הפשרת פרלינים

mashkiayeruka

New member
הפשרת פרלינים

הקפאתי את הנגלה האחרונה של הפרלינים בקופסה אטומה ואני לא מצליחה להיזכר מה הדרך הנכונה להפשיר אותם.
צריך קורדם להעביר למקרר ל-24 שעות או ישר לארון?באותו כלי אטום או בכלי אחר?

אם יש לך סבלנות

אז זה טוב להעביר לילה במקרר
אך מנסיון, כשעה תחת מזגן גם תעשה עבודה טובה.

מני.ת

New member
אם ממש במקרה,

יש לך שקיקים של סופחי לחות (סיליקה ג'ל), זה רעיון מצויין לזרוק אחת לתוך הקופסה לפני ההפשרה בכדי לספוג את הלחות שתווצר בקופסא במהלך ההפשרה, אם ההפשרה מהירה מדי. ככל שהמעבר בין הקור לחום איטי יותר, הסיכוי להצתברות לחות על הפרלין תקטן. אם הבית לא ממוזג ואת מוציאה מהפריזר ישר לארון, הפרילינים יקבלו שכבת לחות.
אם אין מיזוג בבית, תהיה בעיה לדעתי.

mashkiayeruka

New member
לילה במקרר- בתוך אותה קופסה, נכון?

ולגבי הסיליקה ג'ל- אני יכולה לקבל כזה מהמעבדה של אמא שלי, אבל היא טוענת שזה עלול להיות רעיל...
כמובן שמכורה וחסרת סבלנות שכמותי, כבר הוצאתי כמה פרלינים מהקופסה לא למזגן ולא למקרר- ועכשיו הם דביקים משהו...לא נורא, רק בודדים- אחסל אותם לפני שישימו לב

מני.ת

New member
כן באותה קופסא

אגלי הלחות נגרמות משינוי הטמפרטורה המהירה. אפשר לראות את זה על החלק החיצוני של כוס מים קרים מהמקרר. ככל שהלחות היחסית באוויר גבוהה יותר, יהיו יותר אגלי מים על דפנות הכוס. לכן חדר ממוזג יכל לעזור, לא רק בגלל הטמפרטורה, אלא בגלל שהאויר יותר יבש.
סיליקה ג'ל לא נחשב כחומר רעיל עד כמה שידוע לי. ואם השקית לא נקרעת, לא צריכה להיות בעיה לדעתי והראיה היא שבהרבה מוצרים רגישים ללחות יש שקיות ג'ל בתוך אריזת המזון (אריזות של אצות לסושי).
הנה לינק עם שאלות ותשובות בקשר לסיליקה ג'ל. אני משתמש בסיליקה ג'ל כל הזמן.

mashkiayeruka

New member
אחרי לילה במקרר, איך מעבירים לארון? שוב

תצטבר לחות, לא? צריך להעביר מהמקרר קודם לחדר ממוזג?

אם לא תפתחי את הקופסא

עד שתכנה יהיה בטוח בטמפ' החדר (הממוזג) אז לא תצטבר לחות.

למעלה