הפרק של היום בערוץ 1

Nimst

New member
לא.

אמרתי שכל הודעה שחושפת תוכן של פרק שעשוי להרוס למי שעוד לא ראה - צריך להיות מסומן כ
. מק'קוי הוא תוכן? אם אני אדע שהוא משתתף בפרק שלא ראיתי זה יהרוס לי? לא. זה הכל, זה המבחן. אם הבנת משהו אחר, אז עכשיו אני מתקנת את עצמי. אני מבינה שאתה לא מסכים, אבל תכבד את שאר המשתמשים, תעשה מאמץ, ותשים אמוטיקון ספוילר בכותרת.

nadavb77

New member
אוקי

עזבי את מקוי. אבל מה כל פעם שנדבר על פרק נצטרך לשים ספוילר?? את יכולה לבדוק בכל פורום לסדרות טלויזיה, פרק ששודר בישראל הוא לא ספוילר

Nimst

New member
בוא נתפשר

בתחילת הפתיל יהיה
, ומכאן ניתן להסיק שבפתיל ניתן לכתוב ספוילרים. בסיידר?

Nimst

New member
אתה צודק, הפיתרון לא משהו

פתיל יכול לגלוש גם לנושאים אחרים, שאין בהם לקלקל את הפרק. אני חוזרת להחלטה המקורית - כל הודעה שמכילה תוכן של פרק, בין אם הוא שודר בארץ ובין אם לא, תסומן ב
. נדב, צר לי. הדבר האחרון שאני רוצה הוא שהפורום יהרוס למישהו את הצפייה בתוכנית.

nadavb77

New member
אבל פרק ששודר בישראל הוא לא ספוילר

אי אפשר לסמן כל פרק בספוילר. לכי לפורום מכושפות, באפי, אי אר, כל פורום שאת רוצה ותראי מה הוא ספוילר ומה הוא לא.

Nimst

New member
אבל אנחנו לא פורום של "אי אר"

וגם לא של "מכושפות". לכל פורום יש כללים משלו. אני ממש לא מבינה את ההתעקשות המיותרת הזו. באמת כ"כ קשה לך להוסיף את האמוטיקון? זה כ"כ עקרוני לך? הסברתי יותר מפעם אחת מדוע גם פרק ששודר בישראל הוא ספוילר. אתה יכול לקבל את ההסבר, ואתה יכול גם לא. העניין לא נתון לויכוח.

nadavb77

New member
"העניין לא נתון לויכוח"??

מזה משטר דיקטטורי? מה לעשות זה חוק מטופש. את רוצה להבדיל את עצמך משאר המנהלים בתפוז ולחוקק חוק טיפשי בבקשה, אחרי הכל, לטוב ולרע את מחליטה כאן. אנחנו לא נגיע להסכמה אז בואי נפסיק את זה כאן

Nimst

New member
נדב, הסברתי לך שוב ושוב

אני מצטערת, אבל אני לא יכולה לוותר לך על חשבון אחרים. ההקרבה הגדולה של להוסיף אמוטיקון מסכן באמת לא חשובה יותר מההנאה של משתמשים אחרים מהתוכנית. לא, העניין הזה לא נתון לויכוח. הוא נוגע לגולשים אחרים, ואני לא מוכנה להרוס להם. פשוט לא. אין הרבה כללים לפורום, באמת שלא. אבל זה אחד מהם, ואחד חשוב, בעיניי. אבקש ממך להתחשב, ולהוסיף את הספוילר לכותרת כאשר אתה כותב הודעה הכוללת תוכן של פרק, בין אם הוא שודר ובין אם לא. אתה מסכים?

nadavb77

New member
זה לא קשור ללהוסיף אמוטיקון

את באמת חושבת שאני מתווכח איתך יומיים אם להוסיף אומיטיקון או לא?? זה קשור למה הוא ספוילר וספוילר הוא פרק שלא שודר. ככה זה בכל פורום בתפוז אז אני לא מבין למה כאן זה צריך להיות שונה חוק וסדר היא סדרה בלי עלילה עונתית מתמשכת, לדבר על פרק מסוים לא הורס שום דבר ולא מגלה כלום במילא והמסכים או לא מסכים? יש לי ברירה, אני חייב להסכים, אם זה החוק שיונהג בפורום אני ינהג בהתאם,

