הפרת חוזה עבודה

daimond10

New member
הפרת חוזה עבודה

חתמתי חוזה עבודה עם חברת שמירה. בחוזה יש סעיף שקובע התחייבותי לחברה לתקופה של שישה חודשים. הסעיף הזה הוא לא מקובל מהסיבה שחברת השמירה לא השקיע בי שום דבר(לא קורס ולא מטווח) לכאורה אין סיבה להחתים אותי לתקופת התחייבות של שישה חודשים. האם זו עילה טובה להפרת החוזה?

daimond10

New member
נקבע קנס

לא יכול לצטט במפורש כי מנהל העבודה לא נתן לי עותק של החוזה (עוד הפרה) הקנס הוא אם אינני טועה 800 שח אם אני מפר את תנאי החוזה, בפועל קוזז משכרי סכום לא מובן של 200 שח מקווה שזה עזר לך להבין

daimond10

New member
שוב אני מדגיש

לא קיבלתי שום הכשרה מעבר לתדריך שמירה שאורכו חצי שעה, עזבתי לאחר חודשיים

ככל הנראה

זה לא יעמוד במבחן בית הדין לעבודה. אני מציעה לך לשלוח להם מכתב רשום ולדרוש בחזרה את הסכום שהורידו לך.

daimond10

New member
טוב משפט כבר יש

חשבתי ללכת על הכיוון הזה אבל אם זאת דעתך אולי אני אלך על הכיוון השני שזה שפשוט לא התפטריתי אלא מנהל העבודה החליט שאני התפטרתי מיוזמתו מיכוון שלא באתי לעבודה יום אחד, ויום לאחר מכן שהגעתי הוא הודיע לי שהתפטרתי שזה קצת אבסורד אבל פה זה מילה שלי נגד מילה שלו

מעסיק לא יכול

"להודיע" לעובד שהוא התפטר ובטל שלא יכול לקזז סכום כ"קנס" על בסיס החלטה שלו שהעובד התפטר.

daimond10

New member
תודה

קיבלתי יעוץ מקו לעובד פשוט עקב התחלתי בלימודי משפטים חשבתי על כיוון אחר כאופציה במשפט אבל אם אתה אומר שזה שאין סיכוי רב אז אני אחזור למקור תודה על העזרה

למעלה