הפרק של היום 21.12.06

שרי48

Well-known member
הפרק של היום 21.12.06

איך זה שאף אחד לא סיכם היום את הפרק? כולם בהלם או מה? מה דעתכם על האמבוש שכולן עשו לקים, איך שכולן תקפו אותה ובמיוחד על הנקמה של סאמר שנעצה את המסמר האחרון בארון שלה בכך שהיא האשימה אותה בגניבה? גם אם החיטוט של סאמר בתא של קים לא היה במקומו, עדיין היא מצאה הזדמנות מצויינת לנקום בקים המרשעת שכל הזמן אמרה שהיא לא בוטחת בה ועוד בזמן הביקור של הבנות שלה. (הבנות סה"כ חמודות ויפות מאד מאד)

s m i l e 2 4

New member
אני לא מחכה עד 1 וחצי

אני חולה ורוצה לישון...
הצלחתי להשלים את הפרקים המוקלטים ונשאר לי הפרק של היום לראות...(ופיספסתי פרק וחצי כי הקלטתי עליהם בטעות אבל חפיף..)

s m i l e 2 4

New member
תודה..

לא אוהבת תה... אלא אם כן המצב אבוד... נהייתי רעבה פתאום.. עוד לא אכלתי היום משו נורמלי..

אממ

עכשיו חזרתי מחתונה מאלפת. אני עדין מסטולה שתיתי יין מהכוס של החתן והכלה. לכן אם בא לכם אני בצאט עובדת על המחשב ובין היתר גם שם

שרי48

Well-known member
תהיי בריאה../images/Emo184.gif

אני מקווה שזה לא משהו רציני. תהיי בריאה

רסקול

New member
קים וסאמר

פרק מעניין במיוחד היום, שעריכה טובה שלו הצליחה להעמיד את שתי הנשים מול עצמן, מול הסיפורים שלהן לעצמן. קים ובעיית הבגדים, הלבוש והאיפור שבבת אחת מובלת לעימות ישיר עם איאנלה. העימות הזה לא היה מקרי, הוא נבנה על ידי איאנלה בקפידה רבה, תוכנן כך שיהא פיצוץ, ונראה לי גם שתוזמן עם הביקור של הבנות שלה, כך שתוכלנה לראות את אמן בפגיעות שלה. מי ששם לב לסוף הפרק בטח שמע את קים אומרת: צריך להעמיד פנים, עד שתקבלי את מה שאת רוצה . זה אחרי העימות עם איאנלה, הפגיעות, ההיפתחות. שנים של הרגלים לא נעלמות בבת אחת. סאמר עשתה את תרגיל הצדקנית הקלאסית. היא בסה"כ רצתה לעזור לאיאנלה, היא בסה"כ רצתה להציג את קים בתמונה המלאה שלה. צריך לשים לב שהשיפוט שלנו אינו השיפוט של המאמנות, או אסור להן להיות "שיפוטיות" במובן "מאשימות". המטרה היא לברר את הסיבות, להשאיר את המאומנת במצב של ביטחון, כדי למנוע הסתגרות, התרחקות ו/או היאטמות. רק במצב של בטחון רגשי, של פתיחות אפשר לשנות הרגלים ישינים ולהתחיל ליצור חדשים. שימו לב איך סאמר השתמשה בדיוק בסיבה הזו, ניסיתי התנהגות חדשה. אמרתי לקבוצה את דעתי, לא ניסיתי למצוא חן בעיני אף אחד, ואיך רונדה אישרה את העצמאות אבל הבירה שיש מחיר לכל דבר שסאמר לא לקחה בחשבון, במיוחד את הנזק שהיא גרמה לעצמה, או איך היא השתמשה ב"חיטוט בדברים של קים" כדי לפגוע בעצמה, לא רק בקים. מאוד הפתיעה אותי התלונה של רונדה על כך שסאמר לא התקשרה אליה לפני שהחליטה לחטט בתיק של קים. יש משהו מוזר מאוד בתהליך האימון של רונדה. מחד שיקוף בלתי פוסק ומצד שני קצת שתלטנות בלתי נסבלת. היא אמרה לסאמר: אם היית מתקשרת אליי הייתי מציעה לך דרכים אחרות להתמודד, וזה לא היה קורה". נכון שכמאמנת היא לא מחוייבת לאתיקה של דר' כץ, הפסיכולוג, שרק ניסה לשקף בהצלחה מועטה ביותר את הכישלון של סאמר, ולכן היא תוקפנית וישירה יותר. אני מצטרף לאחרות כאן שטוענות שרונדה יותר מענינת כדמות טלוויזיונית מאיאנלה.

ברגרוף

New member
איאנלה מתאפיננת ברשעות קלה

אני מתרשם שאיאנלה נוטה ללהגיב בסרקסטיות כלפי קים ולדעתי זה נובע בראש ובראשונה מכך שהיא מזלזלת בה בהיבט הכי בסיסי של הקיום שלה.

רסקול

New member
"רשעות"?

