הפרק האחרון.

הפרק האחרון.

שם הפיק- הפרק האחרון. פאנדום- הארי פוטר שיפ- ג'ן תקופת זמן- השנה השביעית ובעיקר סופה. דירוג- G טוב אני חושב שדרגתי כמו שצריך... בכל מקרה- הסיפור הוא מדבר על הפרק האחרון וכן קטעים נבחרים משאר הספר. הפרק האחרון בקובץ וורד- בשחור. בהודעות- מודגש. קטעים נבחרים מהספר- בקובץ וורד- אדום. בהודעות- רגיל. תודה לעורכת הבטא- סוכרית ברטי בוטס. תודה לעורכת התחרות- דנונה לייט. תודה לרובין מנהל קומונת הנביא היומי שאיחסן את תחרות הפרק האחרון.

בהודעות (א')

הארי הרגיש איך השמש עולה אט אט. הוא ידע שהשמש תבוא בסוף... כמו כל דבר אחר שהגיע. אך לעומת שאר הדברים שהגיעו היום הזה לא בטוח יעבור. הוא התיישב והרכיב את משקפיו. ראשו כאב אחרי יום האתמול. אחרי הכול יום של מרדף אחרי אוכלי מוות זה לחלוטין לא קל. הארי נזכר איך הגלגל התהפך ביום שקיבל את חפציו של דמבלדור. "הארי" הוא שמע קול צווחני מלמטה "ארוחת הבוקר מוכנה!" הוא התנער ממיטתו וירד למטה. כולם ישבו סביב השולחן מלבד רון שעדיין נחר במיטה השנייה בחדרו של הארי. ביל ופלר היו עסוקים בעיון בגליון השלם של "לכלהקוסמת" ובהתרפקות אחד על השנייה. כשינשוף ענק ניסה לעוף דרך החלון. גברת ויזלי קפצה ממקומה והכניסה את הינשוף. "מכתב בשבילך, הארי." הארי לקח את המכתב וקרא את שְלוש המילים שהיו רשומות בו. "פגוש אותי במערה." הארי עיין במכתב שוב ושוב אך לא הצליח להבין את פשרו. לקח לו כמעט שבוע לקלוט... אבל אז הבין. צלצול פעמון נשמע ורון נכנס אל האוהל. "בוקר טוב, הארי." אמר רון וקיפל את האוהל בהינף שרביט. "מוכרחים להמשיך לזוז." מלמל. הארי הנהן בראשו והעלים את המיטה שזימן לעצמו אתמול בלילה. הוא הרים את ראשו וראה את כל חברי צ"ד מוכנים לתנועה. הארי חייך וחשב לעצמו על כל האימונים המפרכים שהעבירו להם. הכל היה שווה. הם החלו נעים בשורה אופקית כדי לוודא שהם לא מפספסים כלום. כשלפתע נורה סילון ירוק מן האופק החשוך. הארי ידע שלהוגוורטס הוא לא יחזור יותר. למרות שמקגונגל היא מנהלת מצוינת... הוא הרגיש שהוא חייב להשלים את מסע ההורקרוקסים שלו. רון והרמיוני ידעו על התוכנית שלו וכבר בסוף השנה שעברה אמרו לו שהם איתו בכל צעד. הארי לא חשב שיש צורך לשאול אותם שוב... שיער ג'ינג'י מרצד קטע את חוט מחשבותיו. "הארי" קראה ג'יני "החתונה כמעט התחילה!" הארי ירד למטה היישר לידיה של גברת ויזלי הבוכה. "אוייי הבן שלייי... ווווייי.... הוא... מתחתן..." הארי חייך לעצמו מתחת לחיבוקה החם של גברת ויזלי. ואז הוא הבין מה הוא כוח האהבה. זה דבר שוולדמורט לעולם לא הבין וגם לא יבין. "להשתטח" צעק הארי. הצעקה היתה מיותרת. חברי צ"ד ידעו בדיוק מה לעשות. "מי נפגע?" לחש הארי כשהוא מנסה לזהות היכן מתחבאים שאר אוכלי המוות. "זה דין" השיבה הרמיוני. "לעזאזל" סינן הארי. האופק היה שקט והארי לא הצליח לראות כלום. הארי ידע שבעוד שעה השמש תעלה לגמרי ואז יהיו כולם חשופים