הפרק היום: 2SHY

E V Tooms

New member
הפרק היום: 2SHY

מאלדר וסקאלי חוקרים סדרת רציחות, אשר מבצען מפתה את קורבנותיו באמצעות רשת האינטרנט. במהירות רבה הם מבינים שלא מדובר בסדרת רציחות שגרתית, בעקבות הימצאותו של חומר, המעכל חומצות שומניות, על גוויות הקורבנות.. דרושה אהבה לפרק של "תיקים" כדי לקרוא את התסריט שלו. דרושה אהבה רבה לפרק של "תיקים" כדי לתרגם את התסריט - כפי שניסיתי להוכיח. מצמרר, מותח ועשוי היטב! Well done!

hadas 14

New member
בנוגע לתרגום!

קראתי את התרגום והוא מצויין! באמת פרק טוב.... נ.ב אם זאת לא בקשה גדולה מדי, כשישעמם לך או שתרצה לכתוב עוד תרגום אני אשמח מאוד אם זה יהיה הפרק Requiem- הפרק האחרון של העונה השביעית.... בכל מקרה
על התרגום המצויין ל 2shy!

E V Tooms

New member
תודה *לך* על המחמאה!

בהחלט שקלתי לנסות לתרגם אחד נוסף, ואני מניח ש"Requiem" הסוער יהיה מצויין. אודיע לך כשאחליט. תודה,שוב!

orityemini

New member
פירוט:

רקוויאם זו תפילת אשכבה למתים בכנסייה הקתולית. מלחינים קלאסיים הלחינו רבים כאלה (מוצרט למשל הלחין כזאת ומת לאחר מכן)...

Gilliana

New member
בבקשה

תפילת אשכבה שנאמרת במהלך מיסה למתים בנצרות. המיסה נקראת כך משום התפילה הראשונה שבה: Requiem aeternam dona eis, Domine המושג מתייחס גם למיסות מוזיקליות, המפורסמת שבהן היא ה-Requiem של מוצרט, שיש אומרים שכתב אותה לעצמו בידעו שמותו קרב. מקווה שעניתי על שאלתך.

E V Tooms

New member
המ, לאחר צפייה בפרק..

אני רואה שהתרגום שלי זקוק ללא מעט עבודה. אולי אתקן אותו, ואתחיל לייצר נוספים? אגב, בעניין הפרק שביקשת, התשובה היא כן. בשמחה.

1Shir

New member
מי לדעתכם צדק בסוף, סקאלי או 2SHY?

היא אמרה לו שהוא נבזה מכיוון שהוא לא רק רצח את הבחורות, אלא גם קיבל סיפוק מלהתעלל בנפש שלהן. הוא אמר לה שלהיפך, הוא נתן להן משהו שהן רצו, ובתמורה לקח מהן את מה שהוא רצה... אני באמת שואלת את עצמי, למה הוא פיתח רומניטיקה עם הנשים שהוא הרג? זה נבע מתענוג חולני, או שהוא באמת האמין בטוב לבו שהוא נותן להן משהו??

אממ תלוי מאיזה צד של המתרס

אתמול כשראיתי את הפרק באמת חשבתי כמה רע מצידו שהוא טורח ליצור איתן קשר ולפתח בהן אשליות. אבל אני חושבת באמת שהוא רואה את זה כטוב לב. הוא נותן להן משהו שהן רוצות כי הוא יודע שהוא ייקח מהן משהו.. אולי זה קצת מעוות אבל אני חושבת שהוא באמת האמין בזה..

E V Tooms

New member
דעתי:

אני לא חושב שאינקאנטו באמת מניח שהוא מעניק משהו לנשים. כמו שאומר מאלדר, אותן נשים הן "רשימת מצרכים סטנדרטית", מבחינתו. אמנם הוא משתמש במילים כדי ללכוד את הטרף, אבל בכך נמצא עיקר הטענה שלי: אני מניח שהוא רואה את האשליות שהוא מפתח בנשים רק כתוצאה של טקטיקת הפיתוי שלו. אינקאנטו, כמו רוב המוטציות הגנטיות שבסדרה, הוא טורף. הוא ניזון בכדי לשרוד. מבחינתו, המטרה מקדשת את האמצעים - לכן אין רגש במילותיו, והמילים הן רק חלק משיטת הציד. כל זה גם מסתדר, לפי דעתי, עם הניסיון שלו להצטדק בפני סקאלי: "את רואה בי מפלצת, אבל רק ניסיתי להזין את הרעב". משמע, הוא מנמק את השימוש בפיתוי כאמצעי להשגת המטרה הסופית - הישרדות.

אתה צודק אבל...

אני לא חושבת שהוא לא מודע למה שמילים שלו גורמות. ברור שאין בהן רגש ושהוא לא מאמין במילותיו. אבל לדעתי הוא כן מאמין שהוא מעניק להן מה שהן רוצות. איפשהו בראשו המעוות הוא חושב שככה זה בסדר. אם הוא ייתן להן מה שהן רוצות הוא יוכל לקחת אחר כך את "ליטרת הבשר" שלו... אתה לא חושב?

hadas 14

New member
בכל מקרה...

אתם חייבים להסכים איתי שהמשקפיים של מלאדר היו מזעזעות! או שזה היה הסטייל אז...

E V Tooms

New member
צודקת.

נשמע הגיוני. למרות שבסופו של דבר, אם לקחו ממישהו ליטרה של בשר, זה היה הוא.. Serves him right. ולסוגיה אחרת: עקרונית, פשוט קיבלתי את העובדה שהוא לא אנושי וזהו זה, אבל.. איך באמת הוא הצליח לשרוד את הנזק הקטלני, שנגרם לו ע"י סקאלי ואלן? מדובר בנזק פיזי חמור, שמוטציות אחרות בסדרה לא מסוגלות לספוג, משום שנראה שהן פגיעות לחלוטין לנזק שהיה מחסל גם בני אנוש רגילים (סמואל אבואה נורה, יוג'ין טומס נמעך ונגרס). אם כך, מה מייחד את אינקאנטו, בהיבט הזה? איך נשאר בחיים? אני יכול להניח שהוא נשאר משום החשיבות העלילתית של העניין - הדיאלוג המצמרר בסוף הפרק ויצירת השאלה שבה אנו דנים כעת, אבל למרות זאת.. למישהו יש הסבר?

1Shir

New member
הסבר

כנראה שהירייה לא פגעה באופן קטלני בשום איבר חיוני..
אם ג'פרי ספנדר הצליח לשרוד ירייה של CSM מטווח אפס, אז בשביל אינקאנטו זה משחק ילדים לשרוד את הירייה ההיא של אלן...

למעלה