הפרעות קשב וריכוז

sarale20

New member
הפרעות קשב וריכוז

יש לי שאלה באופן כללי. (לא בתור הפנייה מקצועית) כשחושבים אולי יש בעיה בקשב וריכוז לאיזה אבחון הולכים? (בתיכון היועצת העבירה לי שאלון ואמרה שאולי כדאי ללכת לאבחון)

אבחנת לקויי קשב וריכוז

הפניה הראשונית תתבצע לנוירולוג ילדים ונוער. קיימת היום בדיקה ממוחשבת שנקראת TOVA אליה אפשר להגיע דרך הפניית רופא נוירולוג, ולעיתים ניתן לקבל השתתפת של הביטוח המושלם של קופ"ח. כמובן שאם המצב פוגע בהישגים אקדמיים, ניתן לפנות לאבחון דידקטי או אבחון פסיכולוגי-נוירופסיכולוגי, על מנת לבדוק מה ההתערבות הטיפולית או ההקלות הנדרשות לשיפור ההישגים. בהצלחה.

בנוסף ...

ממצליצה לך להציץ בפורום להפרעות קשב וריכוז כאן בתפוז... תוכלי לשאול שאלות גם שם.

מיכל ט

New member
כמה תיקונים

אבחון דידקטי ואבחון פסיכולוגי לא יכולים לתת אבחנה של הפרעת קשב. בנוסף אבחון טובה היא דרך מאוד חלקית לאבחן הפרעת קשב, ידוע שאנשים עם אנטליגנציה גבוהה יכולים לפצות על הליקוי במסגרת המבחן למרות שקיימת בעית קשב. אפשר לאבחן הפרעת קשב בעזרת אנמנזה טובה של הסימפטומים הבעיתיים- עושים את זה בעזרת ראיונות אישיים של האדם עצמו, המשפחה והמורים. ודבר אחרון מאוד מאוד חשוב. במקרה של פגיעה בהישגים אקדמיים בעקבות ליקוי למידה או הפרעת קשב ניתן לקבל התאמות (בשום אפן לא הקלות) או הוראה מתקנת. התאמות כמו הארכת זמן, בחינה בחדר נפרד וכו' לא משנים את הסטנדרטים האקדמים של המבחן הם הופכים אותו לנגיש עבור אנשים הזקוקים לכך. אני מזמינה אותך לפורום תמיכה למבוגרים עם ADHD לקבלת פרטים נוספים מיכל

לגבי הtova

יש לשים לב שזו בדיקה שמסננת רק את גורמי הקשב החזותיים וחלק ממנה נערך עם מתן תרופה. אני באופן אישי הייתי בודקת 10 פעמים לפני שהייתי בוחרת דווקא בה. נוירולוגים ופסיכיאטרים הם כתובת נאותה כמו כל השאר שהוזכרו.

TOVA ו - ADHD

Sensitivity 72% - מה שאומר ש- 28% מאלו שמאובחנים כ- ADHD ע"י המבחו הזה אינם בעצם ADHD . Specificity - 85%. כלומר 15% מאלו שאובחנו כלא ADHD הם כן. ונשאלת השאלה - האם הייתם רוצים שילדכם יאובחן על פי בדיקה שאלו הנתונים שלה? הבדיקה נותנת מספר נתונים חשובים אבל אינה אבחנתית.

למעלה