לכולם. אך נראה שאוכלי המוות מנסים להטות את הכף לטובתם כל עוד הם יכולים. הארי רצה להתרומם ולבדוק את האופק אך הוא ידע שהוא חשוב מדי. במיוחד כשיש את הרמיוני בסביבה... הרמיוני הרימה את שרביטה וזוג יונים צחורות בקעו מהשרביט. היונים האלה שמשו בתור עיניים זמניות להרמיוני כך שהיא יכלה לראות מה קורה, ממעוף הציפור. "סלססס סלססס" שתי קרניים ירוקות נורו מחורשה עבותה. שתי היונים צנחו לרצפה, מתות. הארי הפנה את מבטו אל החורשה וראה אותם עומדים שם. זה כמעט הסוף ידע הארי. אך זה לא יהיה קל. הארי פסע באיטיות בכניסה למערה. הוא בקושי זכר את הדרך... בפעם שעברה שהלך בדרך הזו הוא היה יותר מדי לחוץ. רון והרמיוני צעדו מאחוריו עם שרביטים מוארים. "זהירות, מים." אמר הארי. הם ירדו לתעלה והחלו לשחות. ואז הגיעו לחדר הריק. הארי שלח את ידו קדימה והפשיל את שרוולו. "סלסס" זרזוף זעיר של דם זלף מזרועו של הארי. הארי קרב את ידו לקיר. "אין צורך בכך, הארי." לחש קול עייף. הארי הרים את ראשו וראה מולו את האדם שאליו התגעגע יותר מכל. הארי התרומם ממקומו והחל לרוץ לעבר החורשה כשכל חברי צ"ד אחריו. הוא ידע שאינו חסין יותר מאוכלי המוות. הוראתו של וולדמורט בוטלה וכרגע מי שרק יכול חייב להרוג את הארי. "אבדה קדברה" חשב הארי ללא הרף כששרביטו יורה סילונים ירוקים לעבר החורשה שלפניו. מכל הכיוונים רצו סביבו חברי צ"ד כשהם יורים ומנסים לרכך את עמידתם של אוכלי המוות. הארי האט את ריצתו אט אט. ואז צנח לרצפה. "הארייייייי" "סיריוס, זה אתה" שאל הארי בתדהמה מוחלטת. "אכן הארי, זה אני." " אבל מה... מי... מה... איך?" מלמל הארי בפה פעור. "אכן, הארי" אמר סיריוס בחיוך רחב. "דמבלדור יותר חכם ממה שכולם חושבים." "אבל איך?" שאל הארי. "זה פשוט מאוד," ענה סיריוס, "דמבלדור חשד שיקרה לו משהו ביום מן הימים. ולכן הוא קרא לי ונתן לי את המשימה הזו, החשובה כל כך, להתחזות למת. ועל ידי כך להעביר אליך את כל הידע הנחוץ לך." "אבל אתה עברת בשער הזה!!!" צעק הארי. "נווו באמת הארי, מה אתה ילד קטן? ממתי מתים כשעוברים בשער?" "אז לאן נעלמת?" שאל הארי. "לזה כבר דמבלדור אחראי." חייך סיריוס ושערו הארוך כבר אינו סבוך עוד. "הוא סידר לי בית נהדר ורק אמר לי לשלוח לך את המכתב הזה כשיקרה לו משהו ולחכות לך פה." קול ריצת חברי צ"ד נדם וההבזקים עברו אל החורשה. הארי הרים את ראשו באיטיות והסתכל הצידה. המטאטא עדיין היה לידו. "ידעתי שאפשר לסמוך על נוויל." חשב הארי. הוא עלה על המטאטא והמריא בבעיטה. הוא נסק אל מעל העננים ואז צנח במהירות אל הצד השני של החורשה. הרוח שרקה באוזניו ועיניו כמעט יצאו מחוריהן. "אני חייב להגיע אל וולדמורט" מלמל לעצמו הארי. "בלעדי הקרב הזה לא שווה כלום." הוא ידע שוולדמורט יהיה מאחורה. מחכה להארי שיסיים את הקרב עם כל אוכלי המוות ואז יהיה לטרף קל בידיו. הארי הסתכל על האופק וראה אותם מגיעים. "המתים הקדושים לא אכזבו" מלמל לעצמו הארי.

