הצאה לתבשיל בשרי מעולה

הצאה לתבשיל בשרי מעולה

קח מעט סילופים . הוסף קומץ שקרים. חופן שטויות. רעיין כמה איטרסנטים.(בעלי עניין) תערבב היטב תכסה עם קורטוב אמת והנה יש לך תוכנית כלבוטק על בשר יום לפני שידור התוכנית נשלח אחר כבוד הווטרינר הראשי דר חימוביץ. הביתה.. בנסיבות מאד לא נעימות. נגד ה"פיצוח" מתנהלים משפטים לאין ספור.את חלקם הם משתיקים באיומים. הם פשוט אומרים לקצב"גם אם תזכה במשפט ,לא נרד ממך ונטריד ללא סוף." אשמח לענות ולהבהיר כל שאלה. צ'י
 

צלשף

New member
מה בדיוק שקר ?

השמדת מטילות לא מתבצעת כך בצורה ברברית, חזירים לא סובלים לפני שחיטה והגורים לא עוברים סרוס על חי ועקירת שיניים,פרות לא עוברות התעללות של צריבת הקרניים, בשר קפוא לא מגיע לארץ מופשר ומוזרק ברובו, הם לא נגעו עוד בדגים שעוברים כביסה בסין ומשווקים במקפיאים של רשתות השיווק, ואחרון אתה לא יודע שמבריחים בשרים מהשטחים לארץ והם מככבים במסעדות ואטליזים פרטיים, חלק קטן ביותר הוא בשר טרי משחיטה מקומית והוא יקר ללא שום הצדקה, וחלק נוסף לא גדול הוא בשר קפוא שנארז לאחר השחיטה בווקום ונשלח ומגיע לצרכן ללא המלחה, כל מקום בארץ נגוע בשחיטות כזו או אחרת. בזמנו כתבתי שאם היו יודעים הסועדים במסעדות מה הם אוכלים הם היו מוותרים מזמן, שוב לא בכולן, אך בגלל כמה תולעים בתפוח אז כל הפרי לא ראוי למאכל. נכון ישנם בעלי אינטרס כאלו ואחרים אך גם בצד שפוגע בבריאות הצרכנים יש אינטרס, קבל מתכון מוצלח משלך: כך מעט הגינות, תוסיף מחיר הוגן, גרד את כל האגרות המיותרות וכבל בשר מקומי מעולה. בתאבון
 

קאיין

New member
כולבוטק מאתמול

שלום לכולם. חרה לי הצגת הבשר הקפוא המיובא מדרום אמריקה כבשר נחות. למיטב ידיעתי הוא בשר איכותי ברובו (הבנתי שהאורוגואיי והארגנטינאי יותר מהברזילאי) וללא מים וכימיקלים מוספים. אינני בטוח כלל שהבשר הקפוא מאבד את הויטמינים והמינרלים שבו כנאמר בכתבה, שבה נטען גם שחלבוני הבשר נפגעים בהקפאה. אשמח אם מישהו מחברי הפורום המלומד ובקיא בנושא יחווה את דעתו על כך. אכן בשר בקר טרי הינו טעים יותר ואיכותי אולם מחירו בשנים האחרונות עלה בצורה מטורפת ! גם מחירם של נתחים קדמיים שפעם היו זולים ,כמו צלעות/צוואר טרי ללא עצם שבהם אני משתמש לטחינה לשם הכנת קציצות/חמין, כבר מגיע ל-80 ש"ח לקילו ברשתות. שלא נדבר על נתחים אחוריים כמו אנטריקוט ופילה שכבר נוגע ב-200 ש"ח לקילו. מסקרן אותי מי המרויח הגדול מהתיקרות זו -יש לי תחושה שבניגוד לעבר בו רשתות השיווק היו המרויחים הגדולים, היום המרויחים הגדולים הם החקלאים/המגדלים. התיאוריה היא שהיצע הבקר לשחיטה קטן מבעבר ולכן הייקור עקב החוסר, אך סיבה זו אינה נראית לי אמיתית וכנה. גם השימוש במילה "חקלאי" הינה מעט ארכאי כיום, במצב שבו ה"חקלאי" הינו מנהל/בעל עסק ככל העסקים האחרים ,והחקלאיים האמיתיים הינם התאילנדים החרוצים העובדים בתנאים קשים מצאת החמה ועד צאת הנשמה. ולמי שעדיין חי בעבר - גם הפועלים בקיבוצים הינם תאילנדים/ערבים. והקיבוצניק מסוקס הידיים ,תכול החולצה ועז המבט הוא מנהל הענף עם הטנדר 4X4 והלפטופ...
 
