הצגת תאריך

eyal_sperling

New member
הצגת תאריך

יש לי טבלה ב mysql שאני מבצע שליפה של נתונים ממנה באמצעות php . אחד השדות בטבלה הוא שדה מסוג תאריך . הנתונים מוזנים לטבלה באמצעות access ( odbc ) . כאשר אני שולף את הנתון של התאריך דרך php הוא מופיע בפורמט של mm/dd/yy . איך אני מציג את תאריך בפורמט dd/mm/yy ? האם יש לבצע שינוי בהגדרת שדה התאריך ב mysql , או שיש לבצע שינוי בסרקריפט ה php ? עוד הערה: סביבת ה php/mysql רצה אצלי על סביבה חלונאית ( windows 2000 ) תודה אייל

shanor

New member
ממממ....

מתוך PHP אפשר לעשות את החילופים בשתי דרכים: הראשונה החכמה פחות, היות ואתה יודע מה בדיוק אתה מקבל, קח את התאריך (שהוא סטרינג בפורמט שכתבת כאן) ותפריד אותו עם SPLIT (למשל), ואז יש לך את האיבר הראשון במערך שלך כ-dd את השני כ- mm ואת השלישי כ- yy, עכשיו כל מה שצריך לעשות זה להציג אותו על המסך בצורה שאתה רוצה כאשר האיבר השני במערך (ARRAY שנוצר על ידי ה- SPLIT) הוא הדבר שיוצג ראשון, האיבר הראשון יוצג שני, והאיבר השלישי יוצג שלישי (בדיוק במבנה שאתה רוצה). אפשרות חכמה יותר היא להתשמש בפונקציה של DATE יחד עם MKTIME (למשל), ועל זה תקרא כאן: http://il.php.net/manual/en/function.date.php אפשרות אחרת בכלל היא לעבוד עם ה-MYSQL כאשר מכניסים את הנתונים. הגדרת ברירת המחדל של MYSQL, היא YYYY-MM-DD (בעמודה של DATE), היות ואתה מקבל את זה בפורמט אחר, תבדוק, כיצד אתה מכניס את המידע - באיזה פורמט (כי מה שאתה מקבל הוא לא ה- DEFAULT). זו תהיה נקודת התחלה טובה. שנית תבדוק האם אתה מכניס את התאריך לעמודה שהיא DATE או לעמודה שהיא משהו אחר (TEXT, VARCHAR וכו'). לפי התיאור שלך, כדאי לעבוד עם DATE ולא עם משהו אחר. זהו לעכשיו, מקווה שעזרתי ולו במעט. שנאור.

למעלה