הפרעת קשב וריכוז

שנאלש

New member
הפרעת קשב וריכוז

בתי ילדה מקסימה בת 9.5 סובלת מ"טיקים", (כנראה תסמונת טוראט). האם יש קשר בין התסמונת להפרעת קשב וריכוז? (אחד נובע מהשני, או קשור בשני?) דבר נוסף, האם ילדים בעלי תסמונת טוראט, סובלים גם מחרדות? ומבטחון עצמי ירוד? קצת על בתי: היא ילדה חברותית מאוד, שאף פעם לא התקשתה להתאקלם בחברה חדשה, ובכלל. מאוד אהודה על חבריה, מנומסת ורגישה לצרכיהם של הסובבים אותה. לפעמים רגישה מדי לדעתי, למרות שהיא "שובבה", וזה מאוד מטעה את המורים ובכלל במסגרות שהיא נמצאת בהן. היא ילדה נבונה מאוד, ולאחרונה החלה לסבול מחרדות (לא רוצה לשמוע על דברים רעים ששומעים עליהם בחדשות, לא מוכנה שידברו בנוכחותה על כל מיני דברים שלדבריה מפחידים אותה, כגון: פריצה, תאונות ודברים אחרים, כי היא חושבת על זה כל הזמן,ולא יכולה לישון). האם ייתכן שהחרדות האלו הן חלק מהתסמונת או מהפרעת קשב? (היא לא אובחנה במכון מוסמך עדיין, זו רק השערה של נוירולוג, עפ"י הערכת המורה). האם טיפול בקלוניריט שעזר מאוד לבעיית הטיקים (הם נעלמו כליל), יכול לעזור גם לבעיית הקשב והריכוז? נ.ב. הטיקים חוזרים בכל פעם שהיא במצב של מתח וסערת רגשות, ומתבטאים בכל מיני צורות. היא הפסיקה לקבל את הקלוניריט בשל שיפור בטיקים. תודה על תשובה מהירה אני לחוצה מאוד מהנושא. דלית

ש ל י ק

New member
היי דלית

ראשית ברוכה הבאה.... ולשאלתך אז כן יש קשר להפרעת קשב (עד היום לא יודעים מה קודם למה הפרעת הקשב או הטוראט אבל בכל מקרה שניהם לעיתים שלובים). לגבי קלוניריט יש רואים שאומרים שזה משפיע גם על הפרעת הקשב, אצלנו בהתחלה זה עזר גם לזה אבל לאחר תקופה קצרה זה השפיע לרעה מבחינה התנהגותית ולכן הפסקנו עם זה. מנסיוננו רק ריטלין עושה את העבודה על הפרעת הקשב. לגבי חרדות מאוד מוכר גם לנו יש את זה עם הגדול , אגב אתמול שאלתי את הפסכיאטרית שלנו לגבי החרדות שהתגברו מאוד מאוד לאחרונה והיא אמרה שבהחלט יכול להיות קשר ישיר לקונצרטה שהוא נוטל אז כשאהייה בשנידר בחודש הבא נבדוק את האפשרות של שינוי ריטלין.... אז לסיכום וגם מנסיוני האישי ושל בני יש קשר לחרדות, הפרעת קשב , גם ocd למי שסובל מהתסמונת המתעתעת..

הלנה

New member
שלום שנאלש וברוכה הבאה

כן, הכל יכול להיות קשור אם כי לא חייב... העיקר שהילדה מתפקדת היטב ויש לה חברים..זה הכי חשוב. אני לא מכירה את השפעות הקלוריניט.

רבים המקרים שבהם

תסמונת הטורט מגיעה עם הפרעות קשב וריכוז (במקרה שלי מדובר ב-ADHD ולא ב-ADD,כיף הא? :) אני לא יודע מה הקשר הישיר בינהם אך ידוע כי קיים קשר כזה. לגבי החרדות,כן לצערי זו מנת חלקם של טורטניקים וגם של עבדך הנאמן.

שנאלש שלום וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אכן, מוכר קשר בין טוראט להפרעות קשב וריכוז - כלומר, לעתים מדובר בשתי הפרעות שמופיעות ביחד אצל אותם ילדים ו/או אותן משפחות. חשוב לציין, כי במידה ויש "רק" טיקים מוטוריים (כמו מצמוצים) - לא הכרחי שמדובר בהכרח בתסמונת טוראט. מידע נוסף לגבי טוראט והקשר להפרעות קשב ניתן למצוא בקישורים שלנו כאן בפורום וגם באתר של אסט"י (רראי קישור בצד השמאלי של המסך). גם אני חושבת כמו הלנה - מה שחשוב הוא התפקוד של הילדה, בעיקר בתחום החברתי. עם זאת, חשוב שלא להתעלם מהביטויים של החרדות ולבדוק בדיוק מה הרקע לכך, אם אצל הנוירולוג או בהתייעצות עם פסיכולוג התפתחותי או קליני. לגבי קלוניריט - מדובר בתרופה שנעשה בה שימוש גם לטיפול בהפרעת קשב וגם לטיפול בטיקים ו/או בטוראט. במסגרת ההתייעצות עם הרופא והפסיכולוג - חשוב להגדיר מה הבעיה העיקרית שמפריעה לתפקוד של הילדה ואיך מוצאים מענה טיפולי, גם בהיבט התרופתי וגם בהיבט הטיפול הרגשי/ התנהגותי. לסיכום - אני מציעה שתעייני במידע ההסברתי שלנו. אנחנו תמיד נשמח לענות כאן על שאלות נוספות.

למעלה