הפרק של היום

הפרק של היום

מכניסים את ליסה הרזונת לכלא, כלומר רונדה מכניסה אותה. היא חוטפת שם התקף קשה של בכי, לדעתי גם של חרדה, אבל כמו שרונדה מרגישה וגם אני מרגישה, ליסה סיימה את החיים שלה בבית. הגיעה כריסטי חדשה. הבנות קיבלו אותה באהבה מייד, כלומר ל-קים יש בעית תקשורת רצינית. היא מזכירה לותיקות את טי-ג'יי בהתחלה, לכן ההתנגדות של כריסטינה וג'יל, אם כי לגבי כריסטינה, היא מכשפה רעה ומניפולטיבית במיוחד. אמה ובנה המתוק מגיעים לביקור. איאנלה מכינה את השטח לוידוי של כריסטינה בפני אמה, ומכינה את השטח לשיחה עם האב. אהבתי בפרק הקודם כשאיאנלה נכנסה ל"ביצה" ואח"כ הכניסה את ליסה ב'. ואיאנלה שלנו, אני חושבת שיש הרבה בדברייך בדבר היות כריסטינה וג'יל ממוקדות בהחלמה שלהן, אבל הכניסה של כריסטי ואיך שהן קיבלו אותה קצת משנה את הטענה שלך.

משהו מוזר..

מצד אחד כריסטינה אמרה לקים לא לרכל והיא הלכה להמשיך לרכל עם ג'יל. מצד אחד ג'יל באותה שיחה אמרה לכריסטינה "יש שני מחנות, אנחנו והם". כשקים קלטה שזה היחס לחדשות אז כשהגיעה עוד חדשה היא ציינה שמאבק הכוחות יקבל תפנית. פתאום ג'יל אומרת "אני לא אתן לחדשה לתת לי הרגשה רעה בבית שאני גרה בו כבר חודשיים". ליסה וג'יל הוסיפו אש כשאמרו לכריסטי החדשה "אנחנו ותיקות וחכמות יותר, אם את רוצה לדעת איך דברים באמת מתנהלים פה תפני אלינו". פתאום ג'יל מאשימה את קים בדבר שהיא אשמה בו: "היא יוצרת שני מחנות, וזה לא באמת אנחנו נגד החדשות". ג'יל מחליטה לכנס שיחת בית. היום הבנתי כמה ג'יל עם כל היושר והכנות והבגרות כביכול, אותה אחת שאנחנו מגדירים כמלכת הבית, היא בסה"כ צבועה ופחדנית. היא היא שמעודדת את כריסטינה ותורמת לתהום הזו לצמוח! איכשהוא הן תמיד מוציאות את קים שעירה לעזאזל ואשמה, כשקים בסה"כ זרמה עם המצב שג'יל וכריסטינה הבהירו לה: "את חדשה ונחותה". שמעתן מה נאמר ע"י ג'יל? "אני מפחדת שכריסטי תשב עם קים בגינהב כי בטח היא תנסה לצרף אותה למחנה שלהן". וליסה ב'.. היא בכלל חסרת אופי פחדנית שכל מה שאומרים לה אומרת "אמן" ורק מנסה להיות בצד של ה"מקובלים". ג'יל דוחה אותי. פרצופה האמיתי מכוער ביותר.

גלינקה2

New member
נכון

ג'יל באמת יוצרת מחנות. מצד אחד היא כל הזמן מתנגדת לקים ומצד שני היא פתאום נחמדה לליסה הישנה. היא תמיד שידרה בעיניי עוינות פנימית שנראית כמו אסרטיביות. יש לה גם בעיה עם שינויים. היתה לה גם בעיה כאשר טי.ג'י ניסתה לשנות משהו בקניות. יש לה חוסר אמון ביקום, באנשים, בגלל האבא שנטש והחיים שלא האירו לה פנים, היא היחידה שלא חלמה על נסיך חלומות, יש לה מין ייאוש נסתר, שגורם לה לפחד מהחדש ולהידבק בישן, חוסר אמון שגרם לה בעבר להרס עצמי. ליסה מחפשת במר אינטרנט, את אבא שלה. הוא מבוגר ממנה ב-16 שנים, מתקרב לגיל 60, והוא פוטנציאל לפרנס אותה, לפנק אותה ולהיות מבוגר מעניין וחכם. זאת הסיבה לדעתי שהיא נדבקת אליו בעוצמה כזאת.

