הפרעת התנהגות

ננוצי

New member
הפרעת התנהגות

שלום, הצילו !!!
ילדי בכיתה א' גיל 6.5 , מתנהג באופן חמור במסגרת בית הספר, שובר מעיף בועט מרביץ (גם למורה אם היא מחזיקה אותו) זורק מציק לילדים, בהתקף זעם הוא בורח ורץ ברחבי בית הספר צוות המורים לא מצליח אפילו לדבר איתו.
לא ניתן לדעת אפילו איך זה מתחיל ..המורים מיואשים.
בבית ההתנהלות קצת יותר רגועה אך לא קלה הוא צועק ומרביץ רק לאחים לא לנו ההורים.

הוא מפחד מחושך , ולאחרונה לא מעוניין ללכת לחוגים שאותם מאוד אוהב, וניראה שהוא חושב שכולם נגדו,כולם אשמים

אנחנו אבודים !!
מה עושים לאן הולכים?
אני כל ADHA וניראה שבתופעות ההתנהגות זה מתאים
אני קוראת על ODD וניראה שזה גם מתאים
אני מבקשת עיצה מה לעשות?

באינטרנט יש פיצוץ של מכונים ומאבחנים ופסיכולוגים ופסיכיאטרים לאן ללכת?

ההתנהגות הזו חדשה?

או שכך היה גם בגן? אם זו התנהגות חדשה- תנסי לברר מה קרה לאחרונה, זה יכול להיות טראומה כלשהי. ההפרעות שהזכרת לא מתחילות פתאום בגיל 6.5, הן מולדות...
בכל מקרה- קודם כל אבחון- אצל פסיכיאטר. את לא יכולה לאבחן לפי רשימות מאפיינים ברשת- מי שצריך לעשות את זה זה רופא. ועם קשיים כאלו רצוי שיהיה פסיכיאטר מומחה לילדים.
ספרי לנו באיזה איזור אתם גרים- ולאיזו קופת חולים אתם שייכים- כדי שנוכל אולי להמליץ על רופא מוכר וטוב.

ננוצי

New member
בקשה לעזרה לגבי אבחון

תודה רבה על תגובותכם,
הבעיה קיימת כבר שנתיים אך החריפה בעקבות עליה לכיתה א
אנחנו גרים במרכז איזור תל אביב גבעתיים רמת גן , ושייכים לקופת חולים מכבי. ומוכנים להרחיק למען רופא טוב!!

אשמח לדעת לאן לפנות,
האם לעשות אבחון קשב וריכוז או עוד אבחונים נוספים?
אין לנו בעיה לפנות ולקבל גם שם של רופאים שלא עובדים דרך מכבי במידה ואכן הרופא טוב.

תודה רבה !!

לננוצי

כמו מירב גם אני חושב שהפסיכיאטר הוא הכתובת הנכונה.
יש לזכור שגם אבחון פסיכיאטרי והתחלה של טיפול,
הם תהליכים שדורשים סבלנות.
עם זאת, נשמע שהמצב קשה ומעיק גם בבית הספר וגם בבית.
לכן אני מציע שבמקביל לפנייה לפסיכיאטר תתחילו בטיפול התנהגותי,
שיקל עליכם ועל הילד.
(טיפול כזה מתאים לילדים עם ADHD, ODD ואבחנות אחרות).
ניתן לבקש מבית הספר שיערוך תכנית תוך היעזרות בפסיכולוג/ית בית הספר,
או מורה המתמחה בנושא.
כמו כן ניתן לפנות להדרכת הורים דרך קופת החולים בכדי לקבל כלים להתמודד עם ההתנהגויות בבית.
תקופות קשות אלו עלולות ליצור מתחים בין המשפחה לבין בית הספר, ולכן חשוב להקפיד על שיתוף פעולה הדוק ביניכם לבין הצוות.
בהצלחה

למעלה