הצבא האלה

הצבא האלה ../images/Emo46.gif

שלחו לי מילואים, שלחתי להם בקשה לועדה רפואית עם תוצאות של בדיקות הדם. שלחו לי שהם רוצים ביופסיה. אני כבר יותר משנה לא אוכלת גלוטן, אבל התגובה של הגוף שלי לגלוטן מאוד חריפה (אני יודעת ממעט הפעמים שהתפקשש לי). ביופסיה אומרת שאני אצטרך חודשיים לאכול גלוטן, ובעצם חודשיים לנטרל את החיים שלי - בלי עבודה, בלי לימודים, בלי כלום - רק אני ושלשולים חריפים ובילוי בשירותים כל 5 דקות. שלא לדבר על כך ששלשול לתקופה ממושכת זה מסכן חיים, וחודשיים הם בהחלט תקופה ממושכת. אני עכשיו כותבת להם מכתב ארוך וזועם, שלבקש ממני לעבור ביופסיה, כלומר לבקש ממני לחזור לצרוך גלוטן חודשיים, זה לנטרל אותי לחלוטין, למנוע ממני פרנסה ולהעמיד אותי בסכנת חיים, ושאני לא אהסס לפנות גם לגורמים משפטיים בצבא אם יהיה צורך. הוספתי שכבר בזמן השירות הטיפול בי גבל ברשלנות, אחרי שכל חודש הייתי אצל הרופאה עם אותן תלונות והיא מעולם לא שלחה אותי לבדוק מה מקור הבעיה - כולל כמה פעמים שהיא האשימה אותי בהתחזות. ושאם אגיע למילואים בלאו הכי אעביר את כל התקופה בגימלים, בגלל התגובה שתהיה לי לאוכל בחדר האוכל. מעצבנים כאלה!!!!!!!!

את לא רצינית!

אין לך פטור משירות מילואים או משהו בסגנון? אני כמתנדב בעקבות הצליאק, קיבלתי עם שחרורי תעודת פטור ממילואים.. תאמרי להם שבכלל לא מגייסים אנשים עם צליאק, אז מה פתאום מילואים? שהרמטכ"ל ימצא לך מחליף!

הם כתבו לי

שבדיקות דם לא מספיקות והם רוצים ביופסיה. יכולים לחפש אותי, אין סיכוי שאני מנטרלת את החיים לחודשיים בשביל להמציא להם ביופסיה.

עזבי לנטרל

זה שם אותך בסיכון וגם הורס לך את המעיים. בלי שום קשר לתגובה המיידית. אבל את כבר יודעת את זה. אין מצב שהצבא יכול להכריח אותך לשים את חייך בסיכון או להרוג את עצמך חס וחלילה

Rosman

New member
../images/Emo2.gif אין מצב

היי , אני חדש פה, אבל צליאקי כבר מגיל 6. גיל אכן צודק, גם אני התנדבתי בזמנו לצבא, אנחנו פטורים משירות מילואים.

אצלי גילו את הצליאק אחרי הצבא

אחרי שסיימתי שירות חובה. אז אצלם אני רשומה שהכול כרגיל. בזמנו כשגיליתי את הצליאק התקשרתי לקישור והיא אמרה לי שהסיכוי שיזמינו אותי למילואים כל כך אפסי, שאין לי בכלל בשביל מה להתעסק עם ועדה רפואית כי פשוט אין מצב שיצטרכו אותי. ואז הגיעה ההתנתקות, ופתאום כל מיני מילואים מציקים נשלחים.

Reznik

New member
אני בדיוק עכשיו בתהליכי הועדה

מעניין איזה דרישות הם ירצו ממני, למרות שאני במקביל מבצע פעולות שישארו אותי כמתנדב ביחידה שלי. לא רוצה להפסיק לעשות מילואים

Reznik

New member
אני לא הייתי מתנדב, אני שירתתי

את הסדיר שלי כרגיל, אבחנוי לי את הרגישות לפני 3 חודשים

daniela21

New member
../images/Emo4.gif מאוד לא נעים...

לא משנה מה - אל תעשי את זה לעצמך!! לגוף מאוד לא קל להחלים מהמצב הטראומטי של אכילת גלוטן ואחרי דיאטה של שנה - לא צה"ל ולא אף אחד אחר שווה לחזור להיות חולה. נקודה. עם כל הכבוד לצבא, בשביל כמה ימים של מילואים, את תשלמי על כך בחודשים של סבל שמסכנים אותך. ואין כל סיבה לעבור את הביופסיה אם אכן הגוף שלך מגיב טוב לדיאטה. האם אין לך אפשרות לעשות את המילואים למרות הצליאק (זה כרוך בלינה בבסיס או משהו בסגנון)? אם מדובר בעבודה משרדית למשל, אולי תוכלי להסתדר, לא?

אני כותבת להם מכתב

שלדרוש ממני את זה זה לדרוש ממני לסכן את הבריאות שלי ואת חיי, ושאני לא אהסס לפנות לערכאות משפטיות צבאיות בנושא... נחכה ונראה.

daniela21

New member
אלפקה,

אולי כדאי שתצרפי לזה גם מכתב מרופא שמכיר אותך ואת ההיסטוריה הרפואית שלך. בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה ושתמשיכי להרגיש טוב!

yulikz

New member
צבא ...