משקולת וגלינקה

ראיתי היום רק את סןף התוכנית, חבל, אבל אני מסכימה עם הניתוח שלכן, כיוון שג'יל אכן יצרה פה מחנות ועד כמה שאני מבינה מהתגובות שלכן, היא לא קיבלה את החדשה אלא הכתיבה לה תנאים. אני חייבת לראות מחר. אבל בכל מקרה ג'יל הייתה בשיא הפריחה עם תובנות מדהימות, ועכשיו, דווקא לפני הסיום, הפחדים שלה גוברים והיא שוב אותה ילדה, שחוששת להיות דחויה. הפעם כנראה , היא מחליטה שהיא לא כמו בגיל העשרה תשכב עם כולם כדי לרצות אותם, היא עברה לצד השני , הכוחני, היא תחליט מה יהיה בבית. לא מעמדת כוח כמובן, אלא מעמדת חולשה, ושוב חזרה אחורה. הילדה המבוהלת, שמחפשת פתרונות מהירים, איך לשרוד.

איאנלה שלנו ../images/Emo24.gif

ג'יל סובלת עכשיו מתסמונת אליסון. הידיעה שהיא בקרוב חוזרת לחיים האמיתיים, עם אמא שתלטנית, עם אפס פיקוח חיצוני על המשקל שלה, המזון שלה, עם כך שיתכן שהחברים שלה לא כלכך נחמדים/ות כמו בבית מחזירה אותה לאחור, כלומר היא נכנסת חזרה לשריון כדי לא להיות "פגיעה", כי היא לא מבינה מה זו פגיעות. אצלה פגיעות משמעה להיות דחויה. אני מניחה שבקרוב אמא שלה תבוא, ואז איאנלה תדאג ל"קלוז'ר" לסגירת מעגל, שתקל על ג'יל את הדרך החוצה. כריסטינה , תראי, הבחורה לא באה מבית הרוס. אביה לא התעלל בה מינית. הוא אמנם דמות נוקשה אבל לא שמעתי באף סיפור שלה על כך שהכה אותה או פגע בה מינית. זו נערה מחושבת ביותר ומתוכננת ביותר. שמעת מאמא שלה איך היא הצליחה לגרום לאביה לחתום על הסכמה לנישואים בגיל 16, ראית איך היא הצליחה למנוע מהוריה ידיעות על חייה האמיתיים כזונה.וכאן, אין לי ספק שהיא התנהגה כמו הרבה בנות טובים שעוסקות בזנות לטווח קצר - היתה כתבה גדולה על סטודנטיות שעבדו בזנות מדי פעם וגבו סכומי עתק כדי לממן לימודים, שכ"ד או סתם "פינוקים". לטעמי מה שקרה לכריסטינה שהזנב שלה התחיל לבעור, כלומר היא הסתבכה עם גורמים שליליים במיוחד פושעים. שימו לב, היא לא צורכת סמים, לא מעשנת, והבית היה פתרון נפלא בשבילה. זוכרות את הפרק בו היא כתבה לאיאנלה מכתב, ואחרי כמה פרקים הובהר לה שהכל סודר? כריסטינה חיה בעולם אכזר, או את חזקה ושולטת או את חלשה ושולטים בך. לי היא נראית כמו אסירה שקובעת את ההירארכיה כדי להמשיך לשלוט. אגב, היחסים בינה לבין הבן שלה לא בדיוק "מופלאים". לא ממש ראיתי מגע גופני, לא ראיתי דמעות, ראיתי הצגה למצלמות, זה כן.

t a m i 2 5

New member
לגבי הסמים...

בהתחלה כתבתי הודעה אחרת שאת העלת נקודה חשובה שכריסטינה בשליטה ומחושבת והעובדה היא שלא הידרדרה לסמים...אבל האמת היא שאנחנו לא באמת יודעים אם היא השתמשה או עסקה בזנות בשביל סמים.... זוכרת את המכתב שהיא נתנה לאיאנלה? אי אפשר לדעת מה היה רשום שם. אין ספק שצריך לעזור לה לצאת מהבלאגן שהיא הכניסה את עצמה לתוכו... אני חושבת שהיא תחזור לסורה כשלא תהיה לה אפשרות לקנות לילד שלה דברים בסיסיים... המחשבות שעוברות לטיפסוים כמוהה בראש זה שזה רק זיון אחד בשביל להרשות לבן שלה מותרות. היא חושבת שהיא מקריבה את עצמה למען בנה ולמעשה הורסת אותו יותר

