הפרת חוזה?

נ י נ י

New member
הפרת חוזה?

שלום רב, מדובר בחוזה שכירות דירה , לפי החוזה עליי למצוא דייר חלופי לפני יציאתי מהדירה אך מה קורה במצב בו דברים שהובטחו בע"פ ואינם מופיעים בחוזה לא מתקיימים? האם על סמך זה ניתן להפר חוזה מכיוון שנראה שדי עבדו עלי.... 1. הדירה היא מחולקת ונאמר לנו כי גודל דירה הוא בין 40 ל45 מ"ר( בעוד שהדירה השנייה יותר גדולה ) , בבדיקה עם העירייה גודל הדירה כולה הוא 73 מ"ר כך שלא נראה לי שגודל הדירה שמסרו לי הוא אינו נכון 2. במשך כחודשיים חייתי בדירה ללא גז , למרות שנאמר כי מדובר במספר ימים או שבועות ( ובהחלט היה ניתן להבין שמדובר בשבוע שבועיים. 3. נאמר היא הכ"ס של המזגן מספיק גם כדי לקרר את החדר השני בעוד שאין זה נכון . 4. החלפת בעלי הדירה - האם זה משנה משו ? 5. בתחילה ראיתי את הדירה השנייה ( כפי שציינתי הדירה מחולקת) ולאחר שראיתי כי בונים ממול , למרות שבעל הדירה טען כי סיימו לחפור ולכן אין רעש לא הייתי מעוניינת והוא הראה לי את הדירה השנייה בה אני מתגוררת היום - כאשר לאחר מכן הסתבר שאין זה משנה מבחינת הבניין מכיוון שכעת הוא לא נמצא מאחורי הבניין בו אני גרה אלא בצמוד לבניין ( ולחדר השינה שלי) ישנה סעיף בחוזה שאומר "השוכר שוכר בזה את המושכר במצבו כיום (AS IS) והוא מצהיר ומאשר כי ראה ובדק את המושכר ומצא אותו ראוי ומתאים לצרכיו לכל דבר ועניין, פיזי, משפטי ואחר, והוא מקבל את המושכר כפי שהוא, במצבו כיום ומוותר בזאת ויתור מוחלט, סופי ובלתי חוזר על כל טענה או תביעה או דרישה בקשר למושכר." והשאלות שלי הן - האם אחד מהסעיפים הללו יכול לעזור לי בהפרת החוזה והאם הסעיף שצוטט כאן משנה משהו? מקוה שהייתי מספיק ברורה תודה רבה

את כל הדברים האלו

יכולת והיית צריכה לבדוק לפני החתימה על ההסכם. לא מדובר בפגמים נסתרים מהעין שהמשכיר ידע עליהם ולא גילה אותם. הדבר היחיד הוא נושא הגז, אבל עתה כשיש גז, אין זו עילה להפרת ההסכם.

למעלה