הצדיק שבדור

הצדיק שבדור

בס"ד הביאור הליקוטים כותב בתורה סא' אות י': "... אבל אם ילמוד [ספרי הצדיק] וגם אם מאמין בזה וירצה לעשות ולהתנהג בהנהגות לימודיו, ולא בדברי החכמים הנמצאים בכל דור ודור וריבוי ספריהם שמחדשים ומוציאים בדבריהם הקדושים, אין לנו טועה ותועה מדרך האמת יותר מאיתו". בתורה יא' הוא גם כותב שאי אפשר כלל לקבל מהצדיק, בלי התלמידים שנמצאים בכל דור. למי שלא יודע- מחבר ביאור הליקוטים הוא ראבר"נ, עליו אמר מוהרנ"ת שהוא מוסר את ההנהגה של אנ"ש אליו, ורק הוא יכול לעשות זאת. הוא היה התלמיד הגדול ביותר של מוהרנ"ת, ואין מי שיכול לחלוק עליו. לכן אין דבר כזה שלא יהיה לחסיד ברסלב רב שחי ונושם בדור הזה. וכלשון ראבר"נ- "אין לך טועה ותועה מדרך האמת יותר ממנו".

תשובה

צדיק חי ונושם זה רבנו כי צדיקים במיתתם קרויים חיים ורבנו אמר "הלא אני אוצר של יראת שמים שכל מי שרוצה יכול לקבל ממני"ועוד אמר "הייתי סבור שהיצר הרע אומר לי שאין מי שיוכל להנהיג את בני הנעורים כמוני עכשיו אני ידוע בברור אני מנהיג יחידי בדור ואין מנהיג כמוני "ואמר בזו הלשון"אז איך בין איין מנהיג" ואין כמוני!! חידוש כמוני לא היה ולא יהיה.. רבי נתן זצ"ל לפני פטירתו ששאלו אותו מי ימשיך את ברסלב אז הוא ענה "העיקר הוא ההתקשרות לצדיק" בודאי שצריך ללמוד מספרי רבנו שהשאירו תלמידי רבנו כמו ראבר"נ בעל הכוכבי אור...אבל לדעת שחידוש כמו רבנו לא היה וכל הרהור תשובה נמשך מרבנו כמו שהוא אמר..!

ושוב אחזור על דבריו

בס"ד הבאת על זה שאת הכל מקבלים מרבינו- נכון מאד. ואי אפשר לקבל מהצדיק בלי תלמידיו, כך אומר ראבר"נ.

S p a r k l e

New member
תפילה לעני

כתבת: "...ראבר"נ, עליו אמר מוהרנ"ת שהוא מוסר את ההנהגה של אנ"ש אליו... ...הוא היה התלמיד הגדול ביותר של מוהרנ"ת..." התכוונת ודאי לאביו = ר' נחמן מטולטשין...

משהו יפה מרבי יצחק ברעייטר זצ"ל

"ובכן כשם שגזרת שהצדיק הזה(רבנו ז"ל) לא יגמור בחיים חיותו תיקון העולם כי זאת מנסתרות נפלאותיך אשר אתה נוהג בחסדך כל דור ואתה רוצה לקרב כל נפשות ישראל בצמצומים נפלאים, לכן הכין הדיק הזה כל התיקונים למשיח בתורותיו הק' ובשיחותיו הק' ובסיפוריו מעשייותיו ועל כולם צייווה לכל נפשות בית ישראל שכל מי שרוצה לזכות לתיקון הכללי הוא תיקון הברית יבוא על קברו יבוא על קברו הקדוש ויאמר שם עשרה מזמורי תיהילים וגם גילה לעם סגולה מקורביו הקדושים אשר הוא ז"ל יישאר בינהם וכל עובדה טובה ובכל לימוד בספריו הקדושים יפרוש אור כנפיו עליהם ויודיעם עצות נכונות עצות עמוקות מני חושיך להוציא אור מצלמוות ולעלות מכל מיני ירידה אשר הבעל דבר יורידם בכל פעם כדי לנסות אותם אם ישנם אוהבים את ה' יתברך בכל לבבם ובכל נפשם ואם חזקים הם בהדעת האמת אשר הורישם הוא ז"ל שאין שום ייאוש בעולם כלל וצעק בקול גדול ולא יסף כקול שדי בדברו קול ה' חוצב להבות אש קול ה' יחיל מדבר ויחשוף יערות גיוואלד אין שום ייאוש כלל ועל יסוד זה עומד כל העולם כולו וצעק בקולו הקדוש בקול גדול ולא יסף כקול שדי.. כל אחד ממקום שנפל יצעק בכל יום אליו יתברך בקול פשוט בדיבורים פשוטים כאשר ידבר איש אל רעהו יפרש כל שיחתו וישמע ה' יתברך שוועתו ויקבל תפילתו ויושיעו וע"י הצעקה והדיבור של ההתבודדות יתהפכו כל הצרופים רעים אשר נתהפכו בכל יום ע"י עוונות וחטאים.... אין ייאוש כלל בעולם!!!!

אוראל05

New member
אש, כנסי

אני שם לב שקשה לך לקבל את העובדה שחובה קדושה על כל איש ישראלי הרוצה להתקרב ל-ה' יתברך לחפש לו צדיק שיכוון אותו בעבודת ה'. מוהא בזוה"ק שבכל דור ודור יש צדיקים אמיתיים והם המנהיגים את אותו דור. זה לא סותר שכולם תלמידים של רבנו הקדוש והנורא!

פראזניק

New member
...

