הפרק היום: Revelations

E V Tooms

New member
הפרק היום: Revelations

מאלדר וסקאלי חוקרים את מותו של כומר סטיגמטי (מאופיין בהופעת פצעי סטיגמטה, פצעים שמופיעים מאליהם, מעין סימן אלוהי) לכאורה, שלמעשה זייף את פצעיו ובמותו הצטרף לעשרה קורבנות נוספים - שזייפו פצעי סטיגמטה - של אותו הרוצח. כעת, מאלדר וסקאלי מנסים להגן על ילד קטן, המאופיין אף הוא בהופעת פצעי סטיגמטה, מפני הרוצח. קצת קשה לי להסביר למה, אבל אהבתי מאוד את הפרק. שילוב אפקטיבי של מתח, פחד, ורגש. Well done.

Ice Age

New member
That's the episode

we saw in Olamot 2005. It was cool watching it on the big screen. First time since the x-files movie.

1Shir

New member
אילו סוגיות הועלו בהרצאה בכנס?

הנושא המדובר בפרק, האמונה של סקאלי, הוא מאוד מעניין. נראה שמאלדר די מתעצבן שסקאלי הסקפטית שצריכה הוכחה לכל דבר לפתע נוטה להסתמך על אמונה בלבד. זה ניגוד מאוד מאוד חזק אצלה שמעלה הרבה תהיות. זאת המורכבות והיופי שבסקאלי, שעם כל הסקפטיות שלה, בסופו של דבר יש לה אפילו יותר אמונה מאשר למאלדר. אבל מבחינה מקצועית זה אולי באמת קצת מערער את המעמד שלה כחוקרת, כי פתאום היא מסתפקת בתשובות אינטואיטיביות שאין להן כל הוכחות.

והקטע האהוב עליי

MULDER: You never draw my bath והוא מסתכל עליה במבט כלבלב שלו.... אויייי ממיס...

1Shir

New member
All Souls מעונה 5 די חוזר על הפרק..

לא? גם שם סקאלי מנסה לפתור מקרה על סמך אמונות דתיות בעוד שמאלדר טוען שהיא לא אובייקטיבית. גם שם הפרק מסתיים בוידוי של סקאלי אצל כומר. בסוף הפרק סקאלי אומרת משפט שהיא אמרה גם כאן, "אולי זו משמעותה של אמונה". ההבדל הוא שכאן זה נאמר באמצע הפרק, והדברים שהיא אמרה היום בסוף הפרק היו מרגשים בהרבה. לכן הסוף של All Souls נראה לי כחזרה אחורנית מיותרת מאוד על נקודה שכבר הבנו מזמן וגם התקדמנו ממנה הלאה..

Olaf

New member
כל כך אהבתי את הפרק!

פרק פשוט מעולה! כמו שאמרו, הפרק נותן למאלדר מרפק בצלעות. כל הזמן יש מאבק מוחות די גלוי בין מאלדר לסקאלי, היא מנסה לעשות רציונליזציה להכל, ומאלדר אומר לה שאם היא רק תסתכל היא תראה. עד עכשיו מאלדר צדק כמעט תמיד. אבל כאן מגיע נושא האמונה הדתית. אמונה שאין לה אפילו הצדקה מדעית אחת. בפרק הזה, הורידו את מאלדר מהבועה שהוא היה בה לדעתי. הוא היה תקוע רק בדעה אחת. מצד שני זה גם קשור לחינוך של סקאלי, היא חונכה כקתולית, מה שיכול להיות מסביר חלק מהדברים. בסך הכל, פרק מצוין, שמעורר הרבה הזדהות עם הדמויות. אני לא יודע מה איתכם, אבל אותי הקטע שממש הפחיד, היה כשסקאלי הייתה עם הכומר. ואני יכול להישבע, שהכמר, זה אחד מ2 הדמויות, או האיש המוזר והטוב, או האיש המוזר שהוא תלמיד של השטן. ממש פחדתי כשהוא אמר שאת האמת היא תמצא רק אחרי מעגל שלם. פרק אדיר!

למעלה