הצגה יומית .

הצגה יומית .

בישוב שלנו היו מקרינים בקולנוע הצגה יומית בשעה 4 אחרי הצוהרים . כרטיס עלה 1/4 לירה . חציא מחיר . מכרטיס . בימי שישי . היו מקרינים סרטים שכבר הוקרנו בישוב . זוכרים את הסרט מגרש השדים . לא נתנו להיכנס לסרט לנוער מיתחת לגיל 16 . הסרט הייה מפחיד .
וביום שבת הוקרנו 3 הצגות . 5 7 9 בערב .

אותי הסרט הזה מפחיד גם היום
בגילי המופלג

אני מסתירה את הפנים בקטעים המפחידים ביותר
הסרט הזה
והסרט 'תינוקה של רוזמרי' עם מיה פארו

יוליקה

Member
מנהל
גם היום אני נימנעת מלאות סרטי אימה

בערוצי הסרטים בכבלים, יש תוכן ...כל סרט מוגדר בתחום
קומדיה, מתח, טרגדיה ואימה...סרטי אימה אני נימנעת מלראות...

אבל מה עים ההצגה היומית ???? הייה אצלכם ?

אצלנו רוב הישוב הלך להצגה הזו ליפני קבלת השבת

בעלי היה רואה ואני הייתי צוחקת כדי להפיג את

המתח - בסרטים כמו אלה (וגם "מלתעות" סרט הזוועה) הכל עשוי מפלסטיק והדם - קטשופ או מיץ עגבניות, או צבע מאכל אדום.
יש רשימה של סרטים מפחידים וביניהם למשל
ארכנופוביה - העכבישים שמשתלטים
הערפל
סרט הזוי על שד (בקמץ) ענק שזוחל על הגבעות ומאיים לבלוע אנשים
הנוסע השמיני עם סיגורני ווויבר

Y. Welis

New member
ארכנופוביה הוא מהחלשים שהיו. אין סיבה אפילו

לראות. הנקודה היחידה שתירשם לו מבחינתי, היא שזה היה הסרט האחרון שראיתי, ערב לפני שהחלה מלחמת המפרץ הראשונה (ינואר 91'). סרט אחרון לפני המלחמה...

אגב חודש אחרי שהחלה, פתחו את הקולנועים בארץ. יש בספר המצויין של דויד שליט על הקולנוע (אסופת ביקורות ופלקטים), מודעה שהודיעה על כך (ושממליצה לצופים להביא את המסיכות).

כדאי להבדיל בין זוועות לאימה. הזוועות סתם דוחות; האימה מפחידה באמת. בד"כ לא בגלל משהו מפחיד, אלא בגלל החשש ממשהו לא ידוע או מפלצתי, או מעירעור תחושת המציאות, כך שכל דבר נעשה אפשרי.

'הערפל' מספר על פיראטים זומבים שיוצאים מתוך הערפל. 'הנוסע השמיני' הוא מד"ב גותי אולי הטוב מסוגו. אימה עזה ומטרידה, בכל הרמות. בסוף השבוע יעלה סרט 'קודם' בסידרה הזו, שביים אותו הבמאי, לראשונה מזה 30 שנה שהוא חוזר לז'אנר שבו הצליח.

Y. Welis

New member
תודה. שמח לבקר. אני עוסק בהיזכרות מאז גיל 12

בערך, כי יש לי זיכרון מוזר - מצד אחד מאוד חי ומוחשי שניתן לשקוע בו שעות, ומצד שני לא מעוגן בתאריכים וזמנים.

כך שמאז גיל 12 אני ממיין ומארגן את הזיכרונות לפי זמנים (ככל שהצלחתי לאתר) ומתעד ביומנים שונים.

מעבר לכך אני זוכר הרבה דברים שאחרים לא, כמו תוכניות רדיו, טלוויזיה, סרטים שהיו ובכלל אווירה של תקופה, שמתחלפת מדי כמה שנים (בשבע האחרונות - לרוב מוקצנת יותר ויותר מדי שנה). אני זוכר את זמני השינוי, ורגע מסויים שאחריו המציאות כבר נעשתה אחרת.

מעט מאוד כותבים בארץ מודעים לכך, או שמים לב לאיכויות של הזמנים. מבין אלה שקראתי - בעיקר עלי מוהר ז"ל ודורון רוזנבלום יבדל"א.