13דנה

New member
נו באמת,

מאוד מעניין לראות את הדינמיקה כאן הפורום סביב כרסטינה.. הזילזול בסבל שלה (היא לא באה מבית הרוס), הזלזול בקושי שבזנות (בשביל טיפוסים כמוה זה רק זיון אחד וזהו), זלזול בסיבות שהביאו אותה לזנות (היא כמו סטודנטיות שרק בא להן כסף לפינוקים), וזלזול בכל דבר שיוצא לה מהפה או לא יוצא לה מהפה (היא מניפולאטיבית, שקרנית, רעה, מכשפה ושאר הירקות) ואפילו זלזול באהבה שלה לבנה (היא לא בכתה, לא היה מגע, סתם הציגה למצלמה). מה זה בית הרוס? אבא שיכור שאונס את הילדות? אמא שנטשה?? זהו?? בתי עשירים עם הורים כביכול נורמטיבים בעלי מקצועות מכובדים שלא שיכורים או מכים הם לא בית הרוס? מה עם בתים שבהם ההורים לא יודעים לתת שום דבר רגשי לילדים? מה עם בתים בהם האבא צועק על הילדה שלו שהיא זונה או שתהיה חשפנית (נו? זה נשמע נורמלי??) זה לא בית הרוס? התעללות רגשית כבר הוכח בכל מחקר אפשרי וידוע לכל, הרבה הרבה יותר קשה מכל התעללות פיזית או מינית. עכשיו בכנות, נראה לכן שבחורה שמגיעה לזנות הגיעה לשם רק כי זה כסף טוב?? צריך להיות משהו מאוד פגום ביסוד שלה כדי להגיע למצב כזה- פגום לא באישיות שאיתה נולדה!! פגום באיך שגודלה. מישהי מכן פעם דיברה עם זונה? שמעה את סיפור חייה (אני אגב כן, וכמה פעמים). אף אחת לא מגיעה לזה כי הכל היה סבבה וזאת הדרך הקלה. כרסטינה מאוד מניפולאטיבית, כי אי שם בילדות כנראה היא למדה שזאת הדרך היחידה לשרוד.זה הלקח שהיא למדה. זה מה שהיה עליה להיות כדי לחיות. המטרה שלי היא לא סתם להגן על כרסטינה אלא אולי להזכיר לכן שהדברים יותר עמוקים מזה, שהיא לא רק רוע כפי שהיא מוצגת כאן.

היי דנה

דווקא הקטע של הזנות לא נראה לי בכלל רלוונטי הבחורה מניפולטיבית, ורעה - פשוט רעה אין לה שום בעיה לדרוך על אחרים סתם כי היא נהנית מזה היחס שלה לקים ממש שערורייתי - והיא מחממת את ג'יל שגם לה לא חסר המסכנה ההיא שככה וככה עם בטחון עצמי בגובה דשא ורצינות ברמה של מחלה מסתחררת ונכנסת ללופ ללא מוצא - איפה בדיוק המאמנות בסיפור הזה?? ואם נחזור לכריסטינה..מה כל הקטע של האומנות שלה - איזה אומנות למען השם? הפרחים הדוחים האלה זה אומנות 2 מריחות צבע ואנשים קונים אותם ברחוב - סליחה אני לא קונה את החארטה הזאת בגלל שג'סיקה התחילה למכור אומנות מצאה דרך לכסף קל גם היא פתאום נעשתה אומנית ומה הקטע פתאום של לעבור ללוס אנג'לס איזה סידור יהיה לה שם לילד שלה - לגמרי לבד ילדה מעצבנת ברמות אני מחכה שתעזוב כבר

t a m i 2 5

New member
זה נכון שלא צריך לזלזל בסיבות שהביאו אותה ...

זה נכון שלא צריך לזלזל בסיבות שהביאו אותה לעסוק בזנות...אני אישית לא הייתי מדברת אפילו עם אחת כמוה במציאות בלי קשר למה שהיא עסקה בעבר...הבחורה הזאת כמה תמימה שהיא נראת ומציגה את עצמה גם כך היא ההפך הגמור מזה... היא עושה הצגה לאיאנלה ואני לא מבינה למה איאנלה לא עלתה על כל העיניין הזה... זה דיי ברור שכל התקיפה הזאת כלפי קים וטיג'יי נבע מביטחון עצמי נמוך של כריסטינה וקינאה במצב שלהן ובכח שלהן... אולי זה בגלל הסביבה שהיא הייתה תקופה ארוכה וזה טמוע בה...אבל לדעתי זה ישתנה אם היא תהיה חכמה מספיק כדי להסתובב עם אנשים שכן מכבדים את עצמם אנשים חכמים ולא ציניים(מה שמצחיק הוא שגם קים וגם טיג'יי עונות על הקריטריונים האלה)

