הפרק היום: Firewalker

Gilliana

New member
הפרק היום: Firewalker

מאלדר וסקאלי מגיעים לחקור גילוי שארע בעקבות תקלה ברובוט מחקר וולקני ואשר מעידה על קיומו של אורגניזם חי שהרג את אחד החוקרים. פרק מותח ומפחיד למדי.

Gilliana

New member
סצינת שבירת השרשרת

וי, איך שכחתי לכתוב את זה בסקירת הפרק? איזו סצינה אדירה, איזה מתח! למרות שראיתי את הפרק הזה לפחות 4 פעמים אני תמיד נלחצת בסצינה הזאת. גדול!

E V Tooms

New member
פרק לא רע.

*אני עוקב אחרי הפורום הזה כבר כמעט חצי שנה. הייתי בטוח שאני ה-X PHILE היחיד בארץ... Apparently not.* אכן מותח ומפחיד, למרות שכמה מבקרים אומרים שהוא למעשה העתק חיוור של "ICE" מהעונה הראשונה. במובן מסוים, הם צודקים... שני הפרקים עוסקים באיום ביולוגי זר ובמתח שמאפיין אנשים המנסים להתמודד עמו, אבל ב"Firewalker" חסרה אווירת ה"TRUST NO ONE" (תסלחו לי על הניסיון למשחק מילים משעשע) שנטפה מכל דקה של "ICE", הפתרון למלחמה באיום הביולוגי מתוחכם פחות (הימנעות טוטאלית מהאיום ב"Firewalker" בניגוד לשימוש בנשקו העיקרי של האיום כנגדו ב"ICE"), והשחקנים טובים פחות. מאלדר וסקאלי גם מתנהגים בצורה מאוד לא אופיינית - מאלדר מסתיר את היות טרפקוס חי בלי למצמץ, וסקאלי אוטמת את אוניל מאחורי המחסום כדי להציל את עצמה. לפחות גם "Firewalker" מסתיים בתחושת "ושוב אבדה האמת לעולמים", כפי שהסתיים "ICE". סליחה על המגילה. נ.ב - גם לכם סצינות המוות שכללו את יציאת הנבגים מגופם של הקורבנות הזכירה מיד את "הנוסע השמיני"?

E V Tooms

New member
עוד התנצלות קטנה...

מצטער על המחסור ברווחים. כנראה ששכחתי מקיומו של ה-Enter.

שלום שלום...

אמנם אתה לא היחיד אבל זה קצת עצוב , המעריצים בארץ בודדים, אני חושבת שאנחנו יותר מדי מעטים לצערי... אבל העיקר שיש לנו אחד את השני. בנוגע לנוסע השמיני, יש המון פרקים או סצינות שדומות מאוד לסרט או סצינה מסרט.. אבל הרי אי אפשר לצפות מבחור אחד (מוכשר ככל שיהיה) שבמשך 203 פרקים יהיה מקורי לגמרי.

1Shir

New member
מסכימה שהפרק מזכיר את Ice ../images/Emo45.gif

אבל אין ספק ש-Ice נמצא לפחות 2 רמות מעליו, Ice הוא פשוט פרק גאוני לדעתי, בדיוק בגלל אותו מתח שציינת בין חמשת הדמויות שהגיעו לחקור את האתר. Firewalker היה פרק נחמד, ולו רק בגלל שסקאלי חזרה, חיה, נושמת ובועטת :). ברוך בואך לפורום

E V Tooms

New member
תודה על קבלת הפנים+המלצה.

אגב, גם אתן בדיכאון רק מעצם העובדה שהפרק של מחר הוא "אקלסיוס דיי"? פרק ללא תכלית נראית לעין או קונפליקט של ממש. ועוד דבר קטן.. לאחרונה קניתי ספר של X-PHILE והייתי רוצה להמליץ עליו לכל חברי הפורום. סביר להניח שרובכם מכירים אותו, ואם אינני הממליץ הראשון, אני מתנצל מראש. שמו "The Nitpicker's guide for X Philes" מאת פיל פאראנד. הספר סוקר את ארבעת העונות הראשונות של הסדרה ומבליט אלפי טעויות, שנמצאות, כך מסתבר, בכל פרק ופרק של ארבעת העונות! בין סוגי הטעויות ניתן למצוא: - בעיות עלילתיות. - בעיות היגיון. - בעיות טכניות (ציוד משונה שנראה בפרק וכו'). זוג דוגמאות שיעזרו לכם להבין עד כמה הסדרה למעשה מלאה בחורים (אני אוהב אותה בכל זאת): * ב"Anasazi", פרק סיום העונה השנייה, מאלדר מדבר עם סקאלי בטלפון נייד מתוך הקרונית. אבל... אבל... הוא נמצא בקרונית, הקבורה מתחת לאדמה, באמצע המדבר... ולמרות זאת, הטלפון מתפקד בצורה תקינה. * ב"Irresistible", הפרק בו מאלדר וסקאלי נאבקים עם דונאלד פאסטר, סקאלי דוחפת את פאסטר לאמבטיה. כשהמרדף נמשך, לא קשה לראות שהחולצה של פאסטר יבשה לחלוטין! אולי הוא סיגל לעצמו רפלקסים הקשורים לכביסה לאחר שגר כל חייו בבית עם ארבע אחיות. הספר כולל גם זוג חידות לכל פרק, רשימות שמסכמות נושאים כגון רומנטיקה (מספר הפעמים שמאלדר מדגמן בפני סקאלי וההפך, מספר הגברים שנמשכים לסקאלי וכו'), נזק פיזי (לדוגמה, מספר הפעמים שסקאלי מותקפת בחדרי שירותים, מספר הפעמים שמישהו נרצח בפתיח הפרק, מספר הפעמים שמאלדר נורה), ועשרות מקורות אחרים שאינני זוכר כרגע. ספר מדהים למעריצי הסדרה.

