הפרת חוזה-עזרה!

lulita123

New member
הפרת חוזה-עזרה!

שלום רב, לפני כשלושה חודשים שכרנו בית במושב, נכנסנו לדירה שאינה ראויה למחייה כיוון שהיינו לחוצים במעבר, במשך למעלה משבועיים ניקינו וסידרנו את הבית ואת הפסולת שהשאירו הקבלנים של בעל הדירה. (לשמחתנו הכל מתועד בתמונות) ובעל הדירה מודע לדירה שהוא "נתן" ולמרות זאת שילמנו שכירות עבור חודש זה במלואו. לאחר חודשיים החליט בעל הדירה לשפץ את ביתו הצמוד לדירה השכורה מבלי ליידע אותנו. אנו קמים מידיי בוקר בשעות המוקדמות עם קידוחים ותחושה שאבדה לנו הפרטיות. החלטנו שלא להעיר, כדי לשמור על שכנות טובה. ואז השבוע קיבלנו מייל מבעל הדירה שהוא מבקש שנפנה את הדירה תוך חודשיים ושכך כתוב בסעיף בחוזה. אנו מופתעים מאד מהחלטה זו, השקענו כספים ומאמצים רבים כדי לשהות בדירה לזמן ארוך כפי שהובטח לנו. אנו זוג צעיר ולמרות קריאה חוזרת של החוזה, אנו למדים שהחודשיים שבעל הדירה מדבר עליהם, זה בסיום החוזה. נשמח אם תקרו את הסעיפים של סיום החוזה (מסומנים בכחול), ותסבירו לנו מתי עלינו לפנות הדירה?! תודה מראש

UgiPletzet

New member
לצערכם, הוא צודק

הכוונה בסעיף 30 (כפי שאני מבין אותו), היא שהוא יכול להודיע לכם מתי שהוא רוצה שבעוד חודשיים החוזה מסתיים. זה מה שהוא עשה... זה שתעדתם בתמונות זה ממש לא משנה, בגלל שבתחילת החוזה אתם מסכימים שהבית תקין ומתאים לצרכיכם וכו'. הקייס היחיד שיכול להיות לכם זה אם תוכיחו שהוא ניהל אתכם מו"מ שלא בתום לב, כשהוא יודע שבקרוב יתחיל לשפץ את ביתו וזה ישפיע על איכות הדירה שלכם בצורה ניכרת. זה מאוד קשה להוכיח, ועוד יותר קשה לקבל משהו בגלל זה... בכל מקרה, אתם חייבים למלא אחר החוזה, ולפנות את הדירה בתום חודשיים מהתאריך בו הוא הודיע לכם על סיום החוזה. אולי תוכלו לקבל עוד כמה ימים אם תדרשו ממנו את הודעת סיום החוזה במכתב רשום (כפי שמקובל) ולא במייל. צר לי שאין חדשות טובות...

חצי טון

New member
למרות שעקרונית הוא פועל בהתאם להסכם

לדעתי פינוי לאחר 3 חודשים מתוך 13 הוא לא מידתי וגובל בחוסר תום לב. וייתכן שיש מקום לתבוע פיצוי. לכל הפחות הייתי מודיע לו (לפחות בכתב אם לא גם בע"פ) שבכוונתכם לתבוע פיצוי. בנוסף, הייתי אולי בודק עם עו"ד אם ניתן לתבוע פיצוי על זמן השיפוץ למרות שלא התרעתם בזמנו. כדאי לבדוק את סעיף 36. סיכוי קלוש אבל לאור ההתנהלות של המשכיר אין לדעת.. ולהבא, אם הובטח לכם זמן ארוך (או כל הבטחה אחרת) דאגו שזה יצוין בכתב בחוזה.

תתעלמו מהמייל

בחוזה כתוב שהוא צריך לשלוח מכתב רשום, אז חכו למכתב הרשום. בינתיים תתחמקו ממנו. אחרי שתקבלו את המכתב הרשום יש לכם חודשיים. (למעשה זה חודשיים ויומיים מהיום שנשלח) אבל לגבי הפינוי אין מה לעשות - אתם חתמתם שהבית מתאים לצרכיכם ושאין לכם טענות, חתמתם שאפשר להוציא אתכם מהבית תוך חודשיים. בפעם הבאה אל תחתמו כשאתם לחוצים. לגבי העניין של חוסר תום לב - מדובר ב 5 חדשים מתוך 13. לא נראה לי שתוכלו באמת לקבל איזה פיצוי משמעותי (אם בכלל)

למעלה