הצביטה שבבטן

conatus

New member
הצביטה שבבטן

לא אחת קורה לנו שאנו חשים בצביטה שבבטן. זה יכול לקרות בעקבות מילה או משפט שאמרנו למישהו ( בד"כ לא משפט מחמיא במיוחד ), זה יכול לקרות בעקבות משהו שאנו רוצים מאוד לעשות אך מזניחים מאיזושהיא סיבה, זה יכול לקרות בדיעבד כשמתברר לנו שיכולנו לעשות אחרת פעולה כלשהי וזה יכול לקרות כשאנו מתעלמים ממשהו שדעתנו סבורה שאין להתעלם ממנו... בואו נתייחס יותר לצביטה שבבטן - ואולי על ידי כך נשפר את עצמנו. הערה, כשאנו עושים את הדבר הנכון הצביטה לא תופיע והמסקנה מכך היא שהצביטה ( ע"פי פרשנותי ) היא מן איתות למשהו שנעשה שלא בדרך התבונה... חשבו על כך ממני ידידכם conatus

ezmeer

New member
הסיבות לצביטה

יש כמה סיבות עיקריות לצביטה הזאת. הנה הן: א. לכל תהליך מנטלי או רגשי, יש פעולה פיזית מקבילה בגוף. הבנה וקליטת מידע חדש, קשורים למערכת העיכול. אם אנחנו מנסים ולא מצליחים להבין משהו או שהשכל לא מצליח "לעכל" מחשבה מסוימת, זה משפיע ישירות על מערכת העיכול ויכול לגרום עצירות, גזים, כאבים ואפילו מחלות. כמו שאנחנו מעכלים אוכל, כך אנחנו "מעכלים" מחשבות ואם מחשבה לא מתעכלת, גם האוכל שנמצא בקיבה באותו הזמן יכול לא להתעכל כמו שצריך. לכן הדבר הראשון שנותן לנו להרגיש את הצביטה בבטן, זוהי מערכת העיקול שמתחילה לעבוד במקביל עם הראש. ב. בצורה דומה, הנשימה משפיעה על צורת החשיבה ולכל קצב נשימה, יש מחשבות מתאימות. לכן כאשר סוג מחשבות מתחלפות בפתאומיות או שאנחנו מגיעים לאיזשהו רעיון, גם קצב הנשימה חייב להשתנות וכידוע יש שריר שאחראי על הנשימה(זה שמאפשר לריאות לפעול). הוא נמצא באזור הבטן וכדי לשנות את הנשימה, הוא צריך לנות את צורת פעילותו ויכול למשל להתכווץ בפתאומיות. לכן גם זה תורם לתחושה של הצביטה. ג. באזור הזה, נמאת צ´אקרה שאחראית בין היתר על כח היכולת והפעולות שלנו וכאשר אנחנו מבינים שהיינו צריכים לעשות משהו, הצ´אקרה יוצרת(בעצם היא לא ממש יוצרת) כמות של אנרגיה ומספקת אותה מייד לגוף כדי שישתמש בה. גם זה תורם לתחושת הצביטה.

