הפרת חוזה שכירות

• פותח הנושא e 23
  • פורסם בתאריך

e 23

New member
הפרת חוזה שכירות

אני שוכר דירה והחוזה שלי מסתיים בעוד מספר חודשים, עקב ויכוחים על חישוב הדולר בעל הדירה הודיע כי יסרב לקבל את האופציה. ראיתי באחת התשובות כי הוא אינו יכול לסרב לאופציה. התשלום על הדירה נמוך מאד ולכן משתלם לי להישאר בדירה. במידה והוא ידרוש ממני לפנות את הדירה איני מתכוון להתווכח (הוא עלול להטריד אותי בצורה לא סבירה). ברצוני לצאת מהדירה ולקבל את מירב הפיצויים על הזמן שידרש לחיפוש דירה וחתימה על חוזה חדש. 1.האם זכותי לדרוש זאת ? 2.האם אני יכול לדרוש פיצויי על המחיר הגבוהה שאשלם? 3.אילו פיצויים נוספים אני יכול לדרוש במידה ונגיע לבית המשפט?

התשובות

תלויות באופן ניסוח ההסכם. בהנחה שאין אפשרות לקיצור התקופה בהודעה מוקדמת ובהנחה שהאופציה מנוסחת כך שברור שהיא רק שלך, התשובות הן: 1. כן. 2. כן 3. מציעה לא להתפנות אלא אם הגעת להסכמה המניחה את דעתך. אם תפנה את הדירה ללא הסכמה הדבר ייחשב כאילו ויתרת על האופציה.

e 23

New member
שאלה נוספת

בחוזה רשום כך" על השוכר להודיע 3 חודשים לפני תום תקופת השכירות על החלטתו לגבי מימוש האופציה" לא מצוינת כל דרך רשמית לצורת ההודעה. הודעתי למשכיר על מימוש האופציה בפגישה שהתקיימה בדירה. יש לי אפשרות להוכיח את חילופי הדברים בנינו האם זה מספיק במידה ולא יאפשר את מימוש האופציה?

בדרך כלל

לקראת סוף ההסכם כתובה הדרך למתן הודעות. תבדוק שם (נהוג לכתוב שמשלוח הודעה היא בדואר רשום).

e 23

New member
צודקת אבל...

בסוף החוזה נאמר כי כל הודעה שתשלח לכתובות המצוינות תחשב כי התקבלה לאחר שלושה ימי עבודה. האם זה שלא שלחתי מכתב והודעתי לבעל הבית על האופציה פנים אל פנים מהווה סיבה לביטול האופציה? בעל הבית ענה לי באימייל זאת לא הוכחה לקבלת ההודעה? יש לי סיבה לדאגה?

לדעתי

אין לך סיבה לדאגה. אם יש לך תגובה במייל (בהנחה שהוא מאשר קבלת ההודעה ולא טוען דבר בעניין אי משלוחה בדואר רשום) וגם בגלל שהליכים לפינוי דייר הם ארוכים ויקרים ולא נראה לי שבמצב הזה יהיה כדאי למשכיר לנקוט בהם.

e 23

New member
תודה רבה

עכשיו אני אשן יותר בשקט למרות שלדעתי בעל הדירה לא ישב בחיבוק ידיים. אני מבין מתשובתך שבסה"כ החוק לצידי. תודה רבה

למעלה