הצבת מטרות

shiror11

New member
הצבת מטרות

שלום,
אני בת 30, מעולם לא היו לי שאיפות ולכן לא הצבתי לעצמי מטרות.
כבר מספר שנים מאוד מפריע לי שאני חסרת שאיפות... למשל: מעולם לא ידעתי במה אני רוצה לעסוק, אף פעם לא שאפתי להתקדם בעבודה... וגם כשרצו לקדם אותי ברחתי מזה... לדעתי זה כדי לא לפתח ציפיות ובעיקר לא להתאכזב.
החלטתי להתמודד עם עצמי, לנסות להבין מה אני באמת רוצה.
אז למה אני חופרת לכם? אני אשמח לקבל עזרה בניסוח הצבת המטרה, ואני רוצה להתחיל בזוגיות, מציאת זוגיות טובה עבורי..
האם זה ניסוח נכון? האם עליי לפרט יותר?
אשמח לקבל דוגמאות..

תודה ושבת שלום
שיראור

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
כל התחלה היא התחלה טובה

נשמע שהתחלת - והחלטת להתחיל במציאת זוגיות. מה היית רוצה בזוגיות שלך? כיצד היא נראית בדימיונך?

לגבי העבודה, לפעמים כשהשאיפות מודחקות מאוד, אפשר למצוא רמזים בילדות או בנערות. האם תוכלי לספר מה חלמת פעם להיות?

shiror11

New member
תודה על ההתייחסות

היי,

בילדות חלמתי להיות שחקנית, דבר שמבחינתי ממש לא רלוונטי היום.
בשנים האחרונות יוצא לי לחשוב הרבה על זה שהייתי רוצה לכתוב ספר, יש לי הרבה רעיונות אבל לא יודעת מאיפה להתחיל.
עכשיו שאני חושבת על זה, אני מחפשת איזשהו קורס, נראה לי שאני אברר על כתיבה או משהו כזה.
תודה ושבוע טוב :)

בנוגע לזוגיות, אני אתחיל לכתוב לי כל מה שאני רוצה ואיך אני רואה זאת.

ommerl

New member
שלום רב. זה מתחיל מניסוח אבל ממשיך גם לעשייה.

כמה טיפים לניסוח מטרה שקשורה למציאת זוגיות:
&nbsp
1) תתמקדי רק במה שאת כן רוצה ולא במה שאת לא רוצה. לוליין שהולך על חבל ממוקד רק על 'להגיע לצד השני' ולא על 'לא ליפול'. אם הוא יחשוב כל הזמן "לא ליפול" הוא ייפול.
הגוף הולך לאן שהראש הולך..
תחליפי כל הגדרה שמוגדרת על מה ש'לא' למה ש'כן', למשל: תחליפי "גבר שלא יבגוד בי" ב-"גבר נאמן"...
&nbsp
2) מיקוד והכללה: תתמקדי בפעולה הספציפית שאת צריכה לבצע כדי למצוא זוגיות. תבחרי פעולה שהיא אפשרית אבל קשה ומאתגרת עבורך.
הכללה: תזכרי גם למה חשוב לך להשיג זוגיות באופן כללי. תכתבי את שני הקצוות על דף: המיקוד וההכללה.
&nbsp
3) תדעי מה את רוצה. תגדירי לעצמך גם מה זו מערכת יחסים, מנקודת המבט החושית שלך. כלומר- מה את רוצה להרגיש, לראות ולשמוע. מה את רוצה לחשוב ומה את רוצה לעשות במערכת יחסים.
אל תתייחסי למערכת החושים של בן הזוג. כלומר- אל תגדירי לעצמך "גבר שיאהב אותי". במקום זה תגדירי "להרגיש אהובה במערכת היחסים".
&nbsp
4) תתמקדי על דברים שרלוונטיים לטווח הזמן הקרוב. לא בעוד עשר שנים אלא בשנה הקרובה ובחודשים הקרובים ואפילו- בימים הקרובים.

sagitbrami

New member
הצבת מטרות

שלום שיראור,
שמי שגית ואני מאמנת לצמיחה והתפתחות אישית. בואי נחלק את ההודעה שלך לשניים.
א. העיסוק שלך:
גם אני כמוך עסקתי במשהו שלא ממש ידעתי אם הוא בשבילי (היום אני יודעת שזה לא היה ממש התחום שלי אבל דרכו יכולתי להתמקד למה כן כי הבנתי מה לא). אני מאמינה שאם התחום שבו את עוסקת היה ה- תחום בשביך לא היית מהססת בכל מה שקשור בקידום. (כמובן שמה שכתבת הוא כללי והייתי שמחה לדעת במה את עוסקת).
אני (באופן אישי) לא ממש קמתי בכייף כל בוקר , ראיתי את העבודה כמשהו שאני צריכה/ חייבת לעשות כדי להתפרנס , חיכיתי כל כך שיגיע סוף השבוע ולא היה לי כייף שהגיע מוצ"ש. מה זה היה אמור לי? חמודה את לא במקום הנכון. אבל לא ראיתי את זה עד שנחשפתי לעום המופלא (מבחינתי) של האימון.
אם החלטת להתמודד עם עצמך ולהחליט מה את באמת רוצה אז יפה שעה אחת קודם.
את צריכה לשאול את עצמך שאלות כמו:
* האם התחום שבו אני עוסקת הוא התחום שמתאים לי?
* אם הייתי צריכה לבחור תחום אחר במה הייתי בוחרת?
* זאת העבודה שאני רוצה לעבוד בה לשארית חיי?
* איזה תחום יגרום לי לקום עם חיוך בבוקר?
* מה החלום שלי? מה הייתי רוצה ללמוד?
ב. הזוגיות שלך.
נכון קצת חסר מידע כמו: את בזוגיות עכשיו? הייתה לך זוגיות? מה את אוהבת/ לא אוהבת בזוגיות שלך? (אבל זה מתאים יותר לשיחה אישית ולא כאן בפורום).
בקשר לתחום רגיש כמו זוגיות אני באופן אישי מעדיפה אחד על אחד מאשר עצות אינסטנט.
אז אם תרצי ליצור קשר איתי אשמח לעזור . המייל שלי הוא :[email protected] את יכולה גם לחפש sagit brami בפייסבוק ולכתוב לי הודעה פרטית .
שיהיה בהצלחה, שגית

למעלה