הפרעת קשב או חרדה ?

ouhjkp

New member
הפרעת קשב או חרדה ?

שלום לכולם. אני בן 30, (סייתי תיכון ואונ´ בהצלחה רבה וללא הפרעות קשב) לאחרונה הועלתה האפשרות שאולי יש לי הפרעת קשב. אובחנתי במכון, והתשובה היתה שיש הפרעות בריכוז במבחנים מסויימים, אבל כניראה שמקורם רגשי (חרדה), ולא התפתחותי(ADHD). הבעיה היא שהאבחון לא היה חד משמעי, ויתכן ולא בדקו טוב את המבחנים, ונאמר לי ש-80% אחוז המקור רגשי, ו-20% יתכן שזאת עדיין הפרעת קשב התפתחותית. התחלתי לקרוא את הפורום - ואני מוצא קצת דברים משותפים (למשל שאתם מסדרים לילדים שלכם את החדר (כמו שאמא שלי היתה עושה עד גיל מבוגר 28....)) כמו כן ראיתי את ההודעה של "סידני עלי" שבנה "עבר אבחון אצל מומחה לבעיות קשב וריכוז, והתוצאות הראו על כך שאינו סובל מבעיית קשב וריכוז על רקע אורגני אלא דווקא רגשי, מה שאינטואיטיבית ידענו מאז ומעולם." סידני - אני רואה שבנך אובחן אצל מומחה שכן הבדיל בין פגיעה בריכוז כתוצאה מרגשות.ואני מניח שהוא לא הותיר אותך עם ספק בדבר. אולי תוכלי לומר לי מיהו המומחה. או איזה מכונים יודעים להבדיל בין שתי התופעות. הנושא עלה אצלי לפני כחדשיים, והוא מדיר שינה מעיני. אותו מכון מסכים למסור את תוצאות המבחנים הגולמיים לגורם אחר מוסמך. אולי את או מישהו אחר כאן בפורום יוכל לעזור לי. תודה לכם
נ.ב. מה זה פיצול קשב ?

ouhjkp

New member
נו בבקשה,

אפה ישנם מומחים לאבחון הפרעת קשב במבוגרים ?

דליה.ד

New member
שלום לך וברוך הבא!../images/Emo172.gif

הפרעות קשב וריכוז על רקע רגשי - המקום הטוב ביותר הוא לגשת לפסיכיאטר, או נוירולוג מומחה. ניתן לאבחן זאת גם ב"ניצן" או מכון "רום-פילת". בהצלחה.

ouhjkp

New member
תודה לך.

מצד שני , אני לא בטוח שיש לי את זה (או קשה לי להאמין) כל התעודות שלי בבי"ס יסודי, ובתיכון עם ממוצע מעל 9. אז איך זה יכול להיות ? אני מחכה גם ל"סידני עלי" שאולי תוכל לומר מי מומחה להבדיל בין הפרעות הקשב. ובסופ"ש אני מתכוון לקרוא את הפורום. יש אולי איזשהו ספר בעברית או באנגלית שמסביר את הנושא ? או מאמר בסיסי, ומה ההבדל בין שתי הפרעות הקשב?

דליה.ד

New member
ספרים

בשורה האפורה (מעל שם הפורום), תמצא כותרת בשם "לוחות", שם יש רשימה של ספרים בנושא הפרעות קשב וריכוז. למה אתה מתכוון: "מומחה שיכול להבדיל בין הפרעות הקשב"? האם אתה מתכוון על רקע רגשי ו/או נוירולוגי? אם כך: זה ההבדל בין נוירולוג לפסיכיאטר: הנוירולוג יטפל בהיבים הנוירו-פיזיולוגיים והפסיכיאטר בהבטים הרגשיים. כל רופא, נוירולוג ו/או פסיכיאטר יתן לך אבחנה מבדלת. רוץ לקופת חולים והזמן תור!

שלום וברוך הבא!../images/Emo140.gif רגע לפני אבחון

אנא עשה את הבדיקות הבאות: -בדיקות דם השוללות אנמיה, סוכרת, תפקוד לקוי של בלוטת התריס, המצאות עופרת בדם. -בדיקות ראיה ושמיעה. כל התופעות שציינתי הן תופעות פיזיולוגיות (לא נוירולוגיות) שהסימפטומים שלהם בחלקם הם פגיעה ביכולת הריכוז והקשב. אחרי שתשלול את כל האמור לעיל - תוכל לעבור אבחון חוזר, יש לציין שמתח רגשי גבוה (המכונה STRESS) מאופין גם הוא בהפרעות בריכוז. אל תהסס לחזור אלינו עם כל שאלה.

ouhjkp

New member
../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo5.gif../images/Emo66.gif

קודם כל תודה על ההמלצה לבדיקות המקיפות הללו, אבל עכשיו אני יותר בסטרסס. אין לי אנמיה וסוכרת, מה רוצים מבלוטת התריס שלי, בבדיקות דם שגרתיות לפני שנתיים~שלוש שעשיתי, הכל היה סטנדרטי, אני רואה ושומע מצויין (עם משקפיים).... אני מעדיף ללכת לרופא מומחה שאולי יוכל לחסוך ממני את הבדיקות המקיפות הללו, או ישלח אותי נקודתית. חג שמח. |לא עשיתי רע לאף אחד, מה רוצים ממני...|

אתה מצחיק../images/Emo6.gif

את כל הבדיקות האלה עושים אצל רופא המשפחה בבדיקת דם אחת קטנה... תפסיק להיות במתח - יש לי תחושה שזה לא פחות חשוב במקרה שלך

למעלה