הפרעות שינה

פוגטיב

New member
הפרעות שינה

שלום, סדר היום שלי מאד עמוס, אני חוזר כמעט מדי יום בשעה מאוחרת מאד, לומד הרבה ועובד קשה. במצב זה כל בעיותיי והדברים שמטרידים אותי נדחקים הצידה. הן מבחינה אישית, והן משפחתית. במהלך היום אני עסוק בדברים שלי, ואינני מסוגל לפנות את הראש למחשבה טורדנית. בלילה כשאני חוזר הביתה ונכנס למיטה, פתאום כל הבעיות צצות ועולות, קשה לי מאד להרגע, ולפעמים אף שאני עייף עד כדי תשישות, המחשבות מציפות אותי, מעלות לי את הדופק מאד ואינני מצליח להרדם. לרוב זה מפסיק אחרי חצי שעה עד שעה, אך לפעמים זה נמשך אל תוך הלילה. הדבר מקשה עלי לתפקד, שכן אני צריך לקום מוקדם בכל יום. בסופי שבוע (ליל חמישי ושישי) אני מצליח לישון היטב, לא כי אין דברים שמטרידים אותי, אלא בגלל שאני לא פוחד שאני לא אצליח לישון ואני אהיה מותש יום למחרת, כי אני יכול לקום בכל שעה. חשבתי ללכת לטיפול פסיכולוגי, אבל לא רק שאין לי זמן לזה, גם אין לי יכולת כלכלית לשלם עבור פגישות 400-450 שקלים. בינתיים אני מתמודד היטב עם הבעיות והקשיים שלי, והן עניין זמני ושיחלוף, משום שבעיקר הם נובעים מגורמים חיצוניים. אני פשוט אינני יודע איך אני יכול לנקות את הראש לפני השינה ולהרדם טוב. לעתים אני גם חוזר הביתה אחרי יום קשה מאד ומרגיש עירנות ואדרנלין שעוברים רק מאוחר מאד (מדובר בשעות של 23:00-24:00 שבהן אני חוזר). אודה מראש על כל עצה ועזרה.

dance of life

New member
מצטרפת אליך

אני אמנם עוד צעירה אבל סובלת מאותה הבעיה כבר שנתיים אני חוזרת מאוחר מהעבודה אחרי יום לימודים עמוס יותר מדי, ועבודה רצופה של 8 שעות בסביבות 10 בלילה העבודה דורשת הרבה ריכוז ומחשבה, דבר שלוקח ממני הרבה אנרגיות, בעיקר אחרי יום לימודים. יש לי המון בעיות אישיות, גם פסיכולוג כבר לא ממש עוזר לי אני הולכת לישון, ולא מצליחה לעצום עין. במקרה הטוב אני ישנה שעתיים שלוש, ואז אני באמת אדם מאושר. אני סובלת בגלל זה מחולשה וחוסר ריכוז, ממחלות ובעיקר ממגרנות בלתי פוסקות. התפקוד שלי כל כך ירד, שאני מוצאת את עצמי עושה הכל בהילוך איטי, חושבת על כל דבר 100 עפם, קוראת כל משפט 10 פעמים ועדיין לא מבינה (ואני ילדה שקולטת מהר מן הרגיל) הייתי עושה הכל בשביל גם לקבל עצה...:) (ד"א, בהצלחה לך פוגטיב)

גרא.

New member
פוגטיב,קשה קשה להסתובב במיטה

כשהמחשבות מציפות,ואי אפשר להרדם..אפשר להבין אותך,בפרט שאתה משתייך לאוכלוסייה מאד גדולה של אנשים הסובלים מנדודי שינה.מה אפשר לעשות? אחת האפשרויות הבולטת במיוחד,היא לגשת לרופא המשפחה,לקבל ממנו מרשם לכדורי שינה, מסוג זה או אחר,ואז תוכל לישון היטב כל לילה.אפשרויות נוספות להתמודד עם קשיי השינה,הן אלה.ראשית,אם שנתך נודדת,צא מהמיטה,ועשה משהוא עם עצמך,ספר,עיתון,או הצצה בטלויזיה.כשתרגיש עייפות,חזור ונסה להרדם. אפשרות אחרת,כדאי לבדוק את הרגלי האכילה שלך.מסתבר למשל,כי אכילת בשר לפני השינה,מקשה על ההרדמות..ויכולות להיות עוד אפשרויות,לשם כך כדאי להתייעץ עם דיאטנית.אפשרות אחרת,היא,לפנות לכיוון האלטרנטיבי.החל בתרופות טבעיות,וכלה בלמידת טכניקות הרפייה עצמית,שתוכל להפעילן לפני לכתך לישון. למשל מדיטציה,יוגה,וכמובן הרפייה עצמית.(לכך יש קלטות שמע מצויינות בחנויוןת הספרים,למשל זו של ד"ר אליצור,ואחרות)..מסתבר,שגם פעילות מינית אינטנסיבית,עשוייה לעזור לך להרדם,אלא אם כן אתה מתקשה בכך עקב אותן מחשבות טורדניות..בכל מקרה,טיפול פסיכולוגי,לא יעזור לך במישרין לנקות את הראש,כדי להצליח להרדם,בפרט שאתה מציין כי הבעיות והקשיים שלך נובעים מגורמים חיצוניים..הפסיכולוג הטוב ביותר,לא יוכל לעזור ,כאשר אתה מאד מוטרד מהאובר דראפט שלך בבנק..הפתרון לכך הוא כמובן אחר.לכן זה לא הכיוון.אגב,מחקרים מלמדים כי לא מעט אנשים הטוענים שאינם מצליחים להרדם לזמן ממושך בתחילת השינה,מעריכים בצורה מאד לא מדוייקת את משך הזמן,שהוא עפ"ר מאד קצר..מה שחשוב יותר הוא באיזה מידה אתה חש עייפות במהלך היום,למעט שעות הצהרים בהן מרביתינו,חשים עייפות,גם אם ישנו טוב בלילה.אם התחושה הכללית שלך במהלך היום היא של ערנות,מרץ ויכולת להתמודד עם המטלות שלפניך,ואינך חש עייפות..בסופו של דבר,אתה בעצם ישן היטב,למרות התרוצצות המחשבות בתחילת השינה...ושעות השינה שאתה למעשה ישן מספיקות לך בסופו של דבר...

nutmeg

New member
ואני רוצה להפנות אותך

לכמה טיפים שנכתבו על ידי המרכז לרפואת שינה בטכניון לגבי "הגיינת שינה" - או במילים אחרות מה ניתן לעשות כדי להקל על השינה ועל ההרדמות. צודק גרא שלתזונה יש מקום נכבד בעסק.

למעלה