בשר קפוא עדיף על בשר טרי

כבר הסברתי למה..1 מרעה 2.הקפדה וטרינרית וכו לענינינו פרה בעוג'ה (כפר ערבי) עולה כמו פרה במולדת (קיבוץ). אז למה להבריח בגלל אגרת שחיטה .למעל מאלף שקל..1000 ש"ח. סוחר ששוחט מאה ראש בחודש ההבדל בהכנסה הוא מאה אלף ש"ח.(100000 ש,ח) תספרו את האפסים. הבשר בשטחים נשחט נקי ומבוקר.פוגע בבתי המטבחיים בארץ ולכן המלחמה למקום כשר הו לא יגיע בגלל תעודות וחתימה ..והרבנות הראשית. צ'י המשך יבוא
 
ה"פיצוח" אותה מחלקה שצריכה לתפוס הברחות

רוב החרמותיה נעשות בשרירות לב ולכן גם מתנהלים כלפיה הרבה משפטים . אותם הם סוגרים על ידי איומים בזו הלשון אם תזכה במשפט נטריד אותך ללא סוף הם ידועים בעלילות שוא בכדי להצדיק את קיומם. לפני עשר שנים העלילו על הווטרינר של משחטת חולון עלילת שוא השופט אמר חד משמעית שהם משקרים. לאחר שהרסו את חייו מתנהל עכשיו משפט על גובה הפצויים . עשר שנים שתו את דמו יש באמתחתי עוד הרבה סיפורים.על המנוולים הללו. צ'י
 

אילנית12

New member
אני קונה נתח של צלי כתף מס' 5

קפוא מדרום אמריקה. האם לאור מה שהיה בכלבוטק,הנתח הזה גם נחות? אשמח להסבר
רבה
 
אילנית ..שמי היטב לב ..חשוב מאד

הבשר המיובא חשוב שיהיה רשום על הפתק בשר לא מוכשר... הסיבה לבשר לא מוכשר אסור להוסיף מים או כל חומר אחר. צ'י
 

danbaratz

New member
לכול המלעיזים צרי העין

מה לעשות? העולם מתקדם ומתפתח ואיתו גם החקלאות. לא אתחיל להסביר כמה רוע ובורות הפגנת בתגובה האומללה השלך. רק אגיד שמחיר עגל שפי הכי יפה בעדר בן חצי שנה ובמשקל 600 ק"ג, לא יעבור את ה15 ש"ח לקילו. עלות הגידול לשישה חודשים עומדת על 8500 ש"ח גם לעגל הכי מכוער בעדר. בגלל זה לא כלכלי לגדל בקר לבשר בארץ. נ.ב. 4X4 זה בתל אביב כדי לחנות על המדרכה או מקסימום לסוע על החוף בשבת. חקלאים בקושי מחזיקים טנדר סוברו.
 

קאיין

New member
לא צריך להפגע...

אלא רק להבין שדמות החקלאי/קיבוצניק/מושבניק כפי שהצטיירה מקום המדינה קיימת (כמעט) רק בזכרון הקולקטיבי. היום חקלאות היא עסק כלכלי רציני לכל דבר שבניהול נכון אפשר להרוויח ממנו הרבה (מאד) כסף. אם לדבריך כל כך קשה כלכלית לגדל בקר (רווח גולמי של 6% ) ובקושי להחזיק טנדר סובארו משנות השמונים - אזי מישהו עושה משהו בצורה לא נכונה. במצב כזה, צריך החקלאי לטובתו להתייעל, או לעבור לענף חקלאי אחר שבו הוא מוצלח יותר ,או לעבור הסבה מקצועית. אם לטענתך לא כלכלי לגדל בקר בארץ אז מניין הבשר הטרי באיטליזים ? מהם כל העדרים בגליל ובגולן ? האם באמת כל המגדלים חיים מהיד לפה כמו שאתה מתאר ? אם רק היה מותר ליבא בשר בקר טרי לאחר שחיטה, ממקורות שונים בעולם, שאסור בייבוא בכדי להגן על המגדלים המקומיים, אני בטוח שגם המחירים היו יורדים וגם האיכות משתפרת. כיום התחרות בבשר בקר הטרי היא בין המגדלים לבין עצמם. ובנוגע ל 4X4 : מתי באמת ביקרת בקיבוץ/מושב בפעם האחרונה? לכמה חקלאים שאני מכיר יש בריכת שחייה בחצר (ואשאיר לך לנחש מה המחיר המשולם על מי הבריכה...) וגם ג'יפ, שומו שמיים, בנוסף על הטנדר והפרייבט. זה לא בושה להרויח יותר כסף ,אבל אי אפשר לומר עם זה ביחד שהמחיר הגבוה נובע ממחסור.
 
