הפרעת אכילה?

einatl2

New member
הפרעת אכילה?

שלום דר. גבעוני, ש לי בן, עומר , בן כמעט שנה. בעבר הוא סבל מרפלוקס סמוי וקיבל לוסק (הוא היה בטיפול ובמעקב אצלך..). הריפלוקס והלוסק תודה לאל מאחורנו, אך יש בעיה חדשה: לפני כשבוע הוא החל לסרב לאכול מכפית. עד אז היתה לו שגרה של ארוחת מחית פרות בעשר, אחר כך מחית ירקות בצהריים, מעדן חלב אחר הצהריים ובערב משהו קטן (אבוקדו/ביצה). בין לבין גם לוקח בקבוק סימילק בבוקר, בצהריים, ובערב. כאמור לפני שבוע הוא התחיל לסרב לאכול מכפית. כשאני מושיבה אותו על כיסא האוכל ונותנת לו את הכפית הוא מזיז את הראש ואף מעיף את היד שלי עם היד שלו. את בקבוק הסימילק הוא ממשיך לשתות. וכן, הוא ממשיך לאכול חטיפים שהוא מחזיק ביד (בייבי ביס, פתיבר, במבה). יש לציין שהוא מכניס לעיתים קרובות אצבעות לתוך הפה עמוק בפנים. יכול להיות שזה בגלל בקיעת שיניים? אם כן, לא ברור לי הסרוב המוחלט לכפית - הרי אני לא מכאיבה לו אלא שמה לו את הכפית בפה בעדינות. ואם כן זה מכאיב לו - איך זה שהוא עדיין אוכל בקבוק וחטיפים? חוץ מזה, הבנתי שכאבי השיניים זה עניין של כ- 4 ימים, לא? אני חייבת לציין שהעניין הזה מאוד מתסכל ומדכא אותי. מדוע זה קורה? מה עליי לעשות? האם זו הפרעת אכילה? תודה מראש, עינת

הפרעת אכילה

ראשית , לא להכנס ללחץ.הלחץ שלך מקרין באופן תת מודע עליו ורק עלול ליצור מעגל סגור של מתחים. שנית, שיניים יכולות להיות בהחלט סיבה לסרוב אכילה בכפית. לזרום איתו בצורת אכילה שהוא רוצה , מאחר ואינו מסרב לאכול הכל לא צפויה בעיית הזנה . מקווה שעם הזמן הכל יבא על מקומו בשלום . לא להכנס לדכאון מזה - יש סיבות אחרות ויותר רציניות להכנס לדכאון.... כל טוב ותמשיכי להנות מהילד הנפלא שלך.

einatl2

New member
תודה לך! העצה שלי הרגיעה אותי ועזרה לי ../images/Emo9.gif

תודה לך

למעלה