הפתעה סינית
אני יושב לי במשרד ופתאום מקבל שיחת טלפון: "יש איזה כמה סינים שרוצים לבקר אצלנו, איזו משלחת מסין, הם מגיעים עוד 10 דקות, אתה יכול לעשות להם סיור?". נו טוב, נעשה לנודניקים האלה סיור, בטח עוד חבורה שמחפשת לגנוב ולהעתיק מה שאנחנו עושים, אבל זאת טובה לבנאדם מהמועצה האזורית שביקש מאיתנו אז יאללה
קמתי איך שאני, עם ג'ינס וטי-שירט ישנה, וקפצתי לאתר. אחרי שתי דקות אני רואה מיניבוס ואחריו מרצדס שחורה ארוכה. וואלה, מאיפה הקריצו מרצדס הליצנים האלה אני חושב. מהמיניבוס יוצאים ארבעה ישראלים ועוד חמישה סינים, אחד הישראלים מציג את עצמו כמישהו ממשרד החוץ, מצביע על סיני גדול שיוצא מהמרצדס, שמלווה במתורגמנית, ואומר לי: "תכיר, זה שר החקלאות של סין".
אני כולי בהלם, רבאק, תגידו ששר החקלאות בא, הייתי מכין מצלמה, מארח את הבנאדם, מנסה להפוך את זה לפגישה לפחות של חצי שעה, לראות אם הוא יכול להפנות אלינו מישהו בתחום מסין, משקיעים, שיתופי פעולה, לפתוח איזו דלת, משהו, למה שלא ישימו אצלנו כמה מיליארדים מהעודפים העצומים שיש להם, אבל ככה?! סיור של 10 דקות בקושי ורצו הלאה, איזה פספוס בלתי יאומן...
אני יושב לי במשרד ופתאום מקבל שיחת טלפון: "יש איזה כמה סינים שרוצים לבקר אצלנו, איזו משלחת מסין, הם מגיעים עוד 10 דקות, אתה יכול לעשות להם סיור?". נו טוב, נעשה לנודניקים האלה סיור, בטח עוד חבורה שמחפשת לגנוב ולהעתיק מה שאנחנו עושים, אבל זאת טובה לבנאדם מהמועצה האזורית שביקש מאיתנו אז יאללה