מאוד קשה לחלק זמן , צריך יומן מיוחד
רק בשביל זה. למזלי יש לי קצת עזרה מההורים, למשל, בנוסף לכך- יש לליאור וליאת טיפול אורתודנטי (ישור שיניים) ואמא שלי לוקחת ומחזירה אותם ומוסרת לי מה צריך לעשות (הברגות ולבישות למיניהם). יש בנוסף- לליאור טיפול לפזילה דרך רופאת עיניים (הוא מרכיב משקפיים ועבר 2 ניתוחי פזילה). אמא שלי לוקחת אותו לרופאה ומוסרת לי מה צריך לעשות. לכל זה כמובן מצטרפות בעיות כלליות של כולם ושלי בפרט, למשל, יש לי אולי בעיה בבולטת התריס מהלידה האחרונה ואני חייבת להיות במעקב אצל רופאה אונקולוגית (איך איך שקוראים לזה). יש לי בעיה של שומנים בדם ואנמיה ואני צריכה דיאטיקנית (מומחית לדיאטה). גם בהתחלה בעלי אמר זה יעבור לבד, עכשיו הוא מבין שיש דברים שלא יעברו, (אין תיקון לדברים של ליאור) יש עזרה להתמודדות (קלינאית, פסיכולוגית, אולי חונך אם נמצא). ידוע שאם יש ילד אחד לקוי למידה, יש סיכוי גבוה יותר לשאר שיהיו גם כן (אומרים שזה תורשתי). לדעתי רוב הבעיה (ריכוז,ארגון,זכרון) מבעלי, הבעיה החברתית ממני. גם אם לא תעזור מספיק העזרה, אי אפשר בלי ואין משהו אחר.(אין ניתוח לתקן) זה לא מכונה.זה בן אדם. כשגילינו שליאור לקוי למידה, היתה גם ליאת. תמיד מילדות רציתי או 2 ילדים או 4, כי אני הייתי רחוקה בגיל מ-2 אחיותיי ותמיד רציתי אחות בגילי או קטנה ממני. לאט לאט רציתי 4 כשהתחתנתי. בעלי הסכים ל-2 . לליאת היתה ברונכיט ספסטית שזה קרוב לאסטמה וטיפול בה דרש הרבה זמן וכוח. אחריה רציתי הפסקה גדולה ולקחתי הפסקה ארוכה של 9 שנים. אז הבנתי שאי אפשר לחכות שליאור יתוקן, אלא שתמיד זה ילווה אותנו. לכן החלטתי להביא עוד ילד לעולם וידעתי שזה יוציא קצת את הבעיות של ליאור ממרכז החיים ויביא קצת שמחה חוץ ממריבות. צדקתי בגדול !!! הילדים משוגעים עליה. תכף אמשיך בהודעה הבאה.