הפשרת קרקעות

• פותח הנושא 1X2X
  • פורסם בתאריך

1X2X

New member
הפשרת קרקעות

מעוניין לקבל מידע בקשר לכדאיות קניית קרקע חקלאית שעדיין לא הופשרה: האם זו עסקה כלכלית כדאית? האדמה במרכז הארץ דרומה ושייכת לקיבוץ. (לא מעוניין לבנות ב 3- 5 השנים הקרובות) במידה וזה כדאי, מה ההליך לקנייתה? מה השלבים ולמה לשים לב? האם אני יכול לעשות בה שימוש אחר מלבד בנייה או חקלאות? ולאחר הקנייה האם עלי לשלם מיסים עבור הקרקע במידה ולא ייעשה בה שימוש? במידה והקרקע מופשרת האם יהיה עלי לשלם מס כלשהו? והאם אני מחוייב לבנות תוך פרק זמן מסויים? תודה מראש לכל העונים

קרקע פרטית? ... או מינהל?

האם מדובר על בעלות בקרקע פרטית או על זכויות חכירה מימנהל מקרקעי ישראל(למיטב ידיעתי מרבית קרקעות הקיבוצים הם קרקעות חכורות)?

קרקעות של קיבוצים הם בדרכלל מנהל

ונכון להיום כל נושא ההפשרות נעצר לא ברור שהכךך תהיה אפשרות להפשרה כדאיות היא ענין של מתמתיקה בכמה הנך קונה ובכמה תמכור ואילו הוצאות היו בדרך היות ואין זאת לפנינו לא נוכל להושיעך מציע לך לבדוק בהסכם עם המנהל אם בכלל מותר לעשות שימוש בקרקע שלא לצרכי גידולים אם מדובר בהסכם ל49+49 או הסכם שמתחדש כל 3 שנים ובקיצור: מה הוא ההסכם שנחתם עם בעל הבית [קרי: מנהל]

ed99

New member
מחר אהיה חכם יותר האם יש פרטים

נוספים שכדאי לברר? תודה

לכדאיות קניית קרקע חקלאית ...

כדאי מאוד אם אפשר לקנות בזול ולמכור ביוקר

1X2X

New member
זה בטוח השאלה היא

האם באמת אפשר יהיה למכור ביוקר גם אם הקרקע לא תופשר! (אגב ED99 זה הניק של אשתי והשתמשתי בו בטעות
) תודה בכל אופן

עם קרקע של מנהל ספק רב

היות וככל הנראה לא תוכל להפשירה ולהנות מההפשרה לעומת זאת אם תעלה על דעתך שימוש אפשרי בקרקע שבגינו ישלמו לך יותר מאשר שילמת אתה הרי שתוכל לקבל יותר דרך נוספת היא לקנות במחיר נמוך יותר.. אבל חוש הריח שלי אומר שאתה בונה מגדלים פורחים באויר

קרקע חקלאית ... למקצוענים בלבד !!!

חפש אחורה בפורום ואני מניח שתמצא דיונים שנערכו בנושא.

Scott

New member
ואיך הופכים להיות מקצוענים?

הצלחתי להבין מתגובות קודמות שלך שצריכים לקרוא וללכת לקורסים. אוקיי..אני מרים את הכפפה. איזה?
שמות ספרים וקורסים ומקומות שמעבירים אותם יכולים לעזור. תודה

לא רק לימוד - נסיון חשוב לא פחות...

איני מכיר קורסים ספציפיים בנושאי השקעות בקרקע חקלאית וגם לא ספרים העוסקים נקודתית בנושא הזה. כדי לקבל מושג בנושא אפשר לקרוא ספרים בשמאות מקרקעין, ספרים העוסקים במינהל מקרקעי ישראל, החלטות מינהל, מיסוי מקרקעין, היטל השבחה, מאמרים בעתונות מקצועית, פסיקה וכו' ... אין לי רשימה מסודרת מוכנה. מי שלא יכול לאתר את החומר הרלבנטי וללמוד לבד - יכול ללמוד שמאות מקרקעין
זה יתן לא את הבסיס התיאורטי להבין את הנושא אך לא בהכרח את הנסיון המסחרי לעסוק בו.

Scott

New member
לרגע לא הזנחתי את חשיבות הנסיון

אך לפחות לדעתי, לפני שצוברים נסיון, צריך ידע. העניין הוא שאני לא מחפש ספרים/קורסים בנושא הנקודתי של קרקע חקלאית (למרות שהוא מעניין אותי מאוד) אלא ספרים בכלל בנוגע להשקעות נדל"ן. לכאלה כן תוכל להפנות אותי? תודה

לא ...

יש ספרים העוסקים באספקטים שונים של הנדל"ן (שמאות, משפט, מיסוי וכו') ויש כאלו העוסקים בחובבים אשר "רוכשים מגרש - בונים בית". לצערי איני מכיר ספר העוסק ספציפית בנושא השקעות בנדל"ן. נדל"ן הינו נושא רב תחומי - יש משקיעים המנסים ללמוד הכל ... אחרים מתמקדים בצד המסחרי והמימוני ונותנים ליועצים לטפל בחלקים המקצועיים.

Scott

New member
אוקיי

(אני מצטער שאני נודניק, אבל אני באמת רוצה להבין עד הסוף) אז בהנחה שאני רוצה ללמוד "הכל", מה כולל "הכל", איפה מתחילים? איזה נושאים? איזה ספרים? תודה
Scott

אז קדימה ...

אתה יכול להתחיל בשמאות מקרקעין ... זה יתן לך מושג על "הכל" ולהמשיך בספרי חוק ומשפט בתחום המקרקעין והמיסוי. הכן לך תקציב לספרים של כמה אלפי ש"ח (800-500 ש"ח לספר) ו/או הרשם לאחד המוסדות המלמדים את המקצוע. אתה גם יכול לבוא אלי ליעוץ או לשיעורים פרטיים ...
קצת קישורים - ראה פה ... כאן וגם שם ... ובקישורים המצורפים למטה.

רק תקפיד שהסרים מעודכנים

החוק עבר גלגולים רבים בשנים האחרונות תקפיד בעת קרכישת ספר שהוא מעודכן לימינו ולא ללפני שנתים [לא מספיקה שנת ההוצאה !!] שלא יקרה ותקרא דבר אחד ואילו המציאות בינתיים שונה לחלוטין [חוק אחר]

למעלה