דן לידיעתך ...פרה שנתנה חלב הכניסה את כל

עלותה.. ועכשיו שהזדקנה היא נמכרת בכסף מלא. צ'י
 

וולטר10

New member
צ'י וצלשף, אולי תלמדו לכתוב ????

שניכם מלומדים מאוד בענייני בשר אבל כותבים ומנסחים כמו שני עולים חדשים עם דסלקציה. לשניכם יש המון שגיאות כתיב, אתם לא מתמצאים בפיסוק בסיסי וגם המשפטים עצמם בנויים בצורה שלא ניתן להבין מהם כלום. אולי תשקיעו בזה קצת על מנת שניתן יהיה להבין מה אתם רוצים להגיד ?
 
וולטר.. אשמח וירון ליבי אם תראה לי היכן שגיתי

ובינתיים כך כתבת " וגם המשפטים עצמם בנויים בצורה שלא ניתן להבין מהם כלום." כלום פרושו =מעט..התכונת ודאי להגיד "לא ניתן להבין דבר" שהרי נאמר"טוב כלום מלא כלום". ועדין אני מצפה בכליון עינים לתיקונך .לא אעלב.תמיד אהבתי ללמוד. באהבה צ'י
 

prizman

New member
כלום פרושו משהו

ולא ניתן להבין כלום הוא משפט נכון.
 

milch

New member
לום = גלעין הזית

כ-לום = כמו לום, כלומר, קטן או מעט מאד, ולכן צ'י צודק ב-100%!!!
 

prizman

New member
אגדה אורבנית.

אין שום מקור שמצביע על לום כגרעין הזית וגם ההגיה של "כ" בכמו שונה מאשר בכלום. לא ברור מתי צץ הרעיון הזה, גם לא לאקדמיה ללשון.
 

צלשף

New member
וולטר, תפסת אותי אני מודה אני דיסלקט

אך בינינו בשביל אדם מלומד ואינטלגנטי כמוך זו בעיה קטנה שאתה אמור להתגבר עליה ללא קושי, ולעינייננו הבהרה הבשר הקפוא שמגיע מחו״ל ארוז בווקום ולא הומלח הוא בשר איכותי הבעיה עם המוצר כאשר מפשירים אותו ומזריקים אותו במים ובחומרים אשר מדביקים את הנוזלים אל הבשר הם אלו שפוגעים באיכות הבשר ומפה יוצא בשר קפוא=בשר נחות לגבי הבשר המיובא מהשטחים חלקו נגנב ממחסנים של בשר בארץ ומוברח לשטחים ובתרגיל הדלת המסתובבת מוחזר לארץ במחירים זולים מאוד ומשונע בתנאים לא וטרינריים קרי ללא קירור ובחום לא סביר,חלקים אלו וגם חלקים שנשמטים בבתי מטבחיים בשטחים בצורה וטרינרית טובה אך מאחר שישנו איסור על הכנסת מוצרים ובכללם בשר לארץ עושים את אותה הדרך גם בשרים אלו,גם אלו וגם אלו נמכרים באטליזים פרטיים ובמסעדות בגלל מחירם,אני רוצה לציין שבחלקו הראשון של מה שכתבתי בלינק הקודם התייחסתי יותר להתעללות בבעלי החיים שסופם נקבע מראש, אין שום הצדקה להתנהג בצורה כזו בבעלי חיים
 
למעלה