גם לי גילו את הצליאק אחרי הצבא .. וביום שהם גייסו אותי למילואים .. אמרתי להם שיש לי צליאק ושהם צריכים לדאוג לי לאוכל .. הם התקשרו למפקדים שלהם ואז שחררו אותי ... לא מזמן הם התקשרו ושאלו את הפרטים שלי שוב אז אמרתי להם שיש לי צליאק .. כשהייתי שם ביקשתי טופס בקשה ליציאה מהמילואים ואז צריכים לרשום את הסיבה אז כתבתי שהתגלה לי תצליאק לאחר תקופת השירות הסדיר והם לא קראו לי מאז ... מקסימום תלכי ... ותבקשי לדבר עם מפקד היחידה ותסבירי לו שאת בעצם לא יכולה פיזית- בריאותית להישאר, הוא יברר ויגיד לך שהוא מאוד ישמח אם תשארי ואם כן אז את בגדר מתנדבת ... באמת אין סיבה להילחץ ... אל תשכחי הכוח הוא אצלך .. את האזרחית .. הם הצבא !!!

הלוואי שהם היו עושים את זה כל כך

פשוט!!! הם רוצים ועדה רפואית, והרופאים שם לא מסתפקים רק בבדיקות דם. אני אבקש לדבר עם מפקד היחידה. נודניקים

זה מזכיר לי

שכשהייתי בלשכת גיוס חיפה לפני הגיוס, ישבתי מול הרופא והוא שאל אותי אם יש לי בעיות רפואיות כלשהן, אז אמרתי לו שיש לי צליאק. הוא שאל אותי מה זה והייתי צריך להסביר (לרופא) על המחלה. אני לא יודע אם זה באמת נעשה מחוסר ידיעה (דבר שדיי קל להאמין על גורם צבאי כלשהו) או שהוא רק ניסה לבחון אותי שאני לא מזייף או משהו (כאילו שאם לא רציתי לשרת הייתי הולך אליו ולא אל הקב"ן). ממש מצחיק. ואחרי שתי שנות שירות (בחיל האוויר - כבוד!) בתפקיד פקיד קפ"ס (הקב"ן של חיל האוויר נקרא "קצין פסיכולוגיה" - קפ"ס) אז אני יכול להגיד שאני דיי יודע מה להגיד כדי לצאת מהצבא מסיבות נפשיות בלי בעיות..

ההגיון וצה"ל ../images/Emo91.gif

מאחר וכנראה שההגיון עדיין לא התגייס לצה"ל, הרי שהחשיבה ההגיונית לא בדיוק עוזרת. שלחי פשוט ליחידה שלך את המסמכים הרפואיים שבידך, ובתוספת צרי קשר טלפוני עם ק. הקישור ופשוט קבעי עובדה!!! תדרשי שיחתמו לך שהם אחראים על כל נזק שיגרם לך- קשה לי להאמין שרופא כלשהו יהיה מוכן לחתום על כך, שכן הוא והצבא יהיו חשופים לתביעה אח"כ. אני משוכנעת שגם הרופאים הצבאיים יודעים את הנזק באכילת גלוטן לצליאקים.

גועל נפש

שלא תעיזי להיכנע להם ולצרוך גלוטן - אין לך מושג כמה אני סובלת בחודשיים האחרונים בגלל הסיבה הזאת! אני מתה כבר לסיים עם זה, מעבר לתופעות הלוואי שתיארת יש לי בטן של חודש רביעי כמעט - אפילו שבמשקל רק ירדתי. דיברת עם קצינת הקישור אישית? מהנסיון שלי, במקרים האלו רצוי להימנע כמה שיותר ממסלול הבירוקרטיה ולנסות למצוא גורם אנושי עם אינטלגנציה מינימלית שאפשר לדבר איתו בהגיון. כדאי לנסות להציע מכתב מרופא גסטרו (לא שנראה לי שזה יעזור יותר מדי).

Lihi05

New member
אני מחזקת אותך במיליון אחוז!! את לא

הולכת לעשות את הביופסיה הזאת בשבילהם. אני כמוך, גם אני עשיתי צבא רגיל כי גילו את הצליאק רק עכשיו ואני דווקא בטוחה שהוא היה קודם (רק שיש לי פטור ממילואים. מצטערת..לא התכוונתי לדרוך על היבלות). תכתבי להם מכתב אסרטיבי ביותר ותצייני באלפי הדגשות שהם אלו שקבעו שלא מגייסים חולי צליאק. תצרפי את כל הבדיקות שעשית ואת תוצאות הביופסיה ובנוסף, תבקשי מרופא הגסטרו שלך אם הוא יכול לכתוב גם מכתב המעיד שיש לך צליאק וכי אסור לך לעשות ביופסיה נוספת כי לשם כך את צריכה לחזור לאכול גלוטן. תסלחי לי אבל מי שמבקש ממך לעשות בדיקה נוספת לא יכול לקרוא לעצמו רופא. הם פשוט פועלים עפ"י הבירוקרטיה המופלאה שלהם. זה פשוט כ"כ מעצבן אותי לשמוע על הדרישה הזו. אם זה לא יעזור תפני למישהו גבוה. בהצלחה ותעדכני אותנו מה קורה.

למעלה