הצד הפמיניסטי בדיאלוג - האם עליו להיות מתון או רדיקלי?

GreenMamba

New member
זו בדיוק היתה הכוונה שלי

אפשר להיות מאוד תקיפה וורבלית, אגרסיבית ובוטה- וזה אפילו מומלץ, לעיתים, כשמדברים עם קירות אטומים.
ואפשר לשנוא התנהלות גברית, אפשר (וצריך) להילחם בפטריארכיה ובדפוסי חשיבה- אסור להיגרר לחשיבה כמו "מה שחשוב הוא העניין של הנקמה במין הזכרי.. הם צריכים להיענש" (מצוטט כאן, מהפורום)- זו חשיבה מיזאנדרית ואלימה, לא רדיקלית ולא פמיניסטית.
&nbsp
ולכן אני חוזרת ואומרת- יש הבדל גדול בין מיזאנדריה לבין פמיניזם (ואפילו רדיקלי)- את הראשון אני יכולה להבין- אבל לא לקבל. את השני אני מקבלת- ואף מזדהה, לעיתים קרובות.
&nbsp
בקשר לדיון ההוא (ומאחר והעניין מעניין אותי)- אני אחפש אותו.
&nbsp
ואל דאגה, את יושבת אצלי במסגרת מיוחדת, ממש לא ביחד עם אף אחת
 

Hippolyta222

New member
אני מבינה, מקבלת ומסכימה

רק שניסיתי להצביע על כך שמיזאנרדיה יכולה לבוא עם פמיניזם, אם יודעות לעשות את זה נכון..
ולא כמו שמוצג בפורום.

הייתה מישהי כנראה מפורסמת שדיברה על ההקשר הזה בצורה מופלאה רק שכחתי את שמה לגמרי לצערי,
על כמה שנאת גברים תורמת לפמיניזם. אבל על הזיכרון שלי אני לא סומכת כ"כ.. יש מצב שאני מתבלבלת עם משהו אחר.
 

Berethor

New member
אפשר הרבה דברים, כביכול, אבל השאלה היא האם זה "צירוף מקרים"?

שחלק גדול, שלא לומר הרוב, של הפמיניסטיות הרדיקליות הן למעשה "גם" שונאות גברים. זה ממש לא עושה רושם של "צירוף מקרים", אלא של מאפיין בולט במיוחד בקרב החוגים הרדיקלים בפמיניזם, וזה לא דבר מפתיע, משום שעיקרון דומה קיים גם באידיאולוגיות פוליטיות או/ו דתיות רבות אחרות.


 

Hippolyta222

New member
רובן שונאות

אבל מה שאת מייצרת זו לא שנאה כמו שלהן כי זו שנאה לא ראציונלית.
זו שנאה נטו ולא מחאה.
 

Berethor

New member
ואם הוא אוהב ששונאים ומפלים אותו? אולי יש לו שנאה עצמית?


"שנאה עצמית היא אי-שביעות רצון בולטת של אדם מעצמו. לעתים נעשה שימוש בביטוי גם לתיאור מצב של אי-שביעות רצון בולטת של אדם מקבוצה חברתית שאליה הוא משתייך. שנאה עצמית אתנית, למשל, מתבטאת בביקורת חריפה שאדם מביע כנגד קבוצת המוצא שלו. שנאה עצמית יכולה לנבוע מכך שהאדם רואה בעצמו או בקבוצתו תכונות שליליות שעמן אין הוא יכול להזדהות, או שהוא בז לעצמו או לקבוצתו כתוצאה מכישלון מתמשך. לעתים השנאה נובעת מהפנמת היחס של אחרים כלפיו. שנאה עצמית עלולה להוביל לתסביכי נחיתות, וכן לדיכאון, לבדידות, לייאוש, לפגיעה עצמית ועוד."

"הזר חושב, שאפשרי להתקבל לקבוצה ולהיות חלק ממנה אם יציית לחוקיה. אך הקבלה של הזר לקבוצה בלתי אפשרית כל עוד בקבוצה קיימת תחושת עליונות על הזר. גם אם יש רצון הדדי להשתלב, הקבוצה נוטה לשמור את הדימוי של העליונות שמחזק אצל הזר את תחושת השוני והנחיתות. בנוסף, הזר מקבל את ערכי הקבוצה המגדירים אותו כנחות ולכן תחושת הנחיתות מתחזקת."

http://he.wikipedia.org/wiki/שנאה_עצמית
 

מיזא

New member
אני בעד פמיניזם רדיקלי

אני לא מרגיש שהפמיניזם שונא אותי. להיפך אני גאה להיות פמיניסטי ולתמוך בדרך הרדיקלית
 
למה שהפמיניזם ישנא אותך? הוא שונא גברים פאלוצנטריים

מיזוגנים ואנדרוצנטריים. בעיקר כשהם בעמדת השפעה.
 
למעלה