אני בכלל לא חושב שהיא היתה סרקסטית. היא שאלה שאלה אחת ויחידה - מדוע תמיד "אנשים רעים" נכנסים לחיים של קים. זו שאלה מהותית ועקרונית, שחובה להציג אותה לאשה מניפולטיבית כמו קים. כל הזמן היא תסיט את הדיון לדברים אחרים ולרגע לא תסכים להסתכל במראה האמיתית. איאנלה משקפת לה מציאות - משקפת לה את הסיפור של חייה, את הנרטיב ההרסני שבתוכו היא חיה. אנחנו מתחברים לקים בגלל שכל אחד מאיתנו מפחד או לא אוהב "בדיקת מציאות" מהסוג הזה. גם רונדה לא סבלה מ"עודף נחמדות" כשהיא שיקפה לסאמר את התליכים שהיא עוברת, ואיך היא פוגעת בעצמה. גם קים וגם סאמר מניפולטיביות וחזקות. אלה נשים ששרדו חיים קשים, אלה נשים בעלות יכולות גבוהות [מספיק לראות ולשמוע את הבנות של קים כדי להבין שהאשה הזו עשתה דברים נפלאים עם הבנות שלה], ונשים שמומחיות בלהגן על עצמן באמצעות מסיכות. האם השומן של סאמר לא היה מסיכה? בוודאי עכשיו היא מורידה את השומן והגיע זמנה להוריד עוד מסיכות, לשבור את הכלוב בו היא חיה. לצאת לחופש. זה לא קל, זה קשה, מפחיד, מאיים. אתה הופך שלקוף, אתה מרגיש שאין לך הגנה אחת, ואתה לא מבין שאתה, כמו שאתה, זו ההגנה היחידה שאתה זקוק לה.

Y. Welis

New member
לא רשעות - קשיחות. tough love

אפשר להעריך ולחבב את המטופל גם דרך דרישה בלתי מתפשרת ולחץ פיזי/מנטאלי לא מתון. המטופל כמובן יתמרד, יטען ויקטר, אבל זה צפוי וזו חלק מההתמודדות. כמו טירונות.

vivian k

New member
ברגרוף

אם איאנלה היתה מזלזלת במי מהבנות היא לא היתה יכולה להיות מאמנת. לדעתי היא עושה את העבודה שלה מצויין.וגם רונדה.

ברגרוף

New member
גם איאנלה רק בת אדם

עם כל הערצתי אליה... אני מוצא שהיא נהנית לעיתים לזרוק איזו אמירה עוקצנית ומרושעת כמו במקרה שהבגדים של קים נשרפו במייבש הכביסה, היא אמרת משהו כמו : קים רגילה לקבל את מה שהיא רוצה דבר שגרם לה להשפיע על המייבש". אני מודה שזה גרם לי להתגלגל המצחוק לפחות חצי שעה אחרי סיום התכנית. אגב זה לא מוריד מהמחויבות שלה להתליך של קים ומההשקעה שלה בקים.

ToryMaster

New member
זה לא עוקצני

זו גישה רוחנית משהו שמתפשטת יותר ויותר, קרי, כוח הרצון שלנו הוא כוח חזק, ולכוונות שלנו יש יכולת להשפיע באופן קוסמי גם על מכשירי חשמל למיניהם. זה חלק ממה שעומד מאחורי שיטות מאגיות מסוימות, כוח הרצון שלנו יכול לעשות הכל.

vivian k

New member
רסקול

אהבתי את מה שכתבתי גם אני ראיתי את אותם דברים ומוסיפה על רונדה שהיא דרמיתי היא עושה דרמה בכוונה כיאה למצג טלויזיוני. חשבתי גם על היופי שבעבודה העצמית ,לא מספיק שיש להם שני אמנות ומטפל אלא גם כל הבנות משקפות ומעורבות בתהליכים שלהם ואיתם ביחד. מה שקים היתה צריכה ללמוד מהתרגיל שלה ביום יומיים לקח לה שבוע ולנו כ3-4 פרקים .אולי סוף סוף תבין שהיא חייבת לתת אמון במטפלות ובתהליך אחרת היא תעוף .מצד שני 40שנה היא מסתובבת עם אותם הגנות ולא קל לה להורידן. מה שסאמר עשתה הוא לימוד לקח חשוב שבו אני תמיד אומרת שנקמה לא עוזרת היא רצתה להכפיש את קים מול כולם כאילו לנקום על היחס שעברה כל ימי שהותה שם ומה שיצא זה שיש מחיר גם לזה.

ברגרוף

New member
הבנות של קים...

בעיני הנושא המרכזי היה דווקא היחסים שלה עם הבנות שלה והיכולת שלה להיות פגיעה לידן בסיטואציה שבאה לידי ביטוי בעת המפגש עם איאנלה, במיוחד מצא חן בעיני שהבנות שלה מכניסות לה פה ושם מתחת לחגורה למרות שברור ששוררת שם אהבה גדולה. מישהו שם לב לתיק לואי ויטון הטיפשי שהיא הלכה איתו כשהיא עוטה לגופה טריינינג בצבע שמנת(או אולי צריך לומר שמנת עכבר?)? כבר מזמן לא ראיתי מראה כל כך מבעית, יש לי חשש מסוים שהמראה הזה ילווה אותי בסיוטי הלילה הקרובים.

פיפיטה

New member
כן, גמאני שמתי-../images/Emo23.gif

שבבוקר עם החלוק היא ירדה לשתות והתיק תלוי לה על היד הצחיק אותי מאד

../images/Emo13.gif אני פשוט

בהלם מקים . היא כל כך מהר בורחת מעצמה . שזה חבל .ולכן אני שמחה שהיא לא יצאה מהתוכנית. ממש מצחיק שהיא בורחת למותגים חסרי משמעות

למעלה