הפרעת קשב ... שאלה

Dowatch

New member
הפרעת קשב ... שאלה

אני סבלתי בעבר מהפרעת קשב הייתי מפריע ולא מסוגל לשבת רגע בלי לזוז היום אני כבר לא סובל מזה אבל אני קראתי במקרה לפני חודש אני חושב על הפרעת קשב כנראה מסוג אחר ואני חושב שאני סובל בה אני לא מרוכז (אפשר להגדיר את זה כחולם) יש רגעים שאני פשוט לרגע מתנתק ממה שהולך לפעמים ואני צריך מהר לנסות איך שהוא להתרכז איך קוראים להפרעה הזאת ומה יש כדי לעשות כדי לעצור אותה?

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא../images/Emo140.gif

צר לי לאכזב אותך, אבל לא מחחלימים מהפרעת קשב. עם הזמן אנחנו מסגלים לעצמינו הרגלים ואסטרטגיות כדי להתמודד עם הקשיים, ולכן נראה כי אנחנו כבר לא סובלים מזה. אם אתה מרגיש התנתקויות יש צורך בבדיקה נוירולוגית כי לפעמים זה יכול להצביע על דברים אחרים ולאו דווקא הפרעת קשב - לצורך זה נחוצה אביחנה מבדלת של מומחה.

Dowatch

New member
מהיפר אקטיביות כן

אני כיום בנאדם שונה לגמרי כל אחד יכול להגיד לך את זה ואיבחן אותי נירולוג ולא מצא דבר. כנראה שעברתי את זה מעניין אותי לגבי השאלה המרכזית שלי תוכלי לענות עליה איך נקראת ההפרעה השנייה

zivadina

New member
הפרעת קשב ללא היפראקטיביות-ADD

בדרך כלל הפרעת הקשב של הילדות מתמתנת בבגרות, ומרכיב ההיפראקטיביות נהיה קטן יותר. טוב מאוד שנבדקת אצל נוירולוג כדי לשלול את הסיכון שההתנתקויות הן סוג של אפילפסיה קלה. כנראה שנשארה לך רק הפרעת הקשב. גם בסוג ללא ההיפראקטיביות ניתן לטפל בעזרת ריטלין. בנוסף, אם אתה מתקשה לארגן את חייך, מומלץ לחפש מאמן אישי (coach). אתה מוזמן לקרוא בקישורים המצורפים:

Dowatch

New member
אני רוצה להבין לגמרי אחרי

שקראתי את המאמר אין ממש דרכים לטפל בזה לפעמים שאני צריך להיות מרוכז ואני קצת חולם אני "מסחרר" את הראש במהירות לשנייה ככה לחזור לעצמי אומר לעצמי להתרכז ולהקשיב אבל הרבה פעמים אני לא מסוגל גם שאני ממש רוצה , המוח שלי כאילו הולך לכיוון אחר למרות שאני מנסה מה אפשר לעשות כנגד זה אני ממש ממש רוצה להפטר מזה? יש דרך לטפל בזה? תודה!

zivadina

New member
אני חושבת שצריך לבדוק את האפשרות

של אבחון מסודר וטיפול בריטלין. יש הרבה אנשים וילדים ADD שריטלין עוזר להם ללמוד. כפי שתוכל לקרוא, הפרעת קשב לא עוברת ברוב המקרים, אבל היא כן ניתנת לטיפול.

למעלה