נכון ויחד עם זאת לא הכי מדויק../images/Emo22.gif

היי איזמיר!!! הכותרת שנתת כתשובה אינה נכונה: הסיבות לצביטה מכאן ניתן להסיק שאלו הן הסיבות היחידות. את המשפט תיקנת יפה במשפט הבא: "יש כמה סיבות עיקריות"... מכאן שיש משמעות מאד גדולה ועוצמתית לכוחה של המילה. בכל אופן תארת תאורים יפים. יחד עם זאת בכל ההסבר שלך שכחת מערכת מאד מאד חשובה שמפעילה את כל התהליכים שהצגת. שכחת את מערכת העצבים בגופו של האדם שהגורם או האיבר המרכזי ששולט בה הוא למעשה המוח איליו מצטרף עמוד השדרה והחוליות שדרכן עובר מוח העצם. לא סתם אמרתי שהאחראי על פעולת הצביטה הוא ה"מח הביטני" אשר ממוקם באזור הבטן נניח בקודקודה של הסרעפת. בשפתי הוא נקרא:" בקודקוד מרכז היסוד". מערכת העיכול מופעלת ע"י גרוי של מערכת העצבים, פעולת העיכול מופעלת בהוראת מערכת העצבים והמח, הנשימה שהיא אוטומטית מופעלת ע"י מערכת העצבים הסימפטטית. לגבי הנשימה אין שריר אחד שאחראי על הנשימה בראות ישנם המון שרירים שנמצאים בחיבורים בין הצלעות. לראות אין שום שריר. אין דבר כזה ששריר נשימה משנה פעילות. שריר נשימה משנה את קצב הפעילות הכוונה מהר יותר או לאט יותר. אתה יכול להבחין בכך כאשר אתה נושם מהר במצב מסוים או נושם לאט במצב רגוע. בכל אופן מה שניסיתי לומר הוא שמערכת כמו מערכת העצבים יש לה תפקיד מאד רציני בכל מה שמנית. ודוקא על מערכת העצבים שהמדע לא כל כך בטוח שניתן לשלוט בה מבחינה רציונלית. דווקא במערכת העצבים אפשר לשלוט דרך הרוח. מכאן אני חוזרת אל המשפט המפורסם: " חיים ומוות בידי המחשבה תחילה ואחר כך בידי הלשון"... אמר הרמב"ם. הצביטה הזאת בבטן לדעתי משמשת עבורי רק כלי. היא מזכירה לי ש" היה כאן משהוא. היא עוזרת לי לאבחן במהירות שאני נמצאת באיזו סיטואציה שאולי יצרה בי פחד מסוים ומזכירה לי שעלי לנקות מיד את הפחד ע"י הזרמת אור האהבה. למוסס את אותו פחד ולהמשיך קדימה. אנשים שאינם מודעים בפועל ואינם מתורגלים במה שתארתי כאן לא יפעלו כעצתי ומיד יחטפו כאבי בטן עצירות או שלשול. תגובות מוכרות של חרדה ופחד. אם נזרים במודע את האנרגיה האדירה שקוראים לה אהבה כן כן אנרגיה שאנחנו יוצרים בעזרת מחשבתנו או יותר נכון מאפשרים לאנרגיה לעבור בגופנו. אם נעשה את הפעולה הנ"ל תשתחרר מידית אותה צביטה בבטן. אור ואהבה אין סופית מיכל

ezmeer

New member
את מדברת כאן בכלל על דבר אחר

אני מדבר על פן אחד ואת על פן אחר. אני מדבר על ההקבלה בין תהליכי החשיבה והאמוציות לאיברים והתהליכים הפיזיים ואת מדברת על כיצד עוברים המתקפים(מערכת העצבים) בין המוח לחלקים השונים בגוף. ודרך אגב, יש שריר שאחראי על הנשימה, הוא נקרא שרעפת, הוא זה שמותח ומכווץ את הריאות.

אננו מנסים לדבר על אותו דבר../images/Emo140.gif

אני מנסה בדיוק לדבר על מה שאתה מדבר. הקשר בין תהליכי חשיבה רציונליים ואמוציונלים והשפעתם על תהליכים פיזיים בגופו של האדם. אני תארתי לך את המתקפים בשפתך בשפה שלי אני קוראת להם מעקפים בין המוח לחלקים השונים בגוף שהם שרירים עצמות כלי דם ואיברים פנימיים וחיצוניים. אי אפשר להתעלם מהם מהסיבה שבידנו היכולת האמוציונלית רגשית נפשית רוחנית לשלוט במעקפים. שריר הסרעפת הוא אכן שריר נשימה, הוא לא ממוקם בריאות כפי שתארת ולכן תיקנתי אותך. הוא ממוקם מתחת למפתח הלב והוא לא מכווץ ומותח את הריאות... הוא פשוט עוזר לאויר שנשפנו ושאפנו לצאת ולהכנס אל בית החזה. הוא עוזר לנו להגדיל או להקטין את בית החזה כלומר הוא עוזר לפעולת עצמות בית החזה לפעול. בכל אופן מי שעושה את הפעולה היותר מעשית על בית החזה שמגן על הריאות הם השרירים הבין צלעיים דווקא. הסרעפת הוא שריר ראשוני שפועל בזמן פעולת השאיפה והנשיפה = נשימה. אור ואהבה אין סופית מיכל

למעלה