בהודעות (ב')

הארי הניף את שרביטו והחדר החשוך נמלא הבזקי אור פתאומיים. "שתק" צעק הארי. הנף שרביט והקללה נחסמה. הארי הניף את שרביטו שוב ושוב, אגלי זיעה נוטפים ממצחו. "עצור, הארי" אמר סיריוס "מספיק להיום." "התאורייה היום היא פשוטה, הארי, אל תשתק אוכלי מוות בקרב גדול, כי החברים שלהם ישחררו אותם." "סיריוס" אמר הארי בקול יגע "אני רוצה לאמן את שאר חברי צ"ד. תסכים לעשות בשבילי את זה?" "לא לפני שהידע יעבור אליך, הארי" השיב סיריוס "אני לא אקח סיכון שאחד מהם מרגל." "אבל לפני הכל אני רוצה להראות לך את הדבר החשוב מכל." הארי וסיריוס יצאו מן המערה לאור היום. "לאן?" שאל הארי. "לבית מסדר עוף החול הישן," השיב סיריוס "כיכר גרימולד 12." הארי עצם את עיניו וחווה את התחושה הלוחצת בפעם המאה. "זה לא נהיה נעים יותר מתי שהוא?"שאל הארי כשהם עלו במדרגות העץ המרקיבות. "מתרגלים הארי, להכל מתרגלים". סיריוס פתח את הדלת ובית נקי למראה נגלה לעיניו. "איך זה כל כך נקי?" התפלא הארי. "תתפלא מה שנתיים לבד יכולות לעשות לבן אדם" השיב סיריוס כשהוא מחויך. סיריוס פתח את דלת אחד החדרים והארי נכנס בעקבותיו. על השולחן היחיד בחדר היתה מונחת קערת אבן שהיתה, לדעתו של הארי,דומה מאוד להגיגית. "זאת לא הגיגית, הארי." השיב סיריוס על השאלה שלא נשאלה. "הדבר הזה יקר מאוד ודמבלדור הוריש לך את זה, רק בתנאי שזה יעבור אליך כשלא תהיה בסכנה. לכן אני עדיין שומר על זה." "מה זה?" שאל הארי. "הדבר הזה נקרא מחשער." "הוא דומה להגיגית אבל הוא נותן לך הזדמנות לחזור אחורה לעבר וגם לקחת איתך אנשים מהעבר אל העתיד." הארי ראה אותם דוהרים לעבר החורשה. שרביטיהם שלופים וגלימותיהם מתנופפות ברוח. הם היו שלושה בלבד והארי ידע למה הרביעי לא הגיע. לא היה לו מספיק זמן להתעכב והוא צלל אל סבך העצים שמתחתיו. סלסס... גרדה קרן אור ירוקה בקצה אוזנו. העץ, שלידו טס, התפורר לרסיסים קטנים וציפורים מבוהלות המריאו אל השמיים שהתחילו להתבהר. הארי נחת על הקרקע וירד מן המטאטא. הוא ידע שהוא אמור לחכות להם עד שיגיעו... בלעדיהם אין לו שום סכוי לגבור על וולדמורט. ויחד איתם לוולדמורט אין שום סכוי לגבור עליו. הארי שכב מתחת לגזע עץ שנפל וחיכה. הוא ידע שלא יקח הרבה זמן עד שימצאו אותו ויתחיל קרב אבל הוא חייב לחכות להם! "מה אני אמור לעשות עם זה, סיריוס?" שאל הארי בתמיהה. "זה פשוט, הארי, לפני זמן רב מאד אמר לך דמבלדור שיש לך כוח כביר". "כן... כוח האהבה." השיב הארי כשהוא מסופק כולו, " אני לא יודע בדיוק כיצד להלחם בוולדמורט... לתת לו נשיקה?" "לא הארי, אבל הכניסה אל המחשער יכולה להווצר רק על ידי שימוש בכוח האהבה." "וזה כלי נשק כל כך גדול?" תמה הארי. "תלוי את מי אתה מזמן" השיב סיריוס והניח את שרביטו על המחשער. "אני יכול לזמן את דמבלדור?" שאל הארי וחיוך ענק נפרש על פניו. "לא הארי. לא את דמבלדור. אתה יכול לזמן אך ורק אנשים שהמחשער נוצר בזמנם." "אז את מי לזמן?" שאל הארי. "את ארבעת מייסדי הוגוורטס." השיב סיריוס כשארשת רצינית על פניו. "את מי??????????????" שאל הארי כשהוא המום לחלוטין. "זה פשוט מאוד, הארי" השיב סיריוס. "אתה מזמן אותם והם משלבים את כוחם בכוחך. יחד עם הכוח שלהם אפילו וולדמורט לא יוכל לעצור קללה שלך." "ואני פשוט חוזר אחורה וקורא להם?" תמה הארי. "אוו, הארי... הם מחכים לך מהרגע שהמחשער הזה נוצר." הארי לא הרגיש הרבה כשהקללה פגעה בו. הוא חש איך גופו מתאבן כשקללת שיתוק פגעה היישר בקצה רגלו. לידו חלפו סיריוס ואוכל מוות שהיה נראה לו מכווץ קמעה. הארי הבחין שהם לא הרגישו בו. "כנראה הקללה פגעה בי ללא כוונה..." הרהר. הוא נזכר ביום בו שכב ברכבת ללא יכולת תזוזה. וידע שהמצב יהיה גרוע אם הוא לא יקום. שלושת הקדושים לא יכולים באמת לפגוע במישהו שקיים בהווה. הם רק יכולים לעזור. זוהי מגבלה ששלושתם הסכימו עליה במיוחד כדי למנוע מהרביעי לעשות דברים שלא מצאו חן בעיניהם. הארי ניסה לזוז אך ללא הצלחה. הוא ניסה להתרכז בשרביט "אציו... אציו" אך השרביט לא זז. מיואש כולו ניסה לצעוק "שחרר". הארי הרגיש כאילו הכוח שלו נתקע במן מחסום אוויר שחוסם אותו. הארי התרכז חזק יותר "שחרר." הוא הרגיש שהמחסום כאילו רועד. "ש-ח-ר-ר" צעק הארי והוא הרגיש כאילו הכוח שלו פשוט שובר הכל בדרך. גופו התרפה מיד והוא הרגיש שהוא יכול לזוז שוב. הארי הרגיש את העוצמה בוקעת ממנו. הוא התרומם ושרביטו מושט למולו. "שלום לך, יורש" שמע הארי את הקולות המוכרים ששמע במחשער. "הענקנו לך מכוחנו." אמר בעל החרב עם האבנים האדומות. "קדימה הארי, אתה חייב להשלים את היעוד שלך." הארי התקדם אל עבר המחשער. "מה אני אמור לעשות כדי להגיע לעַ בר?" "פשוט מאוד הארי... פשוט חשוב על האוהבים אותך ועל האהובים עליך. ברגע שתחשוב על זה ותניח את ידך בתוך המחשער אתה תגיע למקום ולרגע שבו המחשער נוצר." הארי התקדם בהיסוס. "קדימה, הארי" אמר סיריוס. "אתה לא בא איתי?" שאל הארי. "לא. המחשער דורש יותר מדי כוח אהבה ממה שיש לכל האנשים... אמא שלך לא סתם הגנה עליך. היה זה משהו קדמון ועתיק שדירבן אותה להתייצב אל מול הרוע." הארי הנהן והניח את ידו על המחשער. הוא לא הרגיש כלום. הוא הרים את עיניו "סיריוס, לא קרה כלום." אך מולו לא היה סיריוס והוא גם לא היה בכיכר גרימולד 12. מולו ישבו ארבעה אנשים זקנים. הארי ידע מי הם, אלו היו ארבעת מייסדי הוגוורטס. הזקנים הביטו בו עמוקות. "ידעתי שתבוא" אמר בעל החרב שהארי זיהה כגודריק גריפינדור. "ואני לא" שמע הארי קול זקן בוקע מפי סלית'רין. "אני מלכתחילה לא הסכמתי לשטות הזאת! אני לא אצא להלחם נגד שארית צאצאי!" "כבר דיברנו על זה סלית'רין. ראית מה שאר בשרך גורם." "אני בטוח שתבינו אם לא אצטרף." מלמל סלית'רין ומבטו מקובע ברצפה. "אוו סלית'רין, זה בסדר." אמרה הפלפאף. "ובכן הארי.. אנחנו נבוא. אתה פשוט תצטרך לאחוז בנו ולחזור יחד איתנו אל העתיד." "חבל על הזמן, בואו נעשה את זה." אמר גודריק. הארי שילב את ידיו בשלושת זוגות הידים. הוא הרגיש את העוצמה הבוקעת מכפות ידיהם של שלושת האנשים הקדושים. הארי הניח את כף ידו בתוך המחשער וחזר אל החדר. הוא הרים את עיניו וציפה לראות שם את שלושת הקדושים. אך הדבר היחיד שנתקל בו היה עיניו החודרות של סיריוס. "נו, איך היה?" שאל סיריוס. "הכל הלך טוב, אבל הם לא חזרו איתי."

בהודעות (ג')

הארי הזדקף וחש את הכוח... את עוצמת הקסם, בוקעת ממנו. הוא החל לרוץ לכיוון קולות הקרב. ואז הוא ראה את וולדמורט. הוא עמד באמצע הקרב. הקללות שועטות מכל הכיוונים אך נהדפות על מגן אוויר בלתי נראה. הארי הביט בעיניים האדומות הבוהקות וידע, הוא ידע שהוא יכול לגבור עליו. וולדמורט השיב להארי מבט עז. ואז הארי ראה דבר מוזר. וולדמורט היה מפוחד. הכוח שבקע מעיניו של הארי הרתיע אותו. בזווית העין הוא ראה את רון שוכב על הרצפה מגואל מדם. אך לא הסיט את מבטו. הארי הרים את שרביטו וצעק "אבדה קדברה!" הקרן פגעה במגן האוויר בעוצמה רבה. קול פיצוץ עז נשמע. הארי הביט אל וולדמורט, הוא נראה גמור. הארי הרים את שרביטו בפעם השנייה וחשב בכל הכוח "אבדה קדברה." וולדמורט קפץ הצידה בשנייה האחרונה והתחמק מהקללה. הקללה השאירה מכתש קטן באדמה. הארי התקדם אל וולדמורט תוך כדי שהוא מוריד שני אוכלי מוות ששלחו קללות לכיוונו. "אבדה קדברה" צעק וולדמורט בייאוש. הארי לא הספיק לזוז והקללה פגעה היישר בחזהו. הארי הוטח אל הרצפה וציפה להרגיש איך זה כשמתים. אבל לא. הוא היה עדיין חי. הכוח שהוענק לו נתן לו את האפשרות לעמוד בזה. הארי התרומם מהרצפה והרגיש את עצמות החזה שלו משמיעות קולות לא נעימים. כאב חד בקע מחזהו. "אינקרטו" פגעה קללה שנייה בחזהו. הארי הרגיש כאילו משקולת במשקל 100 טון פגעה היישר בחזהו. הוא הוטח שנית על הרצפה. וולדמורט התרומם ונעמד מעל הארי. "נשארת שחצן בדיוק כמו שהיית." אמר וולדמורט ועיניו האדומות בוהקות ברשעות. "חשבת שאם קיבלת עזרה משלושת המקוללים אז אני שכחתי איך נלחמים?" "זה בסדר הארי". אמר סיריוס "הם אמורים לבוא בהמשך. דמבלדור אמר לי שיתכן שזה יקרה." "יקרה מה?" שאל הארי. "עיכוב קטן בזמן, הם יבואו כשתצטרך אותם, לא רגע לפני." הארי התיישב על יד שולחן האוכל הגדול וסיריוס מולו. "תאכל משהו הארי, אתה תצטרך את זה". הארי הרים בקבוק חצי מרוקן של בירצפת וגמע אותו. "מחר אתחיל לאמן את חברי צ"ד. גרעפ יצא אל ההרים לקבל עזרה מהענקים." "ולופין," שאל הארי. "מה שלומו?" "לא טוב... הפגיעה שפגעו בו אנשי הזאב כשהוא ביקש את עזרתם כמעט הרגה אותו." "עדיין לא הבנתי איך הוא הצליח להתעתק כשהוא פצוע קשה כל כך" אמרה הארי תוך כדי כירסום עוגיית דלעת. "תתפלא כמה כוח יכול להיות לך כשאתה במצב קשה" השיב סיריוס. "כן... גם אני בחיים לא האמנתי שאצליח להלחם עם וולדמורט פעמיים ולצאת מזה." הם לעסו בשקט. הארי הביט סביבו. הקמיע של סליתרין כבר מזמן היה מנותץ. הארי בעצמו שבר את הקמיע, בעזרתו של סיריוס, כמובן. הוא נזכר גם איך מצאו את שאר ההורקרוקסים והרסו אותם בעזרתו האדיבה של לופין. הארי יצא ועלה לחדר. הרמיוני ורון היו שם, עסוקים בכל מיני דברים... הארי יצא מהחדר במהירות. הוא ירד למטה וראה את סיריוס מכין את חדר האימונים של צ"ד. "מתי כולם מגיעים?" שאל הארי. "עוד שעה בערך". הארי ניסה לקמץ את ידו אבל שריריו לא נענו לו. וולדמורט פתח את פיו והקללה יצאה. "אבדה קדברה." קרן אור ירוקה נפלטה מקצה השרביט של וולדמורט. "לאאאאאאאאאאא" נשמעה צעקה וגוף נשי חסם את הקרן בגופו. הרמיוני צנחה לרצפה, מתה. הארי זינק. הוא שכח שהשרירים שלו כואבים. הוא הביט באדם שהרס את חייו, את חיי הוריו ועכשיו את חייה של חברתו הטובה ביותר. "אבדה קדברה" קרן האור נפלטה מהשרביט ופגעה במרכז בטנו של וולדמורט. וולמורט פער את עיניו לרגע, הארי חשב שהוא לא מת. אך אחרי רגע הוא צנח בסיבוב אל הרצפה. אדון האופל שכב מת. הארי הביט בעינים האדומות הכבויות. הוא שמע את סערת הקרב מאחוריו. הוא רץ להצטרף אל הקרב... הוא ראה את חברי צ"ד מנופפים בשרביטם לכל עבר. היה נראה שידם על העליונה... אך גם לחברי צ"ד היו נפגעים. הארי זיהה את נוויל שוכב על הרצפה ובוהה בגזע עץ שבור. רון עדיין נלחם אך נראה שכוחותיו אוזלים. "שתק!" צעק הארי ברפרוף ואוכל המוות שותק יחד עם קסם ההגנה הלא יעיל שלו. ואז הארי ראה אותו. הוא נלחם בעוז כשלידו שני אוכלי מוות הנלחמים יחד איתו. שערו השמנוני התנופף ברוח. הוא ראה את הארי ונעצר. "איפה אדון האופל?" סנייפ נראה מבועת. עיניו של הארי כמו ענו לו את התשובה והוא צרח. הארי הסתכל עליו כאילו מתוך חלום. הכל היה נראה לו חלום. אדון האופל מת. הרמיוני מתה. נוויל מת. הוא לא הסכים לעכל את זה. "אבדה קדברה" הוא צעק. סנייפ חייך כשחשב על לחש המגן, אך עיניו נפערו לרווחה כשהקללה פרצה את מחסום הפרוטגו ופגעה בו ישירות. סנייפ נשאר לעמוד כמה שניות והיה נראה לשניה כאילו הוא מחייך. אבל אז הוא צנח לרצפה. שאריות הקרב נמוגו אט אט. אוכלי המוות הנכנעים שותקו וקובצו בקצה החורשה. המתים נישאו בשקט על שרביטים. השמיים בכו. השמש כבר עמדה בשמיים אבל בניגוד לשעה היא הייתה נראית להארי חשוכה במקצת. יללת הרוח כאילו נגנה בעצב. השמיים הורידו את גשמי הברכה אך להארי היה נדמה הגשם כדמעות. והדמעות שוחררו. גם של הארי. אפילוג את הימים שאחר כך זכר הארי כמו מתוך חזיון. את כל הקטע של הלוויות, של החגיגות הכל כאילו רץ לו מול העיניים בסרט נע. הוא מצא נחמה אך ורק בידיה של ג'יני. רון לא מצא נחמה כלל. הוא היה מיואש מתמיד. הוא נסע יחד עם צ'ארלי ללכוד דרקונים... זה קצת השכיח ממנו את העצב. בית הספר הוגוורטס נפתח מחדש כשמקגונגל מנהלת אותו ביד רמה. סבתא של נוויל נפטרה חודשיים לאחר הקרב. על מצבתה היא ביקשה שיחרטו- "סבתא לנכד גאה, שידע להגן על חייו וחיי אחרים על חשבון חייו הוא." שבוע לאחר מכן היו הוא וג'יני בסוף שבוע נעים באחד מהאיים השקטים. חול ים. שמש. דבר אחד לא היה שם. הארי מישש את מצחו. לא הייתה שם צלקת.

למעלה