הפרק של היום בערוץ 1

nadavb77

New member
הפרק של היום בערוץ 1

פרק טוב 8 מתוך 10 דבר ראשון היתה אמירה על כל עולם האינטרנט שהועברה בצורה מצוינת. בעוד שהחלק המשטרתי היה חלש קצת הפעם החלק המשפטי היה מצויין. חוץ מהחלק המשטרתי מה שהפריע לי בעיקר היה המשחק, המשחק של הילדה השחורה ושל האנס היה מתחת לכל ביקורת.

Imperia

New member
../images/Emo58.gifעונה 12, פרק 15, שידור חוזר

מבחינה טכנולוגית הפרק היה כמובן בלה-בלה אחד גדול, עם קשר מינימלי למציאות. לא שזה רע באופן כללי, אבל חבל להפחיד את הבניאדם. לגנוב רישומי חשבון בנק של מישהו זה קשה מאד. לא בלתי אפשרי, אבל קשה מאד. אם זה לא היה, מזמן כבר כל הכספים בחשבונות של כולנו היו נעלמים. שלא לדבר על רישומים רפואיים שהוזכרו שם. גם מבחינה משפטית מה שהלך בפרק קצת מפתיע אותי. אני לא מכירה את חוקי מדינת ניו-יורק, אבל בארץ יש חוק מאגרי מידע ויש חוקים המסדירים עבירות מחשב. לפרוץ למחשב של מישהו זה לא חוקי. מה שיכולתי להזדהות איתו הוא האמירה של התובעת המחוזית, נורה, שמזכירה בסוף שאסור להתפשר לא על פרטיות ולא על בטחון. צריך להשתדל למצוא דרך אמצע.

nobodyworthy1

New member
דווקא בכלל לא נכון ../images/Emo32.gif

כל שנה 3 מיליון אנשים בארה"ב בלבד נופלים קורבן להונאות ברשת, יותר ממחצית מהמספר הזה סובלים מגניבת זהויות דרך הרשת. כך שלומר שזה לא נכון - זו טעות. ות'אמת, בתור מי שהתעסק בצורה הנחותה ביותר של פריצה (ממש מזמן), זה בכלל לא קשה! בארץ, עניין מאגרי המידע בכלל פרוץ, שמעת על תוכנת רישומון? זה מאגר מידע סודי של הממשלה שמופץ לכל דורש ברשת. עבירות מחשב אמנם לא חוקיות אבל "זוכות" ליחס חמור הרבה פחות, שהרי כותב וירוס שגורם נזקים במיליונים נחשב בערך כמו ילד קטן שגנב סוכריה מהמכולת, ולא כטרוריסט שפוצץ בניין.

Imperia

New member
הונאות ברשת זה משהו אחר

הונאות ברשת זה כשמישהו מקבל הודעת "enlarge your pinnes", מתייחס אליה ברצינות, משלם, ומקבל פקקט. הונאות ברשת לא מתבססות על פגיעות הטכנולוגיה, אלא על טיפשות של אנשים. ולגבי גניבת זהות, אני אשמח אם תסביר לי מה זה. וגם מה מקור הסטטיסטיקה שלך. אני לא אומרת שאין עברות מחשב, ואני לא אומרת שאין פריצות. כל מה שאני אומרת היא שהדרך שזה הוצג בפרק היא מופרזת ומפזרת אימה מיותרת. וגם לי יש סיבות טובות להניח שאני יודעת מה קורה בתחום. ולא, לא שמעתי על תוכנת רישומון. אני יודעת שיש מאגרי מידע שאמורים להיות "סודיים" שמופצים. יש בהם שמות, מספרי תעודת זהות, תאריכי לידה וכו'. אבל אני לא יודעת על מאגרי מידע שכוללים את הרישומים הרפואיים של מישהו שמופצים. והתייחסות שלי לנושא המשפטי היתה מזוית אחרת. זה נכון שבדרך כלל חוקי המחשבים לא נאכפים, אבל הם קיימים, ואם הפרקליטות היתה מעוניינת להעניש מישהו שפורץ למחשבים של אנשים, היא היתה יכולה.

AOL החרימה לאדם

שיצר דואר זבל את הפורשה שלו ונתנה לאחד מלקוחותיה ואם מסתכלים בערוצ TECH TV אז בסקרים שלהם רוב האנשים חושבים שעונש מוות הוא עונש הולם למפיצי דואר זבל

Nimst

New member
חח

טוב שהם לא קצת הגזימו, מוחקים ונגמר העניין
אבל, באיזו זכות AOL החרימה למישהו את המכונית שלו? היא לא המשטרה, ולא זרוע שלה.

tomersde

New member
אולי בית המשפט נתן ל AOL את הפורשה

בתור פיצוי על דואר זבל. ובדיוק כזה דבר צריכה המשטרה לעשות בארץ.

tomersde

New member
דרך אגב

אם קראקר הורס מחשבים בשווי מיליוני דולרים צריך להישפט על גניבה מדרגה ראשונה או על חבלה בדרגה ראשונה (כי אם אתה מפוצץ בניין זה בערך אותה עלות) שנראה לי גוררת עונש מאסר של עד 15 שנה.

