הפרת חוזה שכירות

איריס1232

New member
הפרת חוזה שכירות

שלום רב,
לפני כחודש אני ובן זוגי חתמנו חוזה שכירות אצל מתווך המייצג אדם פרטי. תאריך הכניסה לדירה הוא רק בראשון בספטמבר. כעת לאור נסיבות אישיות ברצוננו לבטל את החוזה. בחוזה כתוב שבמידה ואנו עוזבים לפני תקופת תום החוזה אנו מחוייבים בכל התשלומים, סעיף זה מתבטל במידה והשוכר מוצא דיירים חלופיים.
מדובר בבניין מגורים של סטודנטים בלבד ויש תיווך שמתעסק במציאת הדיירים באופן מסודר. שלחתי מכתב מסודר המודע על כך שברצוני לבטל את החוזה.
האם זה יתכן שאני אצטרך לחפש דיירים? הרי אין לי מפתח לדירה והם מסרבים לתת לי את המפתח, איש אינו גר כרגע בדירה והיא משמשת כמלונית לסטודנטים.
ובנוסף יש להם חודשיים וחצי למצוא דיירים וזה בעצם עיקר עיסוקם.
האם מבחינה חוקית אני חייבת לשלם כנס כולשהו? לחפש דיירים? הרי לא כתוב בחוזה שאני זו שצריכה לחפש.. וגם אם אמצא, אין לי דרך להראות להם אותה בעצמי ואני ממילא אאלץ להפנות אותם לתיווך. התיווף מצידו טוען שברגע שיש חוזה על הדירה, הוא לא רשאי לטפל בה, אך מצד שני הוא אומר שאם אני מוצאת דיירים אז להפנות אותם אליו. מצב זה יוצר סתירה כי מה מבטיח לי שהוא יראה לדיירים שאני אמצא את הדירה הזאת ולא דירה אחרת???
איך אוכל מבחינה חוקית לבטל את החוזה בצורה המהירה ביותר או להגיע להסדר?

תודה מראש

מה היה קורה אם המצב היה הפוך?

אם היית חותמת על וחוזה והמשכיר היה מודיע שזה לא מתאים לו?
חוזים יש לכבד ואם רוצים להפר את ההתחייבות יש לשאת בתוצאות.
אין חיה כזו "הפרה חוקית".
או שתפעלי כפי שכתוב בחוזה או שתגיעי עם המשכיר להסכמה אחרת כלשהי.

beni1949

New member
למה לסבך ?

חפשי שוכרים חדשים והפני אותם למתווך.
את נותנת את כל התשובות לשאלות שלך.
ראי, חתמת חוזה ואת מפרה אותו מבלי שהמשכיר חטא בדבר. למה אם כך את באה בטענות אליהם ?
את בעצמך כותבת שבמידה ותרצי להמנע מתשלומים את יכולה למצוא דיירים חלופיים, אז למה השאלה שלך "האם זה יתכן שאני אצטרך לחפש דיירים ?"
יתכן גם יתכן.
מה עיקר עיסוקים וכמה זמן יש להם זה לא ענינך. את מחייבת אותם בעבודה נוספת.
נכון שלא כתוב בחוזה שאת צריכה לחפש. אז אל תחפשי. אבל תשלמי עבור שנה שלמה.
הוא אמר לך בפשטות, מיצאי דיירים והפני אותם אליו. אז למה שלא תעשי את זה ?
לחילופין, דברי עם המתווך, סכמי איתו סכום מסוים עבור מאמציו למצוא דיירים חדשים וזהו.
הרושם שמתקבל הוא שאת מנסה להיות תכמנית כשאין לך אפילו קצה של עילה או צדק.

איריס1232

New member
קודם כל תודה על התשובה המהירה...

אני אכן מודעת לעניין שאני אשמה ואני לא באה בשום טענות כלפי המשכיר, אבל כולנו בני אדם ולפעמים יש אילוצים בלתי צפויים. השאלה שלי היא האם לאור העובדה שיש עוד המון זמן עד לכניסה לדירה, זה מקנה לי הקלה מסויימת? ובמידה ואני מציעה למתווך "סכום טרחה", מהו הסכום המקובל במקרים כאלה? לא היתה לי בעיה למחפש דיירים אילו היו לי מפתחות לדירה ודרך לעשות זאת, אבל אני נאלצת להפנות דירים לתיווך שממילא עובד בשעות מאוד מוגבלות..

תודה מראש...

beni1949

New member
לדעתי

ההקלה שאת מחפשת קיימת רק בזכות העובדה שיש לך מספיק זמן עד תחילת החוזה.
זה פשוט נותן לך אויר לנשימה וזמן שיימצא שוכר חדש.
נכון לכולם יש אילוצים, אבל לכולם גם יש התחייבויות ובהתחייבויות צריך לעמוד, גם כשלא נעים. זה לא הרי שעבדו עליך.
מתווכים עובדים בכל מיני שעות, אני לא חושב שתהיה כאן בעיה.
את שילמת משהו למתווך ? זה יתן לך קנה מידה.
בד"כ נהוג שכשמישהו שוכר דירה דרך מתווך, דמי התיווך הם בגובה חודש שכירות.
פני למתווך, ודברי איתו באופן ישיר. שאלי אותו כמה שכ"ט ירצה עבור השירות.
אם הוא פרסם את הדירה, הוא יצטרך לפרסם אותה שוב ושוב להטריח מזמנו. רק הוגן שתישאי בעלויות הללו.
זיכרי שאת לא מגיעה מעמדת כח ושלא מגיע לך בעצם דבר. את פונה אליו בבקשה לעזרה לפתור לך את הבעיה. אני מאמין שעם גישה כזו ועם נכונות לשלם לו משהו, תזכי בשיתוף פעולה ממנו.
בהצלחה

איריס1232

New member
פניתי למתווך..

והוא טוען שאין לו מושג בעניין והוא בכלל לא זה שמחליט בעניינים אלו והוא יעביר את הפניה לממונים עליו...נראה מה הממונים יגידו עכשיו...

למעלה