הפרעת קשב

נוסעת27

New member
הפרעת קשב

היי לכולם
לאחרונה נפל לי האסימון שככל הנראה יש לי הפרעת קשב וריכוז, אין היפראקטיביות, אבל כל השאלונים שמילאתי באינטרנט והמאמרים שקראתי מצביעים שככל הנראה זה המצב. אני תוהה אם לגשת לאבחון וטיפול... אני בת 30, כבר סיימתי שני תארים ראשונים (אחרי בגרות מצטיינת בתיכון ושירות צבאי מלא ופרודקטיבי) יש באמת כמה דברים שהייתי שמחה שיהיו אחרת (חלק מהסיבות שפוטרתי מעבודתי האחרונה היו חוסר תשומת לב לפרטים וטעויות טפשיות של חוסר תשומת לב ברמה שלא ייאמן). מצד שני, הסתדרתי לא רע עד היום, לימדתי את עצמי איך ללמוד בצורה נכונה אחרי שנים של כשלונות, ואיך להגיד.. אני מרגישה שגם האי סדר, חוסר תשומת לב לפרטים, הפיזור, אי השקט הפנימי, אפילו ההקשיי הירדמות בלילות מרוב בלאגן של מחשבות.. הם כולם כבר חלק מאישיותי ולא בטוחה שהייתי רוצה לדחוף לעצמי תרופות. אולי כל אדם נועד שיהיו לו דברים חזקים ודברים חלשים ואין צורך לתקן אותו? מישהו פה חווה לבטים דומים? אשמח לשמוע מנסיונכם ודעתכם

במקרה כזה מומלץ אימון אישי עם מאמן שמתמחה בהפרעות קשב

באופן עקרוני אבחון עוזר להבין מה הבעיה, ולקרא לה בשמה. לא תמיד זה הכרחי. בגילך רוב המאובחנים לוקחים תרופות במקרה הצורך ולא כל יום ובטח שלא כל היום,
הדרך שאת מסתדרת עם הדברים וגם די משלימה עם הקשיים- חוסכת ממך את הדיכאון הנלווה לתחושת הכישלון , ומצד שני תוקעת אותך במקום בדברים שהיו יכולים להיות הרבה יותר חלקים ובלי קשיים- כמו למשל להחזיק במשרה לאורך שנים ולהתקדם {!!}.
נראה כאילו את צריכה ללמוד עוד כמה אסטרטגיות חיוניות, על מנת להתקדם , ריטלין יכול לעזור אבל יותר חשוב ללמוד מה ואיך לעשות כדי שלא להגיע שוב למכתב הפיטורין בגלל ה- "אופס, לא שמתי לב..."
וכמו שכתבתי בכותרת- הכי מתאים מאמן/ת אישי/ת, המתמחה בהפרעות קזב וריכוז ועובד/ת בשיטה קוגניטיבית התנהגותית.
ספרי לנו באיזה איזור את גרה, אולי נוכל להמליץ על מישהו.

נוסעת27

New member
תודה רבה על התשובה

אני גרה באיזור תל אביב. אני מאמינה גדולה בטיפולים והייתי בעבר בטיפול פסיכולוגי שעזר לי וקידם אותי המון. אבל במקרה הספציפי הזה אני ממש מרגישה שזה מן חיווט לא לגמרי הגיוני במוח ומרגישה שהגעתי לשיא הפוטנציאל שיכולתי להגיע מבחינת התמודדות התנהגותית, יש מצב שאני טועה כי באמת עוד לא ניסיתי עם מטפל בבעיה הספציפית הזאת. אבל עברתי כברת דרך לבד ואפילו בלי לדעת לקרוא לבעיה בשמה.. האם ניתן לעשות איבחונים דרך קופת החולים? הבנתי שאם עושים פרטי זה עולה המון..? לגבי טיפול התנהגותי כמו שאמרתי אני קצת סקפטית, אבל בהחלט אשמח לשמוע המלצות

אם את סקפטית לגבי הטיפול, למה לך לעשות אבחון?

אבחון דרך קופת חולים הוא אבחון רפואי אצל נאורולוג או פסיכיאטר, אצל מבוגרים עדיף פסיכיאטר, ורצוי לברר על רופא שמוכר כמתמחה בהפרעות קשב וריכוז.
אבל, רופא יכול לאבחן, והטיפול שהוא יודע לתת הוא - תרופות. גם פסיכיאטר אינו מטפל, ובטח שלא יודע ללמד אסטרטגיות חדשות להתמודדות עם הקשיים.
נראה לך שהגעת לשיא הפוטנציאל, אבל בכל זאת פוטרת שוב מהעבודה- ואני אומרת לך שיש עוד מה ללמוד ממישהו שיודע ללמד אותך איך לשים לב לפרטים הקטנים, ולעקוף את הקשיים שעדיין תוקעים אותך במקום.

נוסעת27

New member
סקפטית זה לא פוסלת :)

הנחתי שבכדי לקבל טיפול ראוי, התנהגותי או תרופתי עלי ראשית לעבור אבחון ולא רק להסתמך על מאמרים ושאלונים שמילאתי באינטרנט...
אני עדיין בוחנת את התחום שחדש לי ובודקת את כל האפשרויות וכיצד ניתן להתמודד בצורה הנכונה ביותר בשבילי

מצוין, אז אם כך הדבר הטוב ביותר הוא לפנות לפסיכיאטר

שיאבחן אחת ולתמיד ובצורה מקצועית.
בהצלחה.

rinki

New member
מרפאות קשר בגליל ים . הוא מתמחה במבוגרים ויש לו גם מאמנות

אישיות ..ואין מה להתבאס כי הסיפור שלי דומה מאוד לשלך .
גם אצלי הביטוי הוא יותר פנימי ומאוד היה אפילו לי קשה לאבחן שיש לי את זה בכלל כי תמיד קישרתי את זה למשהו אחר.

למעלה