הפרק היומי

הפרק היומי ../images/Emo65.gif

אז מה היה לנו היום?
רונדה לקחה את ג'וסי למשחקיה כזאת של הורים ותינוקות ,היא ביקשה מג'וסי לשאול את ההורים מה לדעתם החוק הראשו של האמהות. וכל אחד נתן לה תשובה אחרת. היא הייתה צריכה לרשום עשרה דברים שמצאו חן בעניה ונראו לה נכונים על עשרה מפתחות . ובערב היא הייתה צריכה לעשות מעיין טקס בנוכחות כל הבנות על מה זה אומר. היא עשתה זה והטקס היה קצר ומתוק, היא בעצם מודה לבנות ש הן מעין אמהות שניות לקלואי והן עוזרות לה מאוד.
טוואנדה פוגשת ממוחה למבחן האישיות שהיא עשתה והוא מאוד מרגיע אותה. הוא אומר לה שזה בסדר שהיא כועסת כי גם כעס זה רגש! היא גם מחליטה לדבר עם איאנאלה על זה שהיא מרגישה שאיאנלה קשה ונבזית איתה וזה גורם לה להסגר ולא לבטוח בתהליך.
איאלנה מדברת עם הבנות על שליטה. והיא שואלת אותן אם הן סומכות אחת על השניה במאה אחוז וכולן חוץ מג'וסי אומרות שכן. וג'וסי מסבירה את עצמה ואומרת שהיא פשוט מצפה לאותה רמת כנות שהיא נותנת מכולן ושלא תמיד אפשר לקבל את זה אבל זה מה שהיא מצפה. ושאיאלנה שואלת אותה על מי היא הכי פחות סומכת היא ואמרת שעל קים בעיקרון בגלל מה שהיה בערב קודם (שהיא נכשלה במשימה מבחינתה של ג'וסי) .והיא אומרת שעל טוואנדה היא הכי סומכת בבית.
רונדה מדברת עם כל הבנות על הרומאן של סאמר ועל מה זה עשה להן לשמוע אתזה ומעניקה לסאמר "אות קלון" .
דר' כץ מדבר עם קים ושואל אותה שאלות על המשימה שלה ועל למה היא כל כך עצובה ולמה קשה לה. ואם היא משדרת שעצם שהיא אדם טוב אז למה קשה לה עם נשים.. זהו צפיה נעימה

Jazz Singer

New member
היה פרק מקסים../images/Emo70.gif

אני ממש מרגישה שג'וסי מתפתחת, מתבגרת ומשתנה..

וואו איזה סיכום יפה ומושקע!

מה שהכי הסב את תשומת לבי בפרק היה הקטע שבו טוואנדה ואיאלנה ישבו על הספסל ואז טוואנדה אמרה לאיאנלה שהיא נבזית ולא מגלה אמפתיה כלפיה ושהיא קשוחה איתה.... נכון שאיאנלה אמרה שהיא לא לקחה את זה אישית אבל בכל זאת זה מעליב וכל הכבוד לטוואנדה על הכנות אבל למה כל דבר אצלה צריך להיות קיצוני... היא אמרה שהיא הרגישה ככה מהיום הראשון אבל אני במקומה לא היתי אומרת את זה ככה ..היא יכלה לומר במקום זה: "איאנלה אני מרגישה שאני צריכה שתדברי אלי יותר ברגש או שתנסי להבין אותי בלי להיות נוקשה" ולא כמו שהיא העלתה האשמות " את נבזית" "קשוחה" "חסרת אמפתיה" וואו לא ככה אומרים דברים עם כל הכבוד לכנות שלך. חשבתי לרגע שהיא עשתה את זה בשביל צומי או בשביל סוג של סחיטה רגשית אבל לא יודעת אני לא שופטת אותה...אבל לי זה לא עשה טוב. כי איאנלה יודעת מה היא עושה והיא כבר המון זמן בתחום הזה ואני די אוהבת אותה ואת השיטות שלה...ואני חושבת שהיא כן תורמת בהתפתחות הבנות.

Jazz Singer

New member
את צודקת

מצד שני כל העניין היה היות כנה לחלוטין והיא שפוט שפכה מה שהיה לה על הלב. זה נאמר בצורה קשה אבל זה נפתר בצורה הטובה ביותר.

משום מה אני לא מתה על טוואנדה...

יש בה משהו מרגיז, משהו שאני לא יכולה להצביע עליו. הידעתם שיש לה כבר שני ילדים???

א ו ר3

New member
לדעתי

איאנלה כבר מודעת מראש לביקורת שתופנה כלפי דרך הטיפול שלה ובגלל זה זה לא מפריע לה, היא יודעת שהאמצעים מקדשים את המטרה
ועובדה שטוואנדה התקדמה יפה בזכותה.