שביל החלב, הכל דבש

זה ממש חמוד שאת קוראת לי איאנלה שלנו
לגבי כריסטינה, לרגע לא חשבתי שהיא מגיעה מבית הרוס, היא מניפולטיבית וחיפשה חיים קלים, אכן כמו סטודנטיות רבות, שאינן גרות במעונות, אלא בדירות שכורות, ומגיעות לאונ' עם רכב, וזה לא הרכב של אבא. אגב זו לא תופעה חדשה. כך שאני בהחלט מסכימה איתך לגבי כריסטינה, לגבי ג'יל, אהבתי את הניתוח שלך, היא שוב בונה לה חומה, חוששת לחזור הבייתה, לאותם הרגלים. זה עצוב, רגע לפני הפרידה, שחוזרים לחיים האמיתיים. זה מפחיד כיוון שהן צריכות עכשיו להתחיל להילחם. לגבי כריסטינה והילד, את ממש צודקת, כל כך עצוב, היא אפילו לא אחות גדולה עבורו, היא לא יודעת איך לדבר אליו איך להחזיק אותו. עצוב לשמוע את קולה הנאלם של האמא, הבנתי איך בקלות כריסטינה הגיעה למקום הנמוך הזה. ולמה היא כל כך חזקה. האמא גאה בה לא משנה מה, לא יודעת על מה בדיוק. יכולה לתמוך בה, לחזק אותה, אבל להיות גאה בה?

שביל החלב

את צודקת, היום הגעתי ממש בסוף, אבל הספקתי לראות שהן מדברות עם החדשה. זה אמנם משנה את הטענה שלי, (למה הן היו חייבות לקבל את החדשה, ולסתור את הטענה שלי
?) חשבתי על זה היום, האמת שדי קשה להקשיב לקים, היא רודפת אחרי המשפטים שלה, ומדברת כל כך מהר, מחשש שיקטעו אותה. אני מוצאת את עצמי נושמת נשימות עמוקות כשהיא מדברת, זה מעייף. ובכל זאת, הייתי מצפה מהן לא לדחות אותה בכזו גסות. זה משהו בקים, ובכל זאת, הן יכולות לכעוס עליה, להעיר לה, וכו. אבל להתעלם ממנה ולצחוק ממנה, אחרי ילדות כזו, זה ממש אכזרי.

t a m i 2 5

New member
כן יש קרירות כלפיה אולי בגלל שהיא לא בוכה או

או מראה רגשות אז הן לא מתחברות אליה בגלל זה. תארו לכן איזה ילדות היא עברה אם היא הגיעה למצב שהיא לא מביעה רגשות....זה ממש עצוב ואין ספק היה טראומתי בשבילה....לדעתי היא אישה מדהימה אם היא שרדה את כל זה והיא עכשיו אישה מצליחה...בד"כ זה מושך לכיוון השני לדיכאונות או להתעללות עצמית ובחירה בדרכים מכאיבים בחיים וחוזרים על התבנית...אבל היא בחרה בדרך השניה כן להצליח וכן שאפה למושלמות שהכל יהיה טוב ...היא ניסתה לתקן את הילדות שלה אין בזה שום דבר רע להפך ככה לדעתי כולם צריכים לעשות. כמובן שיש לה התמודדות לא קלה בדרך אבל עדיין היא עשת המון דברים בחיי ם שצריך להעריך אותה על זה

היי בואי נודה על האמת

קים קרציה שחבל על הזמן הוא לא מפסיקה לדבר, היא לא יודעת לקבל משוב היא עולה על העצבים של כל הבנות ואני מאמינה שגם אני הייתי מנסה להתחמק ממישהי כזאת פשוט לא נעים להיות איתה שכל זה נובע מהתמודדות לקויה - בטוח אני באמת לא מבינה איפה רונדה בסיפור שלה (היא של רונדה נכון?)

Y. Welis

New member
אגב ליסה הרזה - לראשונה היא נשמעה מבוגרת

ואולי סוף סוף יהיה כאן שינוי לטובה. בדייט שלה עם הבחור האוסטרלי היא היתה מאוד בוגרת.

למעלה