הצגת תמונה 8bits/pixel

zvivered

New member
הצגת תמונה 8bits/pixel

שלום, אנחנו זקוקים לעזרה דחופה. יש לנו תמונת bmp עם 8bits\pixel. אנחנו מציגים אותה עם glDrawPixels או glLoadTexture. האם ניתן לשלוט על ה- color palette של התמונה ? למיטב הבנתי, בכרטיסים הגרפיים החדשים האופציה הזו בוטלה. בתודה מראש, צביקה.

voguemaster

New member
לא ברור לי משהו

OpenGL ? לא נראה לי הגיוני שדווקא בכרטיסים חדשים אין אופציה לתכנות טבלת הצבעים, לאור העובדה שכל מוד 256 צבעים דורש את זה. בכל אופן, במקרה הכי גרוע אפשר להמיר אותה ל-16bit/pixel או יותר ולא לדאוג לגבי ה-palette...

zvivered

New member
ההמרה ל-16 או יותר בעייתית

אין כל בעיה לבצע זאת כאשר מדובר ב- PC עם זכרון (כמעט) ללא הגבלה. אולם אצלנו מדובר במערכת real-time קמצנית בזכרון. אנחנו רוצים לשמור את התמונה כפי שהיא: 8bits\pixel. למיטב הבנתי במוד 256 זה אמנם מתאפשר אך לא במודים מתקדמים. האם יש לך דוגמה בנושא ? תודה, צביקה.

voguemaster

New member
לא הבנתי עוד משהו

מה ז"א במוד 256 זה מתאפשר ובמודים אחרים לא ? אתה מתכוון שבמוד עם יותר צבעים אי אפשר להשתמש ב-palettes ? די ברור לא? תראה, או שתשמור אותה 16 ביט או יותר, או שתמיר אותה בזיכרון ליותר מ-8 ביט. אם אתה חייב לעבוד עם תמונת 8 ביט אין לך ברירה. או שתעבוד במוד של 256 צבעים או שלא תוכל ליצור palette (לפחות עד כמה שידוע לי..) אלי

zvivered

New member
האם הבנתי נכון ?

האמת שזה לא היה ברור לי. נניח שיש צורך בהצגת תמונה 8bits/pixel ולשם כך נדרש מוד 256. אבל האפליקציה דורשת במקביל (לדברים אחרים) מוד של 24 BITS. זה אומר שכדי לפתח את האפליקציה אני מראש חוסם שימוש ב- 24bits. אלא אם אני רוצה להפוך את התמונה ל-24 או 16 bits. האם הבנתי נכון ?

voguemaster

New member
בעיקרון כן כל עוד

אתה מנסה להציג את התמונה בעלת 256 הצבעים במסך עם עומק צבע גדול יותר. במצב כזה חייבים להמיר את התמונה, או על הדיסק או בזיכרון.

למעלה