיה מצוין בחוזה, ובמידה והדיירים לא יסגרו את התשלום עם המוסדות הנל,
תורשי להשתמש בצקים שלהם ולשלם לגורמים .

מאוד מאוד חשוב.

כמו כן, להעביר את כל התשלומים על שמם. ( שיהיה מצוין בחוזה )

im mitzi

New member
ברור

זו לא הפעם הראשונה שאני משכירה את הדירה (טוב נו זו השניה) ואני גם שוכרת דירה אז אני יודעת מה לוקחים ממני
הכל מצויין בחוזה שלקחתי מההורים.

למעלה