הפרק של אתמול

  • פותח הנושא kriz
  • פורסם בתאריך

kriz

New member
הפרק של אתמול


מה דעתכם על שינוי החוקים?
כשראיתי את הפרק לא ממש הצלחתי להבין את הפרומו.
בפרומו אמרו שהמתמודדים יכינו מאכלים ש"נעלמו מהעולם"... את רוב המאכלים שהכינו אוכלים גם היום....
 

הדסהש1

New member
לא כולם מכירים את הקיגל.והגרון -אלזאלה

הקורקבנים אנו מכינים מידי פעם...הבשר המדומה לא מובן...
אבל לזכרוני בזמן שלא היה בשר עשו "כאילו"
 
היה ברור לי

שהם שוקלים להעלות זוגות שלמים למרפסת\להדחה, ברגע שאמרו לאיתן ועידו,ששניהם הכינו אוכל נורא.

אני חושבת שטוב עשו.
המאכלים הללו לא כ'כ נעלמו מהעולם,אני עדיין מכינה קוגל... אבל אולי כבר לא עושים אווז מכבש... כי היום כבר יש אווזים זמינים לבישול. המאכלים הללו,אולי פחות פופולארים,בגלל שאנשים היום רוצים לאכול דברים יותר מודרניים,והרבה פעמים מעדיפים אוכל של מקומות אחרים בעולם- למשל סיני,וכו'.

מה אני הייתי מכינה?- שניצל סויה!. מה יש?... זה צימחוני שמדומה לבשר,זה עונה על המשימה של ה 'מדומה', לא?...


ועכשיו ברצינות: סלט חצילים בטעם כבד. חצילים,הרבה בצל מטוגן,אגוזים מעוכים,וכמובן ביצים קשות.
 

gOLDqUIN

New member
מצחיק מאד

איזה שינוי חוקים? כל התוכנית הזו בנויה על שוני מוחלט מהתוכנית המקורית.
אני רואה את התוכנית האמריקאית ומתמוגגת מהמשימות שלהם. כולל משימות קבוצתיות במסעדה או בשטח. פה משאירים את המתמודדים במטבח הבייתי ובעבר הרחוק. ממש נורא.
רמה גבוהה? הצחקת אותי רושפלד.
תנו להם קופסאות הפתעה שימציאו מנה, לא לחדש כל הזמן מנות מהעבר, מנות של אימא שלהם, מנות מהקיבוץ או מנות מפונפנות. הכל חיקויים כל הזמן. מעצבן.
דו קרב מטופש.
 

Anett

New member
דווקא אהבתי, התוכנית היתה מעניינת

אני שופטת עפ"י עצמי. בעונות הקודמות הייתי די מחפפת בצפייה ולא ממש שרדתי את השלישי האחרון של העונות.
הפעם אני עוקבת ודי נהנית.
צילה הזאת מאוד מוצאת חן בעיני בבישול שלה ולא רק היא.
ומה שעוד מעניין- כל המתמודדים שנשארו עברו את גיל ה-30 חלקם גם את ה-50. בפעם הראשונה אין מישהיא על "משבצת" האישה הבלונדינית הדוגמנית המושלמת שגם מבשלת כדרך אגב.
הם די ניפו את גל הבררה ונשארו הבאמת מסקרנים והבאמת יודעים לבשל.
 

gOLDqUIN

New member
גם בלי

להשוות למקור, לדעתי העונה לא משהו.
גם בהשוואה לעונות קודמות זה לא ממש זה. אין שם אף אחד שאפשר להגיד שהוא או היא הזוכה.
מה בעצם מטרת התוכנית? למצוא מי יפתח מסעדה? למצוא רק מי שיודע לבשל וזהו?
איזה בררה הם ניפו? היו בשלנים הרבה יותר טובים מג'וש או עידו או שי ואין לי מושג למה הם לא שם.
 

kriz

New member
דווקא זה שאין שם אף אחד שאפשר להגיד שהוא

או היא הזוכה זה דווקא מה שעושה את זה ליותר מעניין.
 

חוטהשני

New member
לדעתי העונה הזאת הרבה יותר טובה מהעונה הקודמת...
בקודמת למרות שעקבתי עד הסוף באיזה שלב התחלתי לרפרף - והפעם המתמודדים, בעיני, הרבה יותר מוצלחים...
 