Nimst

New member
אוקיי, אז ההגדרה שלי לספוילר

שונה, כנראה, מההגדרות של שאר הפורמים. דווקא בגלל שאין עלילה מתמשכת וכל פרק עומד בפני עצמו, חשוב להזהיר לפני שהורסים את הפרק. קח לדוגמא סדרה כמו "חברים". מן הסתם מקיימים שם דיונים על העלילה המתמשכת, ולכן לא מתאים לשים ספוילר בכל הודעה כזו. במקרה כזה באמת כדאי להגביל את ה
ים רק לפרטים (פרטים, לא פרקים) שעדיין לא שודרו. אבל במקרה שלנו בסך הכל מדובר במיני-סרט בכל פרק. הרי לא תחשוב לחשוף סוף של סרט בהודעה מבלי להצהיר על ספוילר בכותרת, נכון? בנוגע לחלק האחרון של ההודעה - אתה לא חייב להסכים, ותמיד יש לך ברירה. זו פשוט התחשבות מינמלית בשאר הגולשים בפורום.

nadavb77

New member
הצעת פשרה

בכותרת של הודעה שמכילה מידע על פרק יצוין מספר הפרק והעונה

Nimst

New member
באופן עקרוני אין לי בעיה שתכתוב

בכותרת מס' פרק ועונה, במקום האמוטיקון. אני מניחה שאנשים יבינו שמדובר בהודעה שכוללת תוכן. עם זאת, אם מישהו יתלונן שההודעה קלקלה לו, אני אבקש ממך להוסיף אמוטיקון במקום. מוסכם?

nadavb77

New member
אוקי

אבל כל הפורום מלא בשרשורים (פתילים לאוהבי המילה) על פרקים ששודרו ולא מסומן ספוילר (כמו שצריך....) ועוד משהו: אני יודע שכבר סגרנו את הנושא הזה אבל הייתי חייב, הנה ההגדרה מפורום בנות גילמור על מה הוא ספוילר: 5. ספויילרים- שימו לב היטב היטב לאייקון הזה-
. הוא נבחר כדי לסמן הודעות שמכילות בתוכן ספויילרים. ספויילרים הם קטעי מידע שמספרים על המשך העונה שלא שודרה.

Nimst

New member
../images/Emo13.gif

לפי מנהל/ת פורום בנות גילמור, שהוא/היא כידוע חבר ותיק באקדמיה ללשון עברית.

nadavb77

New member
מה הקשר???

רציתי להביא לך דוגמא כיצד נוהגים בשאר הפורומים בתפוז הנה עוד: פורום מכושפות: ספוילרים ספוילר הוא טקסט בהודעה, המכיל קטעים מן העונות/הפרקים הבאים פורום באפי: 1. סוגיית הספויילרים – יש אנשים שלא רוצים לדעת מה יקרה בפרקים ש*עוד לא שודרו*, ולכן, אם שמעתם ספויילרים שאתם רוצים לשתף עם אחרים בפורום ולדון עליהם, או פשוט לספר עליהם – אנא הודיעו על כך דרך אגב, ספוילר היא לא מילה בעברית

Nimst

New member
לא פקפקתי באמינותך, נדב

כשאמרת שכך נוהגים בפורומים אחרים - לא חשדתי לרגע שזה לא המקרה. אבל אם תקרא כמה הודעות למעלה, תראה מדוע זה לא רלוונטי לפורום הזה.

Nimst

New member
ולא חשבתי שספוילר

היא מילה בעברית (99 באנגלית, תן לי קצת קרדיט). האקדמיה ללשון מגדירה גם מילים לועזיות שנשתרשו בשפה העברית. אני בספק אם "ספוילר" כבר שם, אבל הכוונה ברורה.

nadavb77

New member
אוקי אבל אני לא מבין

למה את ממשיכה להתעקש ולחוקק חוקים שאין להם הצדקה בתפוז תנהג כתפוזאי, ככה מקובל בתפוז ואת מתעקשת שבפורום הזה יהיה אחרת

Nimst

New member
אני לא מחוקקת חוקים../images/Emo13.gif

הסברתי לך את ההיגיון מאחורי הכלל. לא סגרנו את העניין?

למעלה