הפרק של היום....

הפרק של היום....

אף אחד לא פתל שירשור אז הרשתי לעצמי :) ראיתם איך רושפלד התנפל על שלומי כשהוא העיר משהו על התנור.... הוא גם קטל אותו בביקורת... עדין לא ראיתי מה יקרה אבל לדעתי הוא לא יעבור... איך באמת יש רק 14 מתמודדים מתוך 50?????

peporain

New member
סיכום הפרק

יש 24 מתמודדים, 14 בנים ו-14 בנות, הייתה משימת סינון מתוך 50 סינרים שמשום מה לא שודרה... וחבל... את האודישנים משכו יותר מדי, מוזר שדווקא משימות ראשונות החליטו לא לשדר. לגבי שלומי - מצד אחד רושפלד צודק שטבח לא מספיק טוב מאשים את הכלים, מצד אחד זה ברור שבסביבה חדשה, כלים חדשים ותנור שלא מכירים יש סיכון נוסף... אכן הוא לא עבר כי הרושטי התייבש לו. סיכום הפרק - נהנתי. היו כמה מתכונים שממש אהבתי, כמו בייגלה במילוי פירה ומנטה ועוגת תירס. המנה של אליהב הייתה מהממת. אני רוצה לאכול במסעדה שלו! שמחתי גם ששי סרמני עבר, אני עדיין מכתירה את פלפלי חלפיניו הממולאים שלו כמנה מנצחת של האודישנים. היה פרק טוב, מגוון ולא יותר מדי "חפירות" טוב שהעונה התחילה, מחר ממשיכים עם נבחרת הבנות :)

LemonLimeLilach

New member
הקטע עם הכיריים

זה משהו מאוד מובן... כשאני עברתי לכיריים כאלה שטוחות במקום הרגילות, לקח לי הרבה זמן להתרגל מבחינת המספרים של החום ואני עדיין עושה ניסויים.

Haad Yao

New member
מי אני שאתערב,

כשאני לא יודעת לעשות אפילו חביתה, אבל אף אחד אחר לא הסתבך עם הכיריים. כנראה שברמת מיומנות מסוימת מתגברים על מכשולים כאלה. הרי אם ישימו את רושפלד (דוגמא מוקצנת, אני יודעת) לבשל במטבח אחר, הוא לא ישרוף את המנות שלו.

אתם יודעים שלא ראיתי את הפרק?

אתם לא יודעים מזה, אתמול היינו באירוע משפחתי קרוב בצהריים אז כל היום היינו בסידורים ולא הייתה לי דקה לעצמי, בערב הלכנו לאירוע אחר (!)- אני מפחדת לראות מה קורה לי בחשבון הבנק בזמן האחרון. בכל מיקרה חזרתי ב 23:30 בלילה מחכה לרגע שבו אני אראה את הפרק, ארגע קצת מהיום המטורף- והיס מקס לא הקליט!! הייתם מאמינים?כמעט שברתי את הטלויזיה. אבל אז נרגעתי שראיתי שהיום יש שידור חוזר... אז איך היה? הבנתי שהפרק היה חביב ביותר מקריאת התגובות כאן, אני צודקת? תעדכנו אותי... אני חסרת סבלנות עד לערב...

n o g a m o o n

New member
אין יש שידור חוזר! הערב זה פרק המשך!

נראה לי שתוכלי לראות את הפרק של אתמול במאקו בכל מקרה.

peporain

New member
נו, ראית את הפרק? מה את אומרת?

נכון שנורא בא לך על בייגלה עם תפו"א ומנטה???....