Y. Welis

New member
ההיפך - דווקא כשהיא אמרה את זה

היא השתחררה. תמיד צפוי להתמרד, אבל זה בדיוק מה שהמטפל (הטוב) מכוון אליו, כי יש אנשים שאפשר להניע רק בצורה כזו (לפחות כשהזמן המוקצב מוגבל, וצריך להגיע להישגים בתוך כמה שבועות). בדיעבד אני בטוח שטוואנדה תזכור את הרגע הזה כתחילת השינוי, ולכן לא משנה מה היא אמרה בסערת הרגשות שלה, אלא מה זה עשה לה. אייאנלה ידעה את זה היטב, ולכן לא התרגשה (למעשה היא קיוותה מאוד לשמוע את הדברים האלה, כי זו הסיבה שהיא לחצה - כמו עם השרשרת של ג'ניפר): כעס אכן מוציא את הצד האמיתי מאנשים. הייתי מזכיר גם את הקטע מהעונה הקודמת, כשרונדה ירדה על היילי (זמן קצר אחרי שהיא הגיעה) כשהן עמדו במיסדרון. זה היה חיוני לבדוק איך היילי מגיבה, למרות שבאותו הזמן זה נראה כעימות לא חיוני. מה שכן, רונדה יודעת לחבק באופן שמסיר מיד כל תחושה של אי נוחות, ואיינאלה לא.

ToryMaster

New member
../images/Emo45.gif

זה מדגיש מאוד את ההבדלים בין המאמנות ואיך הן משלימות אחת את השניה מבחינת העבודה שלהן.

mooshki

New member
למה היא העניקה לסאמר

אות קלון?? מה המטרה?! מסכנה:/ (פספסתי את הפרק היום...)

א ו ר3

New member
הפרק של היום ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

ואני מתחילה קצת לרחם על סאמר.. בסדר, כולנו יודעים על הטעות שהיא עשתה אבל אנשים עושים טעויות בחיים- והנשים שאיתה בבית הן לא צדיקות תמימות גם.. אני הייתי מרגישה נורא מושפלת עם היו שמים על את ה"אות קלון" ששמו לה ... אבל אולי זה ייצור משהו מעניין בין הבנות . וג'וזי נראית ממש פורחת לאחרונה.. איזה חמודה

א ו ר3

New member
היא הדביקה אותו על סאמר...

מדבקה של האות "איי" - adultery (ניאוף) כמו שרונדה אמרה שהיא מסמלת... לא ניראה לי שסאמר אהבה את זה במיוחד..

זה ממש לא מתאים לרונדה

זה יכול לגרור רק יחס שלילי כלפי סאמר, וחלק מהנשים כבר לא מחבבות אותה במיוחד. על רונדה אני מתפלאת. זו פשוט לא נראית לי הדרך לשלב את סאמר בבית, זה רק מבודד אותה מהבנות... נחיה ונראה בפרק הבא מה זה יעשה לסאמר.

א ו ר3

New member
חשבתם אולי זה דווקא יגרום לאפקט

אחר? אני נגיד שמתי לב שכשהדביקו על סאמר את הA הזו, הבנות עשו קצת פרצוף מרחם כזה.. אני חושבת שרונדה יודעת מה היא עושה ולא סתם עושה את זה מתוך רוע לב חס וחלילה. יכולהיות שכשסאמר תתחיל להסתובב עם זה, הבנות יתחילו להרגיש קצת לא בנוח על איך שהן שופטות אותה כי הן היו חושבות איך הן היו מרגישות במקומה.

לפי דעתי

וזו דעתי בלבד :) קים פישלה במשימה שלה לגבי האיפור והתיפיפות. היופי בא מבפנים כלפי חוץ לא מבחוץ פנים. ואת זה קשה לה להבין ולכן היא בבית. נאחל לה בהצלחה. לגבי טוואנדה היא התקדמה המוןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןןן. הכנות שלה אל אינאלה מדהימה. כל הכבוד לה. סאמר? נו טוב היא במקום דבורה, התפיסה של הבנות לגבי דבורה עדין קיים בבית לכן הם נראה לימפילות את התפיסה הזאת על סאמר. למרות שהם לא קשורות אחת לשניה. ונקווה שהם התשחררו מזה. כי אם שמתם לב להתנהגות של סאמר כאשר טוואנדה קיבלה טלפון היא התנהגה כאילו היא מאודדדדדדדדדדדדד רוצה מלא צומי וזה חסר לה פינוק עצמי. בסוף נראה לי שהם התאהבו בסאמר. סניי שקטה קצת פוקר פייס. לדעעתי. שיהיה לכולם חג שמח ו להדליק נירות לא לשכוחחחחחחחחחחחחח

למעלה