הפרעות ריכוז.

pejoya

New member
הפרעות ריכוז.

שלום רב לחברי הפורום. אני בן 27. בעבודה חדשה, (מחשבים) עלי לקרוא חומר טכני רב באנגלית. החומר לא קשה, אבל אין לי סבלנות אליו. מני פרוצדורות ושאר מרעישין בישין: "זה עושה ככה, זה מחזיר בתגובה ככה" וכו. לא מענין!! אני צריך להכריח תצמי כדי לקרוא. ובה בשעה מתחילים כל מני רעיונות להכנס לי לראש, כל הרעשים בקומה, כל היסטורית חיי מאז גיל הגן, עוולות שנעשו לי בחיים, דברים שלא השגתי, ושאר ירקות. אני מוצא עצמי עושה כל דבר מלבד המטלות שעלי למלא. (למשל עכשיו, כתיבת אימייל במקום לעבוד :) יש לי אח קטן (16) המוגדר ADHD. הוא מקבל ריטאלין כדי שלא יעשה "שמייח". בהיותיילד אולי לא היה מקובל להיבחן. אני עצמי עברתי איבחון (שטחי לטעמי) ובשל "הפרעות בריכוז" ניתנו לי הקלות - אקסטרא זמן במבחנים. עושה רושם ששלמתי וקיבלתי ולא מעבר לזה. באוניברסיטה - הייתי זורק מטוסים בהרצאות במקום להתרכז. (בבה"ס לרפואה שמי ייזכר לדיראון עולם :) החזקתי שם בדיוק חודשיים. מה אתם אומרים ... ? (לא מצפה לאיבחון אלא ל.. אולי סמפטיה ומשהו מניסיונכם העשיר. אני.

zivadina

New member
מפריע לאחרים להתרכז....

זה היה בצחוק. שלום pejoya וברוך הבא אלינו. ההתנהגות שלך בהחלט עלולה להצביע על הפרעת קשב, במיוחד אם כבר אובחן אח אחד, היות שזו תופעה תורשתית ב-90%. ממליצה לך לקרוא על הפרעת קשב במבוגרים, ולהחליט אם כדאי לך ללכת לאבחון מקצועי מסודר, שייתן לך הצעות איך לטפל בבעיות הרכוז שלך.

התשובות בגוף השאלה.

כתבת את התשובות בעצמך: 1. אינך מרוצה מהאבחון השיטחי שעשית כי הוא נתן לך קצת התאמות ושום טיפול רציני. אולי עליך למצוא מאבחן רציני יותר או דרכים רציניות להוציא משהו מועיל יותר מהאבחון שכבר עשית כגון פיתוח כלים להתמודדות עם חומר עבודה לא הכי מרתק. 2. חומר העבודה שלך לא מעניין אותך. האם אתה מתכוון כל החיים לעבוד רק עם חומר כזה או שזו תקופה קצרה של הקרבה הכרחית? אם זו העבודה שלך לנצח, שקול מחדש את התאמתה לך. אם לא הייתה לך בעיה לעזוב את בית הספר לרפואה, שקול לעזוב גם את העבודה הזו. בהצלחה!

למעלה