הפרשי גבהים

מצב
הנושא נעול.
הפרשי גבהים

הפרשי גבהים
שלום רב, האדריכלית עמה אני מבצע את השיפוץ טוענת שיש צורך ליצור הפרש גבהים (מדרגה) בין חדר הרחצה ובין חדר האמבטיה לבין גובה שאר הדירה. חדרי הרחצה, אומרת האדריכלית, יהיו נמוכים במספר סנטימטרים מיתרת הבית. בדירות בהן התארחתי עד היום לא ראיתי פתרון כזה. האם כדאי לבצע מדרגה זו? בברכה, גיורא.

מדרגה במקלחת

הפרשי גבהים
שלום רב, האדריכלית עמה אני מבצע את השיפוץ טוענת שיש צורך ליצור הפרש גבהים (מדרגה) בין חדר הרחצה ובין חדר האמבטיה לבין גובה שאר הדירה. חדרי הרחצה, אומרת האדריכלית, יהיו נמוכים במספר סנטימטרים מיתרת הבית. בדירות בהן התארחתי עד היום לא ראיתי פתרון כזה. האם כדאי לבצע מדרגה זו? בברכה, גיורא.
מדרגה במקלחת
אכן, מקובל שיהיה הפרש גבהים בין חדר מקלחת ליתרת הבית. בד"כ מדובר בסף עשוי אלומיניום או פליז [לא מחליד] או אפילו סף שייש במקרים מסויימים, שסופג את הפרשי הגבהים. ההפרש הזה הוא בעצם "מנגנון בטחון" במידה ותהיה הצפה באמבטיה. יש גובה שמכיל כמות מסויימת של מים לפני שהשלולית גולשת מתחת לדלת ליתרת הדירה. הגובה המקובל הוא בד"כ כ-1 ס"מ. גובה יותר גדול יכול להיות מכשול שנתקלים בו. פרט כזה מקובל גם בכניסה לבית מחדר מדרגות או מהמבואה בבית פרטי לדירה עצמה.

lolipop277

New member
אם מדובר בס"מ 1, או ב-2 אפשר.

הפרשי גבהים
אם מדובר בס"מ 1, או ב-2 אפשר.
יותר מזה לא כדאי כי זה יכול לגרום לנפילות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה