ההערות שלי:
1) הצטערתי שלא שידרו את תהליך הסינון הקודם. מעניין מדוע חלק מהמתמודדים עזבו. בעונה הקודמת צפינו בכל שלב. 2) בין האנשים שנופו, חלק עוררו אצלי אי אלו רגשות והרהורים: -- שלומי: נדיר שאני עד כדי כך לא מסמפטת דמות טלוויזיונית, אבל הקריצות שלו למיכל אנסקי, המלוות ב"כשאני רואה אישה יפה אני קורץ" עוררו אצלי רצון עז לא לראות אותו על המסך אצלי בסלון. לכן שמחתי כשהוא נופה, ויותר מהניפוי הזה שימח אותי רק הניפוי של הסוטה שלא קיבל סינר, נו אתם יודעים למי הכוונה. לאלה שאמרו שבאמת קשה עם ציוד חדש: אולי זה נכון, אבל לא לבשלנים ברמה שמצפים לה בשלב כזה. עובדה שאף אחד אחר לא הסתבך... -- רוני חן: התעצבתי כשהוא נופה. לדעתי, רק על מקוריות ההגשה היה מגיע לו עוד צ'אנס. המנה שלו נראתה כמו ציור אבסטרקטי. אבל כאן החסרון העיקרי של ריאליטיז הבישול: לא יודעים עד כמה המנות טעימות/ מגעילות. רואים את מה שרואים ונאלצים להאמין למילת השופטים. -- שמשון: הוא קיבל מעט מאוד זמן מסך, אבל הייתה לי תחושה שהוא טבח מוכשר, קפדני ויצירתי. המנה שזיכתה אותו בסינר ואפילו תפוחי האדמה שלו היו כל כך אסתטיים, נראו כל כך טעימים. באסה. -- ליאוניד: מה שאמרו השופטים זה בדיוק מה שחשבתי. הוא עושה רושם של בשלן די מבטיח, אבל עדיין - בן 22, למד רק מן הסבתא שבטח לא הייתה מחוברת למגמות הקולינריות האחרונות בעולם ומהמטבח הצבאי (כנ"ל), והייתה לי התחושה שאמנם הוא עוד יכול להשתפר בעתיד. נכון להיום, השלב שהוא הגיע אליו היה בדיוק השלב שהגיע לו להגיע. -- איש הפול ועמנואל הטייס: אני רוצה לראות את שניהם בנבחרת, ולא יודעת האם מהסיבות הנכונות. איש הפול גורם לי לרעוד מצחוק בכל מילה שלו. הבישול שלו נראה פשוט, אבל הוא יספק בידור טהור עד להדחתו. הטייס עושה עלי רושם של בשלן מוכשר, אבל מעבר לכך - כל כך נעים לראות על המסך אדם רהוט, נעים, מרתק (מרגישים שהוא אדם מעניין), בעל ערכים. הייתי שמחה לו שניהם היו עוברים, כמובן שלא על חשבון מישהי מוכשרת. ואם רק אחד אז הטייס. 3) בין אלה שעברו: --- אליהב הוא כנראה כישרון אמיתי. ראיון הכניסה שלו הרגיז אותי, ההערות שהוא זרק על הכלות היו לא לעניין, אבל כישרון לא חסר לו. --- שמחה ששי סרמני נכנס. גם הוא לדעתי בשלן ברמה גבוהה מאוד, הבנתי שהעירו לו על כמות הכורכום... שוב, קשה לחוות דעה על המנה בתור צופה בבית (ואני גם חובבת כורכום), אבל כשמדובר בטבח כל כך יצירתי - אפשר להניח שהשימוש בכורכום מעיד על סגנון אישי (+ מקור המנה) ולא על "טעות" או משהו בסגנון. לא משנה, טוב שהוא בפנים. --- זמר החתונות ליאור עם עוגת התירס - טוב, מקווה מאוד שהוא לא עבר בגלל הרייטינג שצפוי להיות לו. ההתלהבות לא הייתה אמינה עלי. כולה עוגה אמריקנית מתוקה. --- מדריך הנגמלים אבי עם הפשטידה - שוב, לא הבנתי מה היה בה שגרם לסערת רגשות אצל השופטים. פשטידה, נו... --- הפנסיטונר זהר ארנון - זו הפעם השנייה שבה אני רואה אותו מכין משהו מיושן, מסורתי מאוד. סוג של ליאוניד רק בן 83. שתי המנות שלו - ביצים ממולאות וכבד עם ביצים - היו די דומות לטעמי. אלה הערותיי לעת עתה