הפתעה ברומא

הפתעה ברומא

ליד המדרגות הספרדיות ישנו עמוד ה"אימקולטה" (לידת הבתולין) שהוקם בשנת 1854 ולרגליו פסלים של ארבעה:
הנביאים משה, ישעיהו, יחזקאל וכן דוד המלך. כל פסל נוצר ע"י אמן אחר. את פסל משה יצר ג'קומטי. ואם, כרגיל, ציפיתי לראות את משה מחזיק את הלוח עם עשרת הדברות, הגברתי את הזום במצלמה והופתעתי לגלות שהפעם האמן החליט לגוון ושם בידיו את הקללה של אלוהים לנחש (וְאֵיבָה אָשִׁית בֵּינְךָ וּבֵין הָאִשָּׁה וּבֵין זַרְעֲךָ וּבֵין זַרְעָהּ, הוּא יְשׁוּפְךָ רֹאשׁ וְאַתָּה תְּשׁוּפֶנּוּ עָקֵב. בראשית ג' טו).

אכן מפתיע. בהיותך סקרן וחקרן יסודי, מצאת לזה איזה שהוא הסבר?

יתכן שהפסל הנכבד סתם טעה? או ש... אף אחד לא שם לזה לב עד היום?

אני לא מצאתי לכך הסבר

אבל גם לא חיפשתי כל כך (אינני חושב שאצליח למצוא הסבר כל כך בקלות).
הפסל בוודאות לא טעה והיתה לו סיבה לעשות זאת (אולי בהתאמה לתזה שהתורה כולה ניתנה למשה בהר סיני ולא רק 10 הדיברות. "משה קיבל תורה מסיני ומסרה ליהושע, ויהושע לזקנים, וזקנים לנביאים, ונביאים מסרוה לאנשי כנסת הגדולה" ציטוט ממסכת אבות).
כשראיתי את הפסוק הכתוב נזכרתי בעבודה מעניינת של רמברנט (המשתה של בלשאצר) עם אותיות עבריות (גם אז חשבו שבטעות הוא כתב את הפסוק מלמעלה למטה ומסתבר שרמברנט ידע טוב מאוד כיצד כותבים בעברית. מהחבר שלו, הרב היהודי מנשה בן ישראל, נודע לו על הדעה המופיעה בגמרא שכך נכתבה הכתובת בארוע המצוייר (פירוט בויקיפדיה בערך של "משתה בלשאצר"). לדעתי מדובר בסיפור מרתק ולכן ממליץ לקרוא בכתבה הבאה:
http://eureka.org.il/item/49484/מהן-האותיות-העבריות-שבציור-משתה-בלשאצר

בשעות כאלה אני נעשה פחות סקרן מאי פעם... ובפרט כשקיבלתי היום

את הנייד מהמעבדה נקי מתוכנות, ואני שקוע בנסיונות החייאה...
&nbsp
&nbsp

למעלה