Nimst

New member
*האקר

אבל זו לא בדיוק גניבה, כי הוא לא מרוויח את עלות המחשבים.. חבלה נשמע לי יותר מתאים.

Chakotay

New member
למען האמת קראקר לא האקר

האקרים הם אנשים טובים! לרוב...:)

Nimst

New member
ענק!

לפני כמה שנים הייתי אצל אח שלי במיאמי, וחברים שלו נתנו לו את שם המשתמש והסיסמא שלהם לאינטרנט כדי שאוכל לגלוש אצלו. זה היה דרך AOL. בטעות נכנסתי שם לאיזה צ'אט, רק לכמה שניות, והאימייל שלהם היה חשוף. אחרי זה התחילו להציף להם את האימייל בכלמיני תמונות פורנוגרפיות.. הם חשבו שנרשמתי לאיזה אתר פורנו

nobodyworthy1

New member
גניבת זהויות

בואי ונניח לרגע שנכנסת לאתר מסוים ולגיטימי ונרשמת בו, או אפילו רכשת בו משהו בכרטיס אשראי, אם האתר אינו מוגן כראוי (הצפנה, חיבור מאובטח, שרת מאובטח, פיירוול) יכול לבוא האקר (או קראקר איך שלא תרצו), ולשלוף את הפרטים ממנו, ואז לעשות בהם שימוש ככל העולה על רוחו. אפשר להשוות את זה למישהו שגונב לך את הארנק, אבל במקרה הזה תוכלי לדווח מיידית על הגניבה ולבטל את הכרטיסים, ובמקרה הראשון יקח זמן רב עד שתרגישי בכלל בזה. ככה בערך פועלת השיטה - עוד אפשרות היא להשתמש בתוכנת "sniffer" שמחפשת מחשבים לא מוגנים על הרשת, ואז להכנס אליהם ולחפש מידע רגיש. מקור הסטטיסטיקה שלי, מגיע מכתבה שקראתי במגזין רשת, ואם אמצא את הלינק אפרסם אותו, בכל אופן אפילו אם המספרים מוגזמים זו עדיין תופעה רחבת ידיים. זה נכון שהפרק קצת מפחיד ומוגזם, אבל בעידן הגלובלי של היום צריך קצת לפחד כדי שאנשים שנמצאים על הרשת ויש להם מידע רגיש על המחשב ישתמשו בתוכנות ובאמצעים שיגנו עליהם. ואני מציע ניסוי: תריצי בדיקה באמצעות תוכנה שבודקת תוכנות ריגול, כל רשומה שהתוכנה תמצא זה קובץ על המחשב שלך שנשתל שם כדי לרגל אחריך. במקרה הטוב זה כדאי לשים לך פרסומות מול העיניים - במקרה הרע זה כדאי לחפש את מספר כרטיס האשראי שלך.

פיספסתי תפרק הזה../images/Emo7.gif

ואני כניראה אפספס גם את הפרק של יום חמישי הבא אז נא לעדכן! לפי דעתי יש עבירה ויש עבירה עמו למשל מישלוח דואר זבל מול פעולה שגורמת או עלולה לגרום לפגיעה באדם ויותר גרוע מזה לאובדן חיים,פעולה כזאת ראויה לעונש חמור ביחוד אם נעשתה על ידי אינטרנט. שלכם חנה גונן

Nimst

New member
הוא כן

כל הודעה שמכילה תוכן של פרק, גם אם הוא שודר, צריכה להיות מסומנת כ
. לא כולם ראו את כל הפרקים, ואולי עוד יצא להם. לא כדאי להרוס.

nadavb77

New member
לא.........

ככה כל פרק ששודר הוא ספוילר, ספוילר הוא פרק שלא שודר בישראל עם ננהג כפי שאת אומרת כל פעם שנדבר על דמות נצטרך לשים ספוילר. למשל: מישהו ראה חוק וסדר עד עונה ארבע, הוא לא ראה את שאר הפרקים כל פעם שנדבר על מקוי נשים ספוילר בכותרת?? אי אפשר לשים ספוילר על כל פרק, כל דבר שנכתב על עונה 13 ומעלה הוא ספוילר הפרקים הקודמים לא.

Nimst

New member
מק'קוי הוא לא ספוילר

ספוילר הוא כל דבר שעשוי להרוס את הפרק למי שעוד לא ראה. אם ההודעה שלך כוללת תוכן של פרק, שים
. למען שאר המשתמשים, בבקשה.

nadavb77

New member
מקוי היא דמות שהופיעה בפרק

פרק שלא שודר בישראל הוא ספוילר, כל מה ששודר הוא לא. אם נלך לפי מה שאת אומרת כל פרק אי פעם הוא ספוילר כי אולי אנשים לא ראו את אותו פרק מסוים. וכן דמויות חדשות הם ספוילרים, הם נוגעות בעתיד הסדרה, זה נכון שמקוי הוא לא ספוילר אבל לפי מה שאת אומרת הוא כן.

למעלה