הפרעת קשב וריכוז

doronam71

New member
הפרעת קשב וריכוז

שלום,
לבני יש הפרעת קשב וריכוז, אמנם לא מהחמורות, אבל אני עדיין מעוניין ללמוד את הנושא.
אשמח אם תוכלו להמליץ לי על ספרים/מאמרים וכל חומר אחר שיעזור לי ללמוד את הנושא.

תודה

ספרים בנושא הפרעת קשב

לידע כללי בנושא אני ממליצה מאד על "לשלוט ב- ADHD, המדריך השלם והמוסמך להבנת הפרעות קשב וריכוז", מאת ד"ר ראסל בארקלי. דר בארקלי נחשב לפסיכיאטר המוביל בעולם בנושא הפרעת קשב, וכל שאר הספרים שלו ממול ים מאד
להורים ולילדים אני ממליצה על האיידיאיצ׳די שלי מאת לאורה וולמר שם תמצא גם המלצות להורים
יש, כמובן עוד ספרים רבים, אם תמקד אותי במה אתה מחפש עזרה, ולא רק ידע כללי, אוכל להמליץ על ספרים נוספים

דעה שונה

אני בא ממשפחה "מופרעת" לדורותיה, כולל ילדי שעכשיו כבר בוגרים. כך שמכיר את העניין לא רע.
כשרק נחשפתי לראשונה לעניין הפרעת הקשב, לפני כ-15 שנים, הייתי בגישה שלך. כלומר לחקור וללמוד את הנושא לעומק. אבל עם הזמן הגעתי לדעה שזו גישה שגויה. לפחות כשלא מדובר במצבים חריפים/פתולוגיים.
בסופו של דבר, מדובר במרכיב, כנראה פזיולוגי, "קטן", שמשפיע על מערכת גדולה ומורכבת להפליא של אישיות, התנהגות ושאר מרכיבי ה-"אדם". כמובן שיש אלמנטים משותפים, אבל עדין יש שונות גדולה מאוד בצורת הביטוי של התופעה בפרט, ובין ה-"מופרעים" בכלל.
רוצה לאמר - שהספרים, המאמרים וכיוב', מגדירים מודלים, מספקים נתונים סטטיסטיים, גישות וכיוב' מידע כללי, שאינו מותאם לילד הספציפי. ובסופו של דבר, כשלא מדובר במצבים קשים, אין באמת צורך בכל הידע המקצועי. הוא רק מבלבל ונוטע במוחך רעיונות שעשויים להיות משובשים. קצת כמו לתת להיפוכונדר לקרוא ספר רפואה - הוא כבר יגלה סימפטומים שלא חש בהם קודם...
&nbsp
לטעמי - כן לקבל הסבר והדרכה כלליים. בד"כ מי שעושה את האבחון אמור לספק אותם. להתחיל טיפול בריטלין. ואם הכל בסדר - גמרנו. יש לך ילד רגיל. אל תמשיך לחפור.

zivadina

New member
עוד דעה שונה

אני שאבתי המון מידע וכוח מן הספרים, החוברות והכנסים בנושא הפרעת קשב. עם זאת, קריאת מידע רב עלולה להציף ולשתק, ולכן כדאי לקרוא במנות קטנות, ואם אפשר, לקרוא בדיוק על הקושי שמעסיק אתכם.
למשל, אם מכירים את העקרון, שכדאי לפרק כל משימה גדולה למספר משימות קטנות, עושים צעד גדול בתמיכה בהתארגנות הילד.
או, אם מכירים את העקרון של ניהול מסגרת ביתית ברורה מאוד בלי "הנחות", עושים צעד גדול בכוון של בית רגוע וילד רגוע יותר.

אולי הכי כדאי להתחיל מהדרכת הורים ספציפית להפרעת קשב, כי שם מקבלים את העקרונות הראשונים ליישום ומשם אפשר להמשיך ולהרחיב את הידע.

בהצלחה!

למעלה