Haad Yao

New member
ההערות שלי:

1) הצטערתי שלא שידרו את תהליך הסינון הקודם. מעניין מדוע חלק מהמתמודדים עזבו. בעונה הקודמת צפינו בכל שלב. 2) בין האנשים שנופו, חלק עוררו אצלי אי אלו רגשות והרהורים: -- שלומי: נדיר שאני עד כדי כך לא מסמפטת דמות טלוויזיונית, אבל הקריצות שלו למיכל אנסקי, המלוות ב"כשאני רואה אישה יפה אני קורץ" עוררו אצלי רצון עז לא לראות אותו על המסך אצלי בסלון. לכן שמחתי כשהוא נופה, ויותר מהניפוי הזה שימח אותי רק הניפוי של הסוטה שלא קיבל סינר, נו אתם יודעים למי הכוונה. לאלה שאמרו שבאמת קשה עם ציוד חדש: אולי זה נכון, אבל לא לבשלנים ברמה שמצפים לה בשלב כזה. עובדה שאף אחד אחר לא הסתבך... -- רוני חן: התעצבתי כשהוא נופה. לדעתי, רק על מקוריות ההגשה היה מגיע לו עוד צ'אנס. המנה שלו נראתה כמו ציור אבסטרקטי. אבל כאן החסרון העיקרי של ריאליטיז הבישול: לא יודעים עד כמה המנות טעימות/ מגעילות. רואים את מה שרואים ונאלצים להאמין למילת השופטים. -- שמשון: הוא קיבל מעט מאוד זמן מסך, אבל הייתה לי תחושה שהוא טבח מוכשר, קפדני ויצירתי. המנה שזיכתה אותו בסינר ואפילו תפוחי האדמה שלו היו כל כך אסתטיים, נראו כל כך טעימים. באסה. -- ליאוניד: מה שאמרו השופטים זה בדיוק מה שחשבתי. הוא עושה רושם של בשלן די מבטיח, אבל עדיין - בן 22, למד רק מן הסבתא שבטח לא הייתה מחוברת למגמות הקולינריות האחרונות בעולם ומהמטבח הצבאי (כנ"ל), והייתה לי התחושה שאמנם הוא עוד יכול להשתפר בעתיד. נכון להיום, השלב שהוא הגיע אליו היה בדיוק השלב שהגיע לו להגיע. -- איש הפול ועמנואל הטייס: אני רוצה לראות את שניהם בנבחרת, ולא יודעת האם מהסיבות הנכונות. איש הפול גורם לי לרעוד מצחוק בכל מילה שלו. הבישול שלו נראה פשוט, אבל הוא יספק בידור טהור עד להדחתו. הטייס עושה עלי רושם של בשלן מוכשר, אבל מעבר לכך - כל כך נעים לראות על המסך אדם רהוט, נעים, מרתק (מרגישים שהוא אדם מעניין), בעל ערכים. הייתי שמחה לו שניהם היו עוברים, כמובן שלא על חשבון מישהי מוכשרת. ואם רק אחד אז הטייס. 3) בין אלה שעברו: --- אליהב הוא כנראה כישרון אמיתי. ראיון הכניסה שלו הרגיז אותי, ההערות שהוא זרק על הכלות היו לא לעניין, אבל כישרון לא חסר לו. --- שמחה ששי סרמני נכנס. גם הוא לדעתי בשלן ברמה גבוהה מאוד, הבנתי שהעירו לו על כמות הכורכום... שוב, קשה לחוות דעה על המנה בתור צופה בבית (ואני גם חובבת כורכום), אבל כשמדובר בטבח כל כך יצירתי - אפשר להניח שהשימוש בכורכום מעיד על סגנון אישי (+ מקור המנה) ולא על "טעות" או משהו בסגנון. לא משנה, טוב שהוא בפנים. --- זמר החתונות ליאור עם עוגת התירס - טוב, מקווה מאוד שהוא לא עבר בגלל הרייטינג שצפוי להיות לו. ההתלהבות לא הייתה אמינה עלי. כולה עוגה אמריקנית מתוקה. --- מדריך הנגמלים אבי עם הפשטידה - שוב, לא הבנתי מה היה בה שגרם לסערת רגשות אצל השופטים. פשטידה, נו... --- הפנסיטונר זהר ארנון - זו הפעם השנייה שבה אני רואה אותו מכין משהו מיושן, מסורתי מאוד. סוג של ליאוניד רק בן 83. שתי המנות שלו - ביצים ממולאות וכבד עם ביצים - היו די דומות לטעמי. אלה הערותיי לעת עתה