א. כבר תיקנו: רבי נתן העביר את ה"הגה" לרבי נחמן מטולטשין. ראבר"נ היה בנו של רבי נחמן הנ"ל. ב. "התלמידים" אליהם מתכוון ראבר"נ הם תלמידים, שמודעים להיותם כאלה ותלמידיהם תופסים אותם ככאלה. תלמידים, ולא "צדיקים אמיתיים". כי צדיק אמיתי שבדור הוא רבינו. בדור ההוא, בדור הזה ובדור הבא. בלי התלמידים, משפיעי אנ"ש שקיבלו את דרכו של רביה"ק מתלמידים קודמים - המשפיעים בדורות קודמים - לא שייך להתקרב לרבינו. וע"מ להכריע בדבר, אין לנו אלא להביט אחורה, לדורות קודמים, ולראות איך נהגו שם אותם "תלמידים": הם סירבו לתת עצות; הם סירבו לכל אות של כבוד; הם לא הנהיגו קהילות; הם נהגו בפשטות שאין כמותה; הם לא הסכימו שיכבדו אותם וכו' וכו'. תלמידים יש בכל דור. זה ברור. ותפקידם של אותם תלמידים הוא לעשות "להלן תלמידים", שיאירו את אור רבינו בעולם. אבל, בו ברגע שהיחס הופך מ"תלמיד" ל"רב", ובו ברגע שסביבו נבנית קהילה שמבוטלת ל"תלמיד" ומדברת עליו במושגים של "רב" ותלויה בו, זה קצת מתנגש עם מה שידוע לנו מדורות קודמים על מהות ה"תלמיד".

אוראל05

New member
מה הקשר לתורה? דברת על הנהגה..

באמת פראזניק, אני מאוד מכבד ומעריך אותך על הפצת דעת רבינו בעולם,אך לדעתי בעניין הצדיקים שבדור הנך שוגה. בהיותי בור ועם הארץ איני יכול להביא לך מקורות לדבריי, אך זכיתי שהראו לי שחור על גבי לבן את דברי הזוהר הקדוש כי חייב להתקשר בכל דור לצדיק בשר ודם (כן כן , יש דבר כזה) ולהתאבק בעפר רגליהם, וכן מספר רב של פעמים בספרי רבנו. נכון, צדיקי הדור שהננו מתכוונים אליהם בהחלט מרגישים עצמם תלמידים מבוטלים לאור העולם רבנו הקדוש, אך מה תוכל לעשות על הביקוש האדיר של מבקשי ה' הנוהרים בהמוניהם אליהם ומבקשים הצלה?ובפרט בעלי תשובה בתחילת דרכם ה"סובלים" מריבוי אורות? וכך נוצרות להן קהילות קהילות ומטבע הדברים בכל קהילה קיימת אינטגרציות והתפתחויות שונות ומשונות אע"פ שהרעיון הכללי נכון וחשוב. יה"ר שנזכה להתאבק בעפר רגלי הצדיקים תמיד ולקיים את כל עצותיו הקדושות של רבנו.

פראזניק

New member
אין סתירה

את בעלי התשובה, ניתן לחלק לשני זוויות ראיה: א. מצד אחד, הם כ"תינוק שנולד", שהרי אינם יודעים כלום ממש. ב. ומאידך, אינם גרועים יותר מ"מבקשי ה'" שחשו תמיד כי אינם יודעים כלום, ובאו כדי לבטל כל "ידיעה" שהיתה להם קודם מפני הידיעה החדשה אותה יקבלו. אמנם, ראוי לכל בעל תשובה להדבק ברב ומורה הוראה, לשאלו כל שאלה ולקבל ממנו תורת ה' זו הלכה. גם בחסידות - היא חיי הנפש - ראוי להדבק ברב אחד - הוא רבינו הקדוש, ואפילו במשפיע אחד. ואם מכח זה נוצרות קהילות המפתחות (מדרך הטבע) צורת התנהגות מסוימת, אין בכך כל רע, כל עוד זוכרים ויודעים בכל רגע ורגע, כי "הצדיק" אליו מקושרים הוא רבינו הקדוש, שחי בתוכינו מכח תורתו ודרכו, וה"ביטול" רק אליו יאה, ולו לאדם אחר. ו"המשפיע"? הוא, תפקידו להורות את דרך רבינו, בלא הוספות, בלא "ביטול" אליו, בלא כבוד מיותר ומדומה (על הכבוד אין מחלוקת. כל אדם חייב בכבוד רבו וכל אדם חייב בכבוד ת"ח, רק על צורת הכבוד הניתנת יש מחלוקת), בלא הנהגת "חסידות" שמעולם לא היתה נהוגה בין אנ"ש ונלחמו נגדה בכל תוקף, וככלל: לזכור שתפקידו הוא רק להיות הגשר המחבר בינינו ובין תורת רביה"ק, שאינה באה לו מכוחו, אלא מכח היותו תלמיד שקיבל מתלמידים אחרים, שהם, בתורם, קיבלו מתלמידים אחרים - הצד השווה שבהם: שכולם ברחו מהכבוד ומכך שיחשבו שהם משהו. מקווה שהובנתי בס"ד.

אוראל05

New member
ועדיין..

היה בטוח ידידי שהצדיקים עליהם אנו מדברים בורחיחם מהכבוד והיה בטוח שהם אינם "חושבים שהם משהו".. לפחות על צדיק אחד פשוט לי שכך... בכל אופן, "ראוי להדבק ברב אחד - הוא רבנו הקדוש (???) " ראוי להדבק ברב אחד בשר ודם שיחטף אותנו מהעולם הזה, מאיפה הגיע המויח "משפיע" אגב? ברור לי שלא אצליח לשכנע אותך ואולי זו גם לא צריכה להיות מגמתי רק רציתי קצת לנסות לגרום לכך שתבין שבעלי תשובה בדור המזוהם שלנו חייבים הנהגה של רב ומורי דרך צדיקים ויראים.

למעלה