הפרעות קשב וריכוז

madiha11

New member
הפרעות קשב וריכוז

שלום , אני סטודנטית וגם אם שיש לי בן (2) והאמת למדתי את הנושא של ילדים בעלי הפרעות קשב וריכוז, ובתוא אם אני לפעמים חוששת שהילד שלי שייך לקבוצה הזאת , איך אני יכולה לדעת את הסימנים נכונים לפני שאשלח אותו לאבחון.

zivadina

New member
ילד בן שנתיים

שלום רב לך וברוכה הבאה. נהוג לאבחן הפרעת קשב בוודאות רק בסביבות גיל 5, היות שעד אז ישנן הרבה בעיות התנהגות שנובעות משלבי הצמיחה השונים. את מוזמנת לקרוא בספריית הקישורים שלנו (המילה הלבנה "קישורים" מעל כותרת הפורום) כדי ללמוד על אבחנה בגיל הרך.

אם את רוצה פרטים שך מאבחן פעוטות,

אשמח לתת לך פרטים כאלה. האם חשוב לדעת שלילד יש לקות ריכוז לפני גיל 4 או 5? קשה לדעת. מה שבטוח הוא שחשוב לברר אם אלה לא סימפטומים של בעיות אחרות שחשוב מאוד לאבחן בגיל שנתיים. אם הבן שלך, למשל, רץ במעגלים ונראה כאילו הוא לא מקשיב לאף אחד, יכול להיות שזו לקות ריכוז עם היפר אקטיביות. מאידך, יכול להיות שזה PDD_NOS, בעיה שדחוף מאוד לאבחן בגיל 2 ולטפל בה מיידית ובמלוא המשאבים.

regi n

New member
איבחון בגיל ינקות

את בננו בן השנתיים (כמעט) לקחנו לאיבחון כבר לפני שלושה חודשים בגלל התנהגות שהזכירה לנו את הבן הבכור (בן 7 ומאובחן כ-ADHD) בגיל ינקות. מדובר בילד (אצלנו) שכל הזמן רץ, לא יושב לשניה ולכן מתקשה באכילה ושינה (לא נרדם בלילות), מסכן את עצמו מאוד, נחבל הרבה, נופל אך קם וממשיך לרוץ. הגענו למצב כזה שבאחד "הביקורים" בחדר המיון בביה"ח הגיעה עובדת סוציאלית לבדוק מדוע הילד מרבה להפגע, ומתוך שיחה איתנו, ההורים, היא הציעה לאבחן את הילדון. במקביל גם רופאת ההתפתחות בטיפת חלב חשבה שזה רעיון טוב לאבחן אותו. את האיבחון עשינו אצל דר' מירי קרן במרפאת אורלנסקי בפתח תקווה, המתמחה בגיל ינקות. באיבחון נמצאו ליקויים בויסות התחושתי ובגלל הגנטיקה עלולים בהמשך להתפתח להפרעת קשב וריכוז (לא חייב). היו סימנים מקדימים לנושא התחושתיות יתר (לא אוהב מגע שאין לו שליטה עליו). בהמשך קיבלנו הדרכת הורים וריפוי בעיסוק (ממשיכים גם עכשיו). לדעתי שווה לבדוק, ורק על מנת לוודא שלא פספסת משהו. בהצלחה.

madiha11

New member
אני מפחדת

האמת אין לי ניסיון בקשר לנושא הזה ואני מפחדת לקחת אותו לאבחון , כי אני חושבת על הדבר ולא יכולה להתמודד איתו, אני באמת רוצה לקרוא בספרים קודם ולקבל מידע מספיק על הפרעות קשב וריכוז. בבקשה תהיו איתי תודה

TikvaBonneh

New member
להתמודד

כדאי לך באמת לקרוא בספרים, יש ספר "לשלוט בADHD " של בארקלי, שמצאתי אותו מועיל. את יכולה לנסות שיטות משם גם בלי לאבחן. זה לא יכול להזיק. את לא חייבת כבר לקחת אותו לאיבחון אם זה מרתיע אותך. שאלי את עצמך אם טוב לו או שיש לו בעיות שמאמללות אותו. אם אין לו בעיות כאלה, אז תהיי רגועה ותזרמי איתו. אם את לא יכולה להיות רגועה אז אין מה לעשות - תאבחני אותו. יכול להיות שהכל יהיה תקין ותרגעי אז. ואם לא - את לא חייבת להתחיל להתחיל להתמודד מיד - קחי לך את הזמן שלך, וכשתרגישי שאת מוכנה, תוכלי להתחיל לטפל בבעיה. ועוד דבר. ADHD זה לא נורא. אפשר לטפל בזה, יש הרבה מה לעשות, הילדים עם הADHD משתלבים בלי קושי בחינוך הרגיל, ורבים מהם תלמידים מצטיינים ומקובלים חברתית.

zivadina

New member
אבחון הפרעת קשב בגיל הרך

כאמור, לא כדאי לנחש ולפתח ציפיות או דאגות כאשר הילד כל כך קטן, כי גם המומחים הגדולים ביותר לא מוכנים לקבוע אם הילד "מועמד" ל-ADHD או שמדובר בשלב התפתחותי שיעבור מעצמו או בעזרת טיפולי ריפוי בעיסוק. ב-10/5/05 יתארח אצלנו ד"ר גל מאירי, מנהל השרות הפסיכיאטרי לגיל הרך של בית החולים סורוקה. הוא יענה כאן על אבחון הפרעת קשב בגיל הרך. את מוזמנת לקרוא בקישורים המצורפים:

דליה.ד

New member
שלום לך וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אני מאוד שמחה שאת שמה לב לקשיים של הילד, זה מאוד חשוב עבורו מכיוון שהאבחון והטיפול בגיל הרך הם קריטיים. את מה שאת מתארת ראינו בשני בנינו (יותר מוקדם מגיל שנתיים) האחד, בזמנו לא טופל עד כיתה ג' וסוחב קשיים עד עצם היום הזה (בן 15) והשני שטופל מגיל שנתיים ע"י ריפי בעיסוק, גננות שי"ח, פיזיותרפיה וספורט טיפולי עושה חיל בלימודים ובכלל (בן 8 וחצי). אין מה לפחד, קראי חומר, אספי מידע ופני לסיוע. אנחנו כאן כדי לתמוך ולעזור. בהצלחה!

האמת שכבר מאוחר אבל קראתי ולא

מצאתי בעצם שהיא מתארת את בנה. אולי כדאי שתספרי מה בעצם מדאיג אותך? יש התנהגויות שאופייניות לגיל הזה אצל חלק מהילדים "השובבים". מי שאותר כילד עם קשיי קשב, ריכוז והיפראקטיביות בודאי הוריו יגידו שבדיעבד היו סימנים כבר מינקות, אבל לא כל ילד פעלתן הוא ילד היפראקטיבי בסופו של דבר. אולי יעזור לך קצת לספר על בנך בפורום הורים לגיל הרך, ולברר קודם עד כמה התנהגויותיו מאפיינות את גילו?

למעלה