נאמר שהעבר תמיד היה טוב יותר - אני חושב שאפשר להוכיח היום שהוא אכן היה טוב יותר.

לכן הנוסטלגיה בשנים האחרונות מכאיבה יותר, כי היא מכוונת לזמנים שנעלמו ולאוירה שלא חוזרת. אם פעם הנוסטלגיה היתה הנאה מחוייכת, היום היא משולבת בצער, והבנה שקשרים שקשרו אותי לכאן הולכים וניתקים, כי ה'בסיס' התפוגג ונשארו רק הזיכרונות.

מעניינת הספקולציה שלך שהעבר טוב יותר

העבר טוב יותר כי הוא ידוע ומוכר והעתיד - לא ידוע
וגם -מסתבר- בעבר כולנו היינו צעירים יותר, יפים יותר ועכשיו אנחנו בדרך להיות חטיארים - לא טוב אבל זה מה יש!!

Y. Welis

New member
את העתיד היום אפשר לנבא - לפי השנים הקודמות

שהיו גרועות מקודמותיהן. כמו שציינתי, אני רואה מגמה של הקצנה מאז 05'.

מעבר לכך, שנים חדשות בעבר הביאו איתן תחושה מעניינת, לא חדשה מדי. היום עם שינוי הדורות (שחקני הקולנוע והזמרים של התשעים הולכים ומזדקנים, ונעשים פאטתיים), אין יורשים לאותם אומנים. כך שאין למה לצפות.

יש גם תיאום מוזר בין עליית הרמה הטכנולוגית, לירידה באיכות התוכן - ככל שה-HD יותר חד, כך יש פחות מה לראות... (חוץ מהסדרות של ה-BBC על הטבע. זה עדיין נשאר).

Y. Welis

New member
אופטימיזם עד שאחמדיניג'אד ישיג את שלו...

גם אני הייתי אופטימי, אבל 7 שנים גרועות ברצף שינו את דעתי.

sailor

New member
אני סופר אופטימי, כבר שנים רבות אני אומר

שהיום יותר טוב

ממחר

נהורית1

New member
העבר לא תמיד טוב יותר.

אלא שהאדם מעדיף לזכור את הדברים הטובים מהעבר, ולנפות את הרע.
אם תזכור היטב בעבר, כפי שאתה אומר שאתה עושה, תראה שלא הכל
היה וורוד. בכל אופן, אני חושבת שאני אחד האנשים הבודדים שלא היו רוצים
לחזור אחורה לאף תקופה מ'השנים ההם'. היה כאן דיון כלשהו על העבר, על
שנות השמונים. אני אמרתי שלא היה כל כך טוב בשנים האלה, והבאתי את
הסיבות. דווקא בתקופה הנוכחית, לי בכל אופן, זו התקופה היפה ביותר. תודה
לאל אין מלחמות. המלחמות היחידות זה על מחיר הקוטג', אין פיגועים, המפגע
היחיד בינתיים אלה המסתננים, אני מקווה שגם למסכנים האלה יהיה פתרון. כך
שהחיים, מבחינתי, זורמים על מי מנוחות.
זה ההווה. באשר לעתיד, נעשה ככל יכולתנו שיהיה טוב, והשאר נתון בידי הבורא.

רונה 2346

New member
הסרט פסיכו והסרט הצפורים

הסרטים של היצ'קוק.
הסרטים של גב' מרפל
הסרטים של אגאתה כריסטי

פחדנו והלכו לראות.

רונה 2346

New member
מנגינות מהסרטים -

המנגינה של סרטי גב' מרפל - תראו את הקטע עד הסוף.......

רונה 2346

New member
הצפורים של היצ'קוק -

הצפורים תוקפות את הילדים, היצקוק ביים קטעים מפחידים כל כך, פה ושם היה לרגע מופיע בכבודו ובעצמו.

סרטים רצניים

כאשר הוקרן סרט רציני . הוא הייה מוקרן קודם בחיפה . והיינו נוסעים לחיפה ליראות את הסרט אחרי כשנה הוא היגיע לטירת כרמל לישוב שלי . הסרטים כמו . עשרת הדיברות,ספרטקס, סיפור הפרברים , הגשר על הגשר קוואי , בן חור , 55 יום בפקינק . ויש לי אותם בDVD

למעלה