שביל החלב והדבש
New member
הפרק של אתמול
כן, צפיתי. משהו רע קורה בסדרה שלנו. נכון שאני צופה בה רק מהפרק האחרון של העונה הקודמת, אבל דפדפתי בפורום שלנו לאחור, קראתי את מה שאנשים כתבו, ראיתי כמה ויכוחים היו סביב המאמנות, המתאמנות, ונראה לי שהפעם הכל "יבש" יותר ופחות דרמטי. חסרות בקרב הנשים דמויות שנויות במחלוקת, או דמויות חזקות שמוכנות לריב ולהתפייס.
ג'יל בחורה מופלאה אבל נמצאת חזק בתוך הסיפור שלה, הרצון שלה להצליח, ולדעתי מעולם לא היתה לה בעיה חברתית, בטח לא עם נשים. לכן העימותים שלה, אם יש לה, חלקיים מאוד ונגמרים די מהר.
ליסה בחורה פרועה שמעונינת בגבר עשיר שיפרנס אותה. לדעתי המאמנות רק מגרדות את פני השטח של ליסה. לצערי דר' סטן לא מעורב מספיק עם ליסה, ואולי התובנות שהוא מספק בישיבות הצוות שלהם לא עוזרות להם לפצח את דמותהּ, ולעזור לה באמת. אולי צריך ללמד אותה מקצוע, ממש מקצוע ולשלוח אותה לשוק העבודה. ליסה היא בחורה שתמיד תעשה מה שבראש שלה, בסופו של דבר. אני גם לא מאמינה שלהתעללות בעברה יש איזה תפקיד עקרוני בחסימה שלה. לדעתי רונדה מגזימה שם מאוד. ליסה לא צריכה להגן על הוריה, הוריה צריכים לזרוק אותה מהבית. זו הבעיה שלה.
טי-ג'יי הבחורה המבולבלת שבקושי מדברת, ושלא נותנים לה לדבר. אשה שלמדה על בשרה עקב חיים לא קלים את מהות השליטה, ואת הרצון להיות בסביבה מבוקרת ונשלטת כדי להגן על עצמה. איך המאמנות עוזרות לה בדיוק? איך רונדה מטפלת בה, אם בכלל? אם הבעיה של טי-ג'יי היא ADHD יש דרכים לטפל, לא רק באמצעות ריטלין, שלפעמים הוא הכרחי, אלא טיפול התנהגותי, שנותנים לילדים גם. איפה דר' סטן והטיפול הקוגניטיבי שלו בה? כך יוצא שהחברה כריסטינה, שגם ככה מרגישה הכי צעירה ושלא סופרים אותה בוחרת בדרך הנוחה, להתעלל בחלש, טי ג'יי, כדי להרגיש בעלת ערך. אלה שלוש הנשים שאני אוהבת בבית. את שאר השלוש אינני מחבבת כלל ועיקר.
ג'סיקה, כבר כתבתי עליה כאן הרבה דברים רעים. הטיפול בה שגרתי לגמרי, ואילולא הרייטינג של 11 בספטמבר היא לא היתה נבחרת בכלל לבית. אין לה מה להציע, היא לא חברה אמיתית, היא מניפולטיבית, סנובית ורגילה לחברים שלה [אל תשכחו בת של רופא, ילדות בחברת ילדים/ות מאותו מעמד חברתי, בתי ספר יוקרתיים וכו'..]
כריטינה, זונה בתיקון. אני לא מאמינה בתהליך של איאנלה בקשר לבחורה הזו. היא מפעילה את הדמעות ואת החיוכים במקצועיות רבה. גם היא מרגישה נטושה ואני מסכימה אתה. למה לא עובדים אתה על השלמת בגרויות [אם אין לה] למה לא עובדים אתה על הכנות ל- פסיכומטרי ונסיון להתקבל לקולג'ים שיעזרו לה? הכל "חפיפניקי" קצת לטעמי. לבחורה יש כישרון באומנות פלסטית - אז מה? משאירים את זה לתראפיה באומנויות? למה היא לא מקבלת הדרכה ממשית? הכל מתפוגג. יתכן וחלק מפערי המידע שלנו נובע מכך שאנו צופות רק בחלקיק מהאירועים שקורים, שיש מידע רב שכלל לא מגיע אלינו מסיבות מובנות בהחלט.
אליסון. כן אליסון ה"מלאך" . התגלמות ה- פאסיב-אגרסיב. אשה שיפוטית, "פולניה" קלאסית עם חיים מחורבנים לגמרי. אשה שמשדרת "אל תגעו בי" אבל אני אגע בכם מתי שאני רוצה. עבדתי פעם עם אשה כזו. היא אהבה במיוחד ללכת להלוויות ולחבק את האבלים, אבל חוץ מזה היא מנעה כל תקשורת אחרת אתה. זו אליסון. לאליסון אין כבוד ורספקט לאחרות. החמלה שלה נובעת מתחושת עליונות או מתחושת ה"ניסיון" שלה עם הסבל, שמקנה לה , לדעתה, איזה סטטוס חריג. וכך, הפרק של אתמול היה צעד נוסף בסדרת הצעדים הנגררים של התוכנית, כשכלום לא מגיע לכלום. לטעמי חסרות גם המאמנות. איאנלה מדליקה מסך, והיא לא נמצאת מספיק, רונדה יכולה לתת הרבה ענין ותובנות וגם היא לא נמצאת מספיק. דר' סטן נשלף במצבי סיכון כנראה. אוף
כן, צפיתי. משהו רע קורה בסדרה שלנו. נכון שאני צופה בה רק מהפרק האחרון של העונה הקודמת, אבל דפדפתי בפורום שלנו לאחור, קראתי את מה שאנשים כתבו, ראיתי כמה ויכוחים היו סביב המאמנות, המתאמנות, ונראה לי שהפעם הכל "יבש" יותר ופחות דרמטי. חסרות בקרב הנשים דמויות שנויות במחלוקת, או דמויות חזקות שמוכנות לריב ולהתפייס.