תודה..

הספר נשמע טוב. למרות שאנחנו (לפחות רובנו) מספיק אובססיבים כדי לעלות על טעויות כאלו גם לבד (אחרי שרואים את אותו הפרק 50 או 60 פעם) אבל הרשימות המסכמות נשמע מעולה. בטח נחמד לקרא את זה. בכל מקרה לגבי הפרק של היום, אמנם הוא קצת יבש אבל הכל שווה רק בשביל רגע המבוכה של סקאלי כשהזקן ההוא חושף בפניה את גופו..

Gilliana

New member
יופי, חסכתם לי עבודה היום! ../images/Emo9.gif

מכיוון שכבר דיברתם על אקסלסיוס דיי, אין לי צורך לכתובת את "הפרק היומי". אני דווקא אוהבת את הפרק הזה מאד, וכמו שאמרת עינת - הסצנה עם הזקן - חבל על הזמן!
ועכשיו לגבי הספר - נראה לי עם כמות האינפורמציה שאנחנו שופכים כאן ,אנחנו בקרוב נוציא ספר. מה דעתכם? אגב - את כל החומר הזה, והרבה יותר, אפשר למצוא באינטרנט. צריך רק טיפ טיפה לחפש...

orityemini

New member
ברוך הבא!!! ../images/Emo13.gif

אנחנו תמיד שמחים לקבל חברים חדשים לשורותינו!! הפורום אומנם קטן אבל איכותי! לגבי הספר שציינת, יש לי אותו בבית ואתה צודק זהו ספר מדהים וחובה לכל מעריץ פייליסט שמכור לפרטים הקטנים (נדמה לי שזה כולנו פה לא?)

Gilliana

New member
אז קודם ברוך השמיע קולו! ../images/Emo140.gif

אני מאד שמחה לשמוע עוד קול בפורום שלנו ומקווה גם שתשמיעו לעיתים קרובות. אני לא יודעת אם ראית את כל פרקי הסדרה אבל אני יכולה לומר כי הנוסע השמיני מהווה פקטור מאד מכריע בתיקים באפלה. אפשר לראות את זה באופן בולט בעונה החמישית והשישית שם "אפקט הנוסע השמיני" בא לידי ביטוי במיטבו. כמובן שגם הסצינה הזו מאד מזכירה. דרך אגב, לא הבנתי מה לא אפייני בהתנהגות של סקאלי ומאלדר...

E V Tooms

New member
אכן, חלק מהטעויות אפשר למצוא..

אבל בהחלט לא את כולן. ספר מצויין, על כל פנים. אגב, תרשי *לי* לחסוך ממך עבודה בהנחת תקצירי הפרקים בימים הקרובים?

E V Tooms

New member
ובקשר להתנהגות הלא אופיינית..

מאלדר - משונה לראות שהוא מנסה להגן על רוצח, למרות נסיבות הרצח. סקאלי - ב"ICE" סקאלי ושאר הצוות התגייסו מיידית כדי לנסות לרפא את דה-סילבה כשהטפיל פעל את פעולתו. כאן? היא בסה"כ מנסה להגן על עצמה. שוב, משונה לראות. Just a thought.

אבל זה רק בגלל שהיא הבטיחה.

היא הבטיחה למאלדר שהיא לא הולכת לשום מקום. היא חזרה בשביל להשאר. אז היא עשתה הכל כדי לקיים את ההבטחה שלה.

E V Tooms

New member
סיספונד אפשרי.

אגב, מסתבר שטעיתי לחלוטין, והפרק של היום הוא בעצם "Red Museum".

Gilliana

New member
אתה רואה?

כל כך סמכתי עליך שאפילו לא הסתכלתי היום ב-Episode guide. נו מילא, טעות לעולם חוזרת. ועכשיו כבר too late לכתוב על הפרק הזה Any way.

Gilliana

New member
לא היה לה זמן!

מה היא אמורה היתה לעשות? למות איתה לאות הזדהות? פשוט לא היתה שום ברירה אחרת. ומלבד זאצ, הטפיל ב-ICE היה שונה לגמרי מהדבר המחריד הזה. ולגבי מאלדר - הוא הגן על טרפקוס מסיבות מאד מאד מסוימות ואי אפשר להתעלם מכך.

למעלה