דוריק30

New member
פעם ראשונה שנגעלתי וזפזתי

בתור צמחונית, הפרק הזה היה קשה מדי בשבילי.
אם את פרק השווארמה צלחתי ואפילו קצת נהנתי מהמראות, הפעם זה לא קרה.

אני חשבתי כשראיתי את הפרומו, שהכוונה היא שלוקחים ספרי קריאה שבהם יש דיבור על מתכונים, כמו שגיל חובב עושה בתוכניות שלו.
לפחות שהיו נותנים להם זמן מוקצב לחפש מתכון בעצמם ולעשות אותו
אחרת למה השקיעו והביאו את כל הספרים?

ומבחינת בחירת המנה- לדעתי, היו צריכים לתת למסרט ולאשר לבחור ראשונים את המנה, כי הם נשארו אחרונים בבחירת הזוגות.
 
גם אני צימחונית

כבר כמה שנים. (גילוי נאות:ממשיכה לבשל בשר,עבור המשפחה) הפרק של השווארמה,בגלל שאני צימחונית,לא כ'כ עניין אותי,ראיתי רק בחלקו.
דווקא בפרק של אתמול,אני אישית לא הרגשתי שקשה לי מהבחינה הזו.

מסכימה איתך,שהיה יותר מאתגר ומעניין,אילו היו נותנים להם לבחור מהספרים.(לדעתי,ספרי בישול,מתכונים בספרי קריאה זה עניין יחסית חדש,ואז זה לא משימת רטרו). כמובן לא מכלללל הסיפריה,כי זה יקח שעות,אבל אפשר היה להזמין כל זוג,לקחת מהספריה הזו שניים שלושה ספרים,ולהחליט מתוכם מה הם מבצעים.

מסכימה גם מהעניין של בחירת המנה... זוג ש'נתקע' זה עם זה,לפחות שיקבל קדימות בבחירת המנה...
 

kriz

New member
אותי אישית קצת מעבנות

התגובות של ריקי. אני מבינה שהיא שמחה מאוד לעלות למרפסת אבל היציאה שלה במחולות ליד אלו שבדיוק הבינו שלא עברו קצת לא לעניין. קצת רגישות...

לגבי סרנדה - ברגע שהיא אמרה שהיא מתחילה לעשות את הגראם מסאלה הבנתי שיגידו לה שדי עם זה! שתראה שהיא יודעת להכין עוד דברים.

לגבי אשר - כולם אומרים שהוא המתחרה הכי חזק ובגלל זה אף אחד לא בחר אותו אתמול, אני אישית לא חושבת ככה....

הדו-קרב בין צילה לנוף היה קצת טעון ולא נעים
 

מרים 73

New member
פרק נהדר

מאכלים מסורתיים וטעימים
שאת חלקם אני מכינה לשבת.
 

חוטהשני

New member
קוגל מכינים עוד... אבל כמדומני בספרי הבישול העכשוויים לא בטוח שתמצאי מתכון לזה.
 

חוטהשני

New member
באינטרנט תמיד אפשר למצוא מתכונים... אם כי לא בטוח שהם מוצלחים...

האמת שאת הקוגל שאני מכינה בפורים מצאתי בספר של שולה מודן (בישולה) - זה לא בדיוק קוגל אלא סוג של קוגל (שיחסית קל להכנה...)
 

רומי 912

New member
ואני התכוונתי למשהו אחר - אם מחפשים קוגל, זה לא מספיק, צריך להוסיף את ה "ירושלמי"
אני מצאתי בגוגל את המתכון לקוגל ירושלמי ועוד בנוסח של החרדים ממאה שערים. יש הרבה מתכונים אבל תחת השם קוגל ירושלמי, שבבסיסו זה אטריות, צימוקים, קינמון סוכר ושמן ואז יש כל מיני תוספות ווריאציות שונות . אגב הילדים והנכדים שלי מעדיפים את זה כקינוח יותר מאשר עוגות.
 

חוטהשני

New member
האם הם היו אמורים להכין קוגל ירושלמי ? אצלנו דווקא אוהבים יותר את הקוגל תפו"א...
 

רומי 912

New member
האמת, לא שמעתי על קוגל תפוחי אדמה, רק עם איטריות, אבל אשמח להכיר גם קוגל מתפוחי אדמה
אני תמיד אשמח לחידושים וגם תמיד מנסה. תודה
 
למעלה