אני לא חושבת כמוך לגבי שמשון

גם אני לא ממש אהבתי אותו...הוא היה פלצן מידי לטעמי אבל השוואה שלך לרושפלד או לכל שף אחר היא שגויה לדעתי... הרי מאסטר שף אמורה(דגש על "אמורה") להיות תוכנית שבה מגיעים אנשים שלא עברו כל הכשרה בנושא הבישול(גם זה לא נכון במציאות) ולכן אם בן אדם רגיל לבשל על הכיריים שלו אז לי נראה הגיוני שיהיה לו קשה לבשל פתאום על תנור גז..... בכל מקרה גם אני לא ממש רציתי לצפות בו.... מה שאותי מרגיז שבטח הבחור הזה שדומה לשאולי מארץ נהדרת(שכחתי את שמו...זה שהכין פול מקופסה) בטוח יעבור כי הוא סמדי בובמה או מוריה של העונה הנוכחית....

Haad Yao

New member
התכוונת לשלומי?

שימשון זה הטבח ההודי, שדווקא אהבתי. תראי, ברור שאף אחד מהם לא אמור להיות רושפלד. עם זאת, אני כן חושבת שהחל משלב מסוים כבר היה אפשר לצפות מהם להתמודד בהצלחה עם הכיריים הזרים. ומדוע? כי גם אם מדובר בבשלנים חובבים, אי אפשר להראות על המסך שיפוט בסגנון: "או קיי, זה לא מבושל בפנים אבל הרעיון היה טוב, ברור שקשה לך עם הכיריים, נעביר אותך". או: "זה נשרף לגמרי/ יבש, אבל מן הסתם בבית היית עושה את זה נכון אז נעביר אותך". באיזשהו שלב היה נכון לשפוט את הביצוע בלי הנחות. מאחר וכל השאר (או לפחות הרוב) התמודדו עם הכיריים בגבורה, אפשר להסיק שהשלב הזה הגיע במיונים לנבחרת.

ברור שיש משהו בדברייך...

אבל ממש כאב לי אתמול על הבחורה המסכנה שהדליקה את הטיימר במקום את התנור ובגלל זה לא יצא לה הטארט שוקולד....

Haad Yao

New member
את יודעת מה אולי היה יכול למנוע את זה?

היה צריך להעביר לכולם הדרכה בשימוש בציוד החדש לפני התחרות. אי אפשר להעביר מנה לא מבושלת גם אם זו פאשלה שנובעת מבעיה טכנולוגית גרידא, אפשר לקרוא לזה חוסר מזל אבל גם לזה יש מקום בתחרויות מכל הסוגים. אבל כן, היה צריך להיות תדרוך. ד"א אולי באמת היה וחלק פשוט לא למדו ממנו מספיק טוב, כי אף אחד חוץ משלומי (שלא סבלתי) ואפרת (שמתתי עליה) לא פישל.

peporain

New member
צודקת שהיה מקום לתדרוך קצר

על אפרת ממש התבאסתי. וכל הכבוד לה שהמשיכה עם המנה עד הסוף גם בשניות האחרונות. נורא קיוויתי בשבילה שיקרה נס אבל... זה לא היה פייר כלפי האחרים...

hobitit29

New member
לאן נעלם הבחור הדרוזי ?

הוא לא הופיע בפרק... מישהו יודע למה?

Haad Yao

New member
הוא, דוד מהצפון לא עבר.

וגם הבחור שהתייתם מאביו (ליאור מראשל"צ?) לא עבר. גם יובל מסביון. מן הסתם היו עוד כמה, אבל את אלה זכרתי. למה? כנראה שבשלב שלא שודר, שבו נופו 22 משתתפים, הוא ביצע את המשימות פחות טוב מהאחרים. אהבתי אותו.

Jason2

New member
נסו לנחש מי יעבור מבין השניין

אחד מהם עממי, מדבר מצחיק, לא ממש יודע לבשל אבל הוא נותן משפטים לא ממש מצחיקים את הקהל אבל כן את ההפקה. מצד שני יש מישהו גרמני עם סבא נאצי... מי יעבור?

למעלה