הפרעות שינה

nur111

New member
הפרעות שינה

בני בן ה- 11 סובל מהפרעות שינה ומתעורר באמצע הלילה ואחרע זמן מה נרדם וזה מציק לו מאד. הם יש למשהו רעיון מה לעשות ? תודה נורית

zivadina

New member
הפרעות שינה

שלום נורית. חשוב שתפרטי איך השינה של הילד עד שהוא מתעורר. יכולים להיות גורמים שונים שמפריעים לשינה: א. חסימה בדרכי הנשימה - בודקים אצל רופא אא"ג ב. סיוטים וחלומות לא טובים - בודקים אצל פסיכולוג ג. מחזור שינה לא מסודר - בודקים במעבדת שינה מחזור שינה לא מסודר יכול לנבוע מהרבה סיבות, ורק אחת מהן היא בעיית ויסות בגלל הפרעת קשב ורכוז, שלא כתבת אם יש לבנך. בכל מקרה, אני ממליצה לך לעקוב אחרי השינה של בנך כדי להבין יותר את התכונות שלה, ואחר כך לפנות לאבחון מקצועי מן הקל אל הכבד, לפי הסדר שהצעתי לך כאן. נשמח לדעת מה החלטת לעשות.

nur111

New member
הפרעות שינה

תודה על התגובה המהירה. כן הבן שלי אובחן כבעל בעיות קשב וריכוז עם היפראקטיביות. עד כמה שאני יכולה לאבחן הוא ישן שקט כאשר ישן, לעיתים רחוקות יש לו סיוטים . וכמעט כל לילה הוא מתעורר לפחות פעם אחת. האם ידוע לך איך מגיעים לאבחון במעבדת שינה? תודה מראש נורית

zivadina

New member
איך מגיעים למעבדת שינה?

מציעה לך לשאול את רופא המשפחה או, לחילופין, לפנות למעבדה עצמה ולשאול. במדור "שינה ו-ADHD" יש קישור למעבדת השינה של אוניברסיטת תל אביב. בצפון ניתן לאתר את מעבדת השינה של הטכניון.

מלטונין זה פתרון שמצאתי לבני בן ה-7

הוא גם כן סובל מבעיות שינה והפסיכיאטרית נתנה לו בהתחלה טיפות לשינה שנקראות נאולפטיל, אבל זה היה כימי ולא רציתי לאורך זמן משהו כימי. לכן פניתי שוב לרופאה והיא המליצה על מלטונין בסירופ שעולה בארץ המון,וא"כ גיליתי שבארה"ב למשל מוכרים בחניות GNC (מוצרים טבעיים) מלטונין בכדורים בטעם פטל אבל בארץ אין אותם בGNC , אז אחותי שגרה בארה"ב שולחת לי כל פעם בקבוק שיש בו 120 כדורים ועולה לה 6 דולר שמספיקים לכמה חודשים וזה לפחות משהו טבעי. לפעמים כשאני מתקשה להרדם אני נוטלת אחד וזה עוזר לי מאוד. אני חושבת שאצל בני הבעייה נובעת מנטילת ריטלין, השאלה ממה נובעת הבעיה אצל בנך. מקווה שעזרתי אילון 20498

spidergirl

New member
מלטונין עוזר רק להרדם

לא עושה את השינה רציפה יותר. באמת בארץ המלטונין הרבה יותר יקר ולא ניתן להשיג בכל בית מרקחת ורק עם מרשם.

הבן שלי נרדם תוך חצי לשעה,למשך

10 שעות לפחות ולא קם עד הבוקר, אוליי לשרותים ואני לא שומעת אותו. אבל זה דבר אידיבדואלי מאוד למרות זאת כדאי לנסות.

zivadina

New member
אני הייתי מתייעצת עם רופא

ולא נותנת מלטונין על דעת עצמי. צריך לאבחן ממה נובעות בעיות השינה לפני שמכניסים לגוף חומרים שונים, אפילו אם הם חומרים שאמורים להיות בגוף באופן טבעי. למה להפר את האיזון בגוף כאשר לא בטוח שזהו הפתרון הנכון? תמיד תמיד: קודם כל אבחון מקצועי, אחר כך טיפול מקצועי. לא ההיפך.

spidergirl

New member
מלטונין הוא תוסף מזון

זה כמו שמציעים בפורום לקחת רסקיו ואף אחד לא שולח אותם לרופא. ואם לא יעזור לא יעזור, אבל כמעט תמיד מסדר את העניינים.

zivadina

New member
לא בדיוק

מלטונין הוא חומר שיש לנו בגוף, ונטילה נוספת שלו מעלה את הרמות שלו בגוף. אגב, כל תוספי המזון שמשנים את תגובות הגוף הם תרופות, וצריך להתייעץ לגביהם.

nur111

New member
פרעות שינה

תודה , אני לא יודעת למה הוא לא ישןרצוף, אמנם הוא לוקח רטלין אך הבעיה היא מתמיד מאז שנולד הלילות שלו לא רצופים. להיפך כשהתחיל לקחת רטלין היה קצת יותר רגוע . נורית

למעלה