הפרק היום: Talitha cumi

Gilliana

New member
הפרק היום: Talitha cumi

זהו זה חברות וחברים יקרים. העונה השלישית באה על סיומה ויחד איתה לצערנו, גם שידור הסדרה, לפחות לפי שעה. העונה מסתיימת במה שנקרא cliff hanger - פרק שהוא חלק ראשון משניים. אמו של מאלדר לוקה בשבץ מוחין ומאושפזת בביה"ח מחוסרת הכרה, מאלדר וסקאלי מחפשים אחרי ג'רמיה סמית' - אדם מסתורי בעל כוחות ריפוי מסתוריים שעשוי לספק להם את ההוכחות שהם כל כך מחפשים. פרק מעולה - גם הבחירה בשם לפרק יוצאת מן הכלל.

Gilliana

New member
אכן ../images/Emo10.gif

לא שזה בפני עצמו מצער,משום שעונה 4 היא עונה מצויינת בפני עצמה - טובה יותר אף מהעונה ה-3. הצרה היא שבינתיים אין נראה באופק שהיא מגיעה אלינו. נקווה לטוב.

Gilliana

New member
הבשורה הקדושה עפ"י מרקוס

בברית החדשה - מתארת כיצד ישו החזיר נערה בת 12 מן המתים. הנה הקטע: "35 עודנו מדבר והנה אנשים באים מבית-ראש הכנסת ויאמרו בתך מתה למה תטריח-עוד את המורה: 36 וכשמע ישוע את-הדבר אשר דברו ויאמר אל-ראש הכנסת אל-תירא רק האמינה: 37 ולא נתן איש ללכת אתו זולתי פטרוס ויעקב ויוחנן אחי יעקב: 38 ויבא בית-ראש הכנסת וירא מהומת הבכים והמיללים בקול גדול: 39 ויבא ויאמר אליהם מה-תהמו ותבכו הנערה לא מתה אך-ישנה היא: 40 וישחקו לו והוא הוציא את-כלם ויקח את-אבי הנערה ואת-אמה והאנשים אשר אתו ויבא אל-החדר אשר-שם שכבת הנערה: 41 ויאחז ביד הנערה ויאמר אליה טליתא קומי פרושו ילדה אני אמר לך קומי נא: 42 ומיד קמה הילדה ותתהלך והיא בת-שתים עשרה שנה וישמו שמה גדולה:"

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif

מעניין למה...
אגב, היה בית כנסת בשם זה בירושלים שמאוחר יותר נהרס ורק החזית שלו שוחזרה לפני בניין "המשביר לצרכן" ברח' המלך ג'ורג'.

DJDOC

New member
זהו

ראיתי את הפרק האחרון בפעם השניה....ואני כל כך רוצה עוד...זאת ה-סדרה אין עליה....מעוררת בי התפעמות כל פעם מחדש ושאלה על הפרק...מאלדר שאל את האיש מידע שלו האם מדובר בהתיישבות...ולא הבנתי כל כך על איזה התיישבות הוא מדבר...כאילו הבנתי שזה קשור לאלה שהם כמו ג'רמיה שריפא את האנשים אבל על מה מדובר.... ודבר שני...ג'רמיה הוא חיזר נכון?

1Shir

New member
זה לא בדיוק כדאי להם

ההנחה שלהם היא שההתיישבות תתרחש בכל מקרה, כי אין להם כיצד למנוע בעדה, אז הם כבר מנסים להפיק את המיטב האפשרי מבחינתם ולשתף פעולה עם ה"מתיישבים".

Ice Age

New member
תלוי

היה זרם בתוך הממשל שרצה לשתף פעולה עם המתיישבים החייזרים כדי להציל את עצמם ואת המשפחות שלהם. אבל היה גם זרם שרצה להציג שיתוף פעולה כלפי בחוץ, אבל מאחורי הקלעים הם עבדו על חיסון שימנע את ההתיישבות (היא היתה אמורה להיות מופצת על ידי נגיף - הסרטן השחור).

antreprize

New member
טרילוגיית העב"מים

אז הגופות של החייזרים שמאלדר מצא בטרילוגיית העב"מים,זה גופות של חייזרים שניסו עליהם את החיסון?

Gilliana

New member
לא - אלו היו בני כלאיים

תוצר של הכלאות בין בני אדם וחייזרים.

Gilliana

New member
זה סיפור ארוך

ובודאי ובודאי שבבחינת ספויילר אז השאלה האמיתית היא אם אתה באמת רוצה לדעת משום שזה בהחלט עלול לקלקל לך את המשך הסדרה - החלטה שלך.

Gilliana

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

בפעם הבאה זו כבר תהיה עונה 4 - משום מה אני מהמרת על לוח משדרי החורף של AXN - תהרגי אותי, לא יודעת למה, סתם תחושה.

hadas 14

New member
ג'רמיה סמית לא הופיע...

גם בעונה השמינית בפרק This Is Not Happening ? (שלצערנו נראה שלא נזכה לראות...) ועוד שאלה לגבי ג'רמיה... בפרק This Is Not Happening נראה שבסוף הפרק הוא נחטף בידי חייזרים אבל הוא עצמו חייזר...אם מישהו מוכן להבהיר לי את הדבר אני אשמח מאוד!

Gilliana

New member
בשמחה

קודם כל התשובה חיובית. לגבי שאלתך השניה - גם החייזרים היו מפולגים בינם לבין עצמם, ובלי שום קשר - ג'רמיה לא נחטף, הוא פשוט עזב משום שהוא היה בסכנה.

למעלה