הי לידן
גם אני עובדת עם ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז, אני רואה לרוב תוצאות תוך כדי הטיפול- הילד נרגע מאוד, פתוח לקבל את הטיפול, ולפעמים אני רואה תוצאות עם הזמן- רואה הבדלים בין טיפול לטיפול. שלב ראשון חשוב ביותר זה ליצור עם הילד יחסי אמון, ולא לשקר- ילדים מרגישים- לבוא עם לב פתוח. כל ילד הוא שונה מרעהו- לכל ילד אני מתאימה טיפול אחר. אני גם לומדת כמה שאפשר על הרקע של הילד-לתשאל את הוריו- איך הוא נולד, מתי אובחן, איך היה בגן, בביס, האם לקוח תרופות או לא, וכן הלאה. אישית, המטרה שלי בטיפול היא לחבר את הילד לכאן ועכשיו- לא להתפזר ולחשוב על אלף דברים (קשיי ריכוז), לחבר אותו אל הגוף הפיזי ולא שהראש ינדוד ולהיות מנותק. מבחינת רפלקסולוגיה, אני עובדת ככה: הרבה מערכת עצבית- אפילו כמוטיב חוזר, מערכת שלד ושריר- תמיכה פיזית בגוף כולל הטענת עקבים- לחבר אותו לקרקע, מערכת עיכול (יש ילדים עם בעיות עיכול וזה יכול להכניס אותם לאי שקט), הרבה הטענות בעיקר דרך עקבים, עבודה בשתי כפות רגליים במקביל כדי לחבר בין מוח ימין ושמאל, עבודה רגועה, איטית, חמימה. לא יותר מ20 דקות- חצי שעה. יש ילדים שהם באי שקט גדול- אפשר לתת להם הפסקות -זמני הפוגה של כמה דקות לטייל בחדר יש ילדים שלא יכולים לשכב ויותר מתאים להם לשבת ולהשען על הקיר, או אפילו לשבת עם האמא אם אפשר- שהוא יושב עליה בין זרועותיה גם הכנתי מפה רפלקסולוגית פשוטה- עם ציורים של אוזניים, עיניים, מעי גס, ריאות, מקלעת שמש, וכדומה- מפה צבעונית של כמה מהרפלקסים החשובים שכולם מכירים- כמו שציינתי- איברי גוף שגם הילד מכיר, והם מאוד אוהבים את המפה הזו ויושבים איתה כל טיפול מחדש ואוהבים להתבונן ולשים לב איפה אני עובדת עכשיו ואיך זה מתקשר למפה שהם רואים- מאוד מחבר אותם לכאן ועכשיו ולמה שקורה להם בטיפול ולמה שקורה להם בגוף. לפעמים הם אוהבים לבקש ממני לעשות רפלקסים מסוימים כפי שמופיעים במפה שעשיתי. אפשר גם נרות- ולכבות את האור ולהשאיר קצת אור נרות או אור שמש מהחלון- יכול לעזור להכניס אותם לאווירה רגועה יותר. הם מאוד אוהבים לשכב על הבטן או להשען בגבם אל הקיר חשוב לפני ואחרי טיפול להציע להם לשתות קצת מים. יש ילדים שהקושי שלהם להתרכז מאוד גדול אז אני משלבת פנטומימה ותנועות מצחיקות ומוגזמות בטכניקות הטיפול עם קולות מצחיקים והם מאוד נהנים. יש ילדים שאני מציעה להם למרוח לעצמם קצת קרם ולעסות את עצמם ברגל אחת ואני מטפלת בשניה- שוב מהרצון שלי לחבר אותם אל הגוף. יש ילדים שרוצים רפלקסולוגיה בידיים ולטפל בי דווקא

ואני מאפשרת את זה בהתחלת הפגישה - כי אחרת הם נסגרים ונמנעים מטיפול ואין טעם ללכת איתם ראש בראש. וזו גם הזדמנות טובה לבניית אמון. ואחכ אני מנצלת את ההזדמנות שהילד כבר נגע בקרם ועשה לי עיסוי- כדי לעבור מפאזה של מטופלת לפאזה של מטפלת בהם. והכי חשוב- ליהנות. זו הרפתקה וחוויה אמיתית לעבוד עם ילדים כאלו. הם מאוד נהנים וחשוב להיות קשוב להם- וליכולת שלהם להתמודד עם הטיפול- יש ילד שיכול חצי שעה נטו ויש ילד שמסוגל לשאת חמש דקות שלאחריהן זקוק להפוגה ואז שוב חמש דקות. לקרוא שפת גוף של הילד ולשאול אותו. הרבה בגובה העיניים ובהנאה- שיהנו! ענת