הצדק?!?!?!

הצדק?!?!?!

היום במהלך שיעור לשון מורתי היקרה אמרה משפט של חוכמה (אחד מיני רבים היא ממש מגניבה) אחד התלמידים התלונן על משהו שהוא לא צודק אז היא אמרה לו כך :"צדק זה שני דברים כוכב בשמיים וערך במילון" אולי הגיע הזמן שחלקינו נבין זאת וכמה שזה עצוב נצטרך להשלים עם העובדה שבעולמינו צריך להיות חכם ולא צודק, נכון מדיניות החיסולים הכיבוש הפגיעה בזכויות אדם הכל רע לא צודק ולא מוסרי אבל עלינו לחשוב בחוכמה אני לא אומר שאני מסכים עם המשך הכיבוש ואני לא אומר שאני בעד פגיעה בזכויות אדם אין אני אפילו אומר שאני בעד מדיניות החיסולים אבל מה שאני כן אומר זה שאני חושב אני מנסה להשלות את עצמי שאני חכם ולכן אני חושב אני יודע שזה לא צודק אבל אני חושב בכל זאת מעבר לזה כדי לראות מה באמת קורה. להתעורר!

*Che MaOrA*

New member
איתי היקר...

אני בטוח שרוב חברי הנוער חושבים מעבר למה שהם רואים, הם רואים מה קורה ומסיקים כל אחד את מסקנותיו. רבים טוענים שחיסול המחבל יחסוך הרג רב. אני חושב שכל פעולה צבאית, גם מצידנו, וגם כלפי טרוריסטים שידיהם מגואלות בדם, רק גוררת אחריה מבול תגובות קטלניות. לאחרונה יש לי תחושה שאנשים נעשים אפאטיים כלפי המיעוט הרדיקלי בתנועה. ממש כמו התופעה של הטבעונות, גם במקרה הזה אנשים לא מסתכלים עלינו ברצינות (למרבה ההפתעה, אלה בערך אותם האנשים - הטבעונים והרדיקלים). אל תזלזל באינטליגנציה שלנו. אנחנו לא קיצוניים יותר בדעותינו כי זה ממש מגניב, אלא רק משום שאמות המוסר של כל אדם שונות, ובשבילך הדברים שאנחנו מוכנים לעשות כדי להגשים את ערכינו קיצוניים מדיי.... אני יכול לומר לך בודאות, שבניגוד לזרמים רבים אחרים בתנועה, בזרם הזה אין תופעה של עדר. כל אחד מאיתנו הוא אדם חושב, שהגיע להחלטות לסרב להתגייס/להתנגד לחיסולים/לתמוך בפינוי חד צדדי/להתנגד לציונות - בעצמו. חשוב על זה. סליחה על האורך.

אני לא מזלזל

אני לא אומר שאתם לא אנשים חושבים כלל וכלל אני אומר שנקודות המוצא שלכם כלומר הנחות היסוד שלכם קשורות לצדק ולשמירתו ולכן כל המשך המחשבה שאני בטוח שאתם מקיימים היא לא נכונה לפי דעתי

*Che MaOrA*

New member
תגובה.

אמנם המשפט שהמורה שלך ללשון אמרה הינו פנינת לשון משעשעת שאינה נופלת מ"ואהבת לרעך כמוך", אך עם זאת, אני לא מסכים איתה בשום צורה. צדק מבחינתי הוא אידיאל. אני ריאליסט, ולכן אני לא מאמין שאי-פעם בעולם כולו ישרור צדק מוחלט בכל התחומים. אך אין זה אומר שלעולם לא אפעל למען צדק בנושאים שחשוב לי מאוד שבהם יהיה כזה. אתן לך דוגמה אחרת - אני קומוניסט, באידיאל הייתי שמח אם כל הארץ הייתה בנויה מקהילות קטנות שבהן מושתת סחר חליפין, אם אפשר אז גם טבעונות (אבל זה היה סתם בצחוק. גיחי!). אני מודע לעובדה שלעולם המצב לא יהיה כזה, אך הדבר לא גורם לי לפאסיביות מוחלטת בנושא הזה. אני מתנגד תחת כל עץ רענן לקפיטליזם, פועל למען צדק חברתי בעניינים שונים ואף שואף להתגורר ביום מן הימים בקומונת אוהלים אשר תהווה הגשמה עצמית של האידיאל שאותו הזכרתי. מוגש כחומר למחשבה מטעם צ´ה מאורה.

מאור...

זה לא נראה לך קצת טפשי להמשיך לשאוף למטרות שאין סיכוי להגשימן? לא עדיף לנסות ללכת שלב אחר שלב בדרך לאוטופיה מושלמת תוך כדי התחשבות של מה שבא בדרך! נראה לי שבשיטה שלך אנחנו נשארים תקועים עם שאיפות גדולות וחוסר התבטאות שלהן בשטח

*Che MaOrA*

New member
כנראה לא הבנת את דבריי...

כוונתי הייתה שהאידיאל של ארץ מלאת קהילות קומוניסטיות קטנות אינו אלא בגדר "איזה מגניב זה יהיה". אך גם האוטופיה הזו מבוססת על ערכים כלשהם, ביניהם התנגדות לקפיטליזם ושאיפה לצדק חברתי. לכן אני פועל להגשמת ערכים אלה בתחומים שונים.

זה לא לפי צדק

לשאוף לצדק זה לא מה שהתלוננתי עליו זה דבר בסדר איך אתה מגיע אליו זה מסובך. הבעיה היא לעשות דברים בגלל שהם צודקים מתוך הנחה שיש כבר צדק וזה נאיביות

השאלה היא הרבה יותר מסובכת איתי....

השאלה היא קודם כל מהו צדק? האם צדק זה דבר אובייקטיבי או סובייקטיבי? אח"כ נניח ומצאנו את עמק השווה לגבי מהו צדק, האם להתנגד למשהו רק מכיוון שהוא לא צודק זה נכון? השאלה השלישית, היא איך מקדמים את השאיפה לצדק, ואם מעשה מסויים שאינו צודק יקדם את הצדק, האם זה מוסרי